2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.08.2024 10:15

2.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Královice přehrály Háje 2:1 a potvrdily svou formu


Branky


7

Fotbalisté TJ Sokol Královice si v rámci druhého kola 1. A třídy skupiny A připsali cenné vítězství 2:1 nad dosavadním lídrem tabulky, FC Háje Jižní Město. V utkání, které se dlouho vyvíjelo vyrovnaně, rozhodl výborný nástup domácích do druhého poločasu, kdy během patnácti minut dvakrát skórovali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Klidný první poločas, dramatický druhý

První poločas nepřinesl žádné výrazné šance a odehrával se převážně mezi šestnáctkami. Domácí Královice si sice vytvořily několik pološancí, ale nedokázaly je dotáhnout do konce. Hosté z Hájů hrozili především jedním nebezpečným lobem z dvaceti metrů, který však také neskončil v síti. 

„V poločase byla v kabině bouřka, protože jsme si řekli, že takhle to dál nejde a musíme se zlepšit,“ prozradil trenér Královic Radek Dosoudil. Jeho svěřenci si vzali slova k srdci a hned po přestávce se dostali do vedení, když Kryštof Kučera otevřel skóre.

Čtrnáct minut po prvním gólu zvýšil náskok domácích Daniel Murdych, a Královice tak vedly 2:0. Tento stav je uklidnil natolik, že si vytvořili další tři velké příležitosti, které však nedokázali proměnit. „Mohli jsme vést klidně 4 nebo 5:0,“ posteskl si Dosoudil.

Hosté z Hájů se nevzdávali a v 75. minutě snížili na 2:1, když Jan Novák hlavou trefil centrovaný míč do sítě. Posledních deset minut se Královice musely bránit snaze Hájů o vyrovnání, ale díky zodpovědné defenzivě už další branku neinkasovaly. 

„Zasloužené vítězství a cenné tři body,“ zhodnotil zápas spokojený trenér Královic. „Máme potřebný klid a můžeme se soustředit na další utkání.“

Naopak vedoucí mužstva Hájů, Petr Lojda, přiznal, že jejich výkon neodpovídal možnostem týmu. „Královice vyhrály zaslouženě. Snad se můžeme omluvit tropickým počasím, se kterým se domácí lépe vyrovnali. V příštím zápase chceme fanouškům kolaps v Královicích vynahradit.“

Pro Královice znamená toto vítězství posun v tabulce a potvrzení dobré formy na začátku sezóny. Háje se naopak budou muset rychle oklepat a pokusit se vyhrát proti Spojům před domácím publikem.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Královice
Radek Dosoudil - trenér: Chtěli jsme potvrdit 3 body z těžkého prvního zápasu v Podolí. Šli jsme do toho s tím, že ten zápas prostě musíme zvládnout a věděli jsme, že 6 bodů po prvních dvou zápasech by nám dalo potřebný klid. První poločas se odehrál víceméně mezi šestnáctkami. My jsme měli nějaké pološance, které jsme nedokázali dotáhnout. Háje měli jeden lob z dvaceti metrů, který byl nebezpečný, ale to bylo asi tak všechno. V poločase byla v kabině bouřka protože jsme si řekli, že takto to dál nejde a musíme se zlepšit. Poté hned z kraje druhého poločasu jsme dali gól. Za 10 minut poté jsme dali na 2:0. To nás uklidnilo a následně jsme si vytvořili i další 2-3 tutovky a mohli jsme v pohodě vést 4 nebo 5:0. Neproměnili jsme tyto šance a Háje před koncem z centru ze strany hlavou snížili na 2:1. Posledních 10 minut jsme se trošku báli o výsledek. Do žádných větších šancí jsme je však nepustili a víceméně si myslím, že jsme zaslouženě získali 3 body, protože druhý poločas mohl skončit 4 nebo 5:1 a nikdo by proti tomu nemohl nic říct. Zasloužené vítězství a cenné 3 body. Jdeme dál do dalšího utkání. Jsme spokojeni a máme potřebný klid.

FC Háje Jižní Město
Petr Lojda - vedoucí mužstva: Po vyrovnaném prvním poločase jsme ihned po přestávce z rychlého protiútoku inkasovali. Domácí potom svůj náskok navýšili. My jsme ke konci zápasu skórovali, ale naše snaha o vyrovnání narazila na zodpovědnou defenzivu domácích. Bohužel musím konstatovat, že Královice vyhráli zaslouženě. Náš výkon neodpovídal naším možnostem. Omluvou snad může být tropické počasí se kterým se domácí lépe vyrovnali . V příštím zápase hostíme TJ Spoje "B" a věříme, že se fanouškům vítězstvím za kolaps v Královicích omluvíme.



Sestavy


TJ Sokol Královice
T. Hubínek [-] - J. Nevařil [-] , Š. Šemro [-] , D. Murdych [-] (73. R. Misbakhetdinov [-] ) , K. Kučera [-] (90. M. Borsuk [-] ) , L. Staněk [-] (46. K. Knop [-] ) , J. Pospíšil [-] (90. J. Vaňha [-] ) , V. Semančík [-] , A. Dařina [-] (84. A. Seidl [-] ) , R. Dosoudil [-] , P. Vacík [-]

FC Háje Jižní Město
M. Lačík [-] - T. Duchek [-] (60. M. Zábranský [-] ) , J. Hančl [-] , J. Novák [-] , J. Hadraba [-] , D. Vrzal [-] , L. Jirák [-] , M. Lojda [-] , P. Mašek [-] , D. Lacko [-] , D. Vostrovský [-] (60. K. Kepka [-] )

ŽK: 52. R. Dosoudil , 66. D. Murdych , 72. J. Nevařil - 15. D. Lacko , 71. L. Jirák .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: Chrudimský Jan - HODÁNEK Jaroslav, PLZÁK Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Redakce Praha

Expert: Tomáš Kraus
Tip experta: výhra domácích

Myslím si, že Královice budou favoritem soutěže a budou se chtít vrátit do přeboru. V domácím prostředí tento zápas zvládnou a vyhrají 3:1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Union Vršovice 4 20:2 10
2 TJ Sokol Královice 4 14:3 10
3 FK Vinoř 1928 3 18:3 9
4 SC Xaverov Horní Počernice 3 14:4 9
5 FC Háje Jižní Město 3 8:3 6
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 6
2 Karel Kučera 5
3 Petr Herian 4
4 Daniel Murdych 4
5 Dmytrii Tanchyk 4
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 16 66,7% 0
2 Radek Hruška 16 66,7% 0
3 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
4 Venca Likeš 14 58,3% 0
5 Robert Sládek 7 46,7% 0
Zobrazit celou tabulku