J. Topiarz 33.
M. Lipowczan 49.
D. Gerlich 71. (p.)
D. Gerlich 86. (p.)
4:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.06.2024 10:00

29.kolo, Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Smilovice doma vítězně s Čeladnou


Branky


33. J. Topiarz , 49. M. Lipowczan , 71. D. Gerlich (p.) , 86. D. Gerlich (p.) - 25. R. Tabášek , 59. T. Sovjak
9

První půle herně ve prospěch hostů. Ve druhé polovině druhé půle již domácí opanovali utkání a stále mohou pomýšlet na konečné umístění v první desítce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rezerva Smilovic vstupovala do domácícho utkání jako favorit. Hosté ztáceli před utkáním na 14.místě na 11.Smilovice sedm bodů. Čeladná však povzbuzena poslední domácí výhrou nad Návsím přivezla do Smilovic i velkou dávku sebevědomí a první poločas byla aktivnějším mužstvem s kvalitním presinkem, dobrou mezihrou. Hostující trenér v duchu přísloví bez ranky není branky, naordinoval svým borcům snahu o častější střelbu. Jeho svěřenci se snažili plnit tuto taktiku a po jedné takové akci se ujala střela Radima Tabáška a hosté vedli. Smilovičtí však nechtěli hrát druhé housle a do konce poločasu dokázali díky výbornému napadaní  brankou Jakuba Topiarze vyrovnat na 1:1. Svůj díl viny na vyrovnání mělo nedorozumění mezi brankářem a stoperem.

Ve druhem poločase se začala projevovat horší fyzická kondice na hostujícím týmu, ve kterém opět trenér Pavel Vašíček točil všechny hráče a pouštěl z lavičky do hry i ty, kteří sbírají zkušenosti. Hra Čeladné začala přecházet v útočné fázi k nakopávání dlouhých míčů se snahou najít vepředu své volné vysoké útočníky pro finální střelu. Smilovice najednou ožili a zlepšili kombinaci a začali si hlavně díky skvělému napadání Dominika Kučery, který odvedl neskutečné penzum práce, vytvářet šance. Po rohovém kopu se ve skrumáži nejlépe zorientoval Lipowczan, a v den svých narozenin otočil stav na 2:1. Soupeř však brzy srovnal po chybě domácí obrany a hrálo se opět nanovo. Za stavu 2:2 měla Čeladná nebezpečnou střelu z přímého kopu, ale v rozhodující moment domácí podržel brankář Galacz. Na druhé straně však udeřili domácí, když byl v pokutovém území faulován Smilovický David Gerlich a sám se postavil k míči a sám proměnil pokutový kop. Hostům v druhém poločase příliš nevycházela taktika nakopávaných míčů, se kterými si domácí stopeři v součinnosti s defenzivním záložníkem poradili. V závěru pak neúnavný Kučera opět dostihnul ztracený míč, neuvěřitelně obešel soupeře a těsně před zakončením byl faulován soupeřem ve vápně. K penaltovému puntíku se znovu postavil Gerlich a opět poslal brankáře na opačnou stranu. 



Ohlasy k zápasu


SC Smilovice B
Ondře Lipowczan, trenér: Zbytek utkání se pak už jen dohrával. Soupeř byl kvalitní, rozhodně nepředvedl výkon, za který by se měl stydět, proto si tří bodů nesmírně vážíme. Hosté měli dnes velmi kvalitní první poločas. Neměli vyložené šance, ale byli živější, lépe kombinovali a dobře presovali. My jsme ale byli celkem připraveni a měli jsme šance. Ve druhé půli už ale fyzicky nestačili a my jsme se dostali ke kombinaci, což nám vyhovovalo. příště v Mostech se pokusíme poprat o konečné desáté místo.

SK Beskyd Čeladná
Pavel Vašíček, trenér: Musím dnes ocenit kvalitu hřiště. Sami jsme si prohráli vyhraný zápas. Bylo to nešťastné utkání. Věnovali jsme jim góly po našich chybách. My jsme dokázali vyrovnat a měli jsme dost času to otočit. Penalty byly písknuté správně. Dnes jsem měl omezenou sestavu Dal jsem do obrany kluka, který není fotbalista, hraje druholigovou hokejovou soutěž, nemá potřebné zkušenosti, byl obejit soupeřem a ve snaze ubránit útok fauloval. Nemohu mu to vyčítat. Ve druhé půlce nám došla fyzička, soupeř byl na koni a posledních 15 minut dohrávali s přehledem, to už byli jednoznačně lepší. V první půli jsme byli zase jednoznačně lepší my, ale nestačilo to. Pozitivem naší hry je náš fotbalový růst. Je vidět, že jsme za tento rok udělali hodně práce. Mám 18 lidí na tréninku. Vždy v úterý po utkání na tréninku rozebíráme chyby. Oni to všechno chápou, ale byť jsou to dobří fotbalisti, tak tam ještě není fotbalová hlava. Nejsou tam taková chytrá řešení situací, chytré přihrávky. Chybí nám střelec. Náš nejlepší střelec má 4-5 branek. Příští sezona bude lepší. Těšíme se na poslední zápas doma, pak budeme mít zakončení. Chceme to pojmout nově, ve velkém včetně dalších našich družstev, s rodiči. Máme nachystán program, různé soutěže. Chceme stmelit fotbalovou komunitu na Čeladné. Příští rok už na lavičce nebudu, nestíhám to skloubit s pracovními i osobními povinnostmi, ale Čeladnou budu podporovat a pokud bude třeba, rád pomohu ve hře.



Sestavy


SC Smilovice B
R. Galacz [-] - D. Kučera [-] , J. Topiarz [-] , D. Gerlich [-] , M. Barát [-] , M. Sikora [-] , M. Lipowczan [-] , J. Lipka [-] , Z. Minář [-] , L. Uhlář [-] , J. Lipowczan [-]

SK Beskyd Čeladná
M. Balcar [-] - D. Ramík [-] , O. Opustil [-] , L. Červený [-] , F. Literák [-] - H. Šromek [-] , V. Tomi [-] , L. Mikula [-] - T. Sovjak [-] , P. Astr [-] - R. Tabášek [-]

ŽK: 21. M. Lipowczan , 21. M. Sikora - 28. P. Astr .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: ŠAŠINKA Jan - TVARŮŽKA Jakub, STAVÁREK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů