M. Boukal 56.
V. Mencl 92. (p.)
2:2
(0:1)
20. O. Míčka
47. T. Marek (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2024 18:00

28.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žákava srovnala v nastavení z penalty, tu pak sudí nepískl hostům a je to z toho remíza


Branky


56. M. Boukal , 92. V. Mencl (p.) - 20. O. Míčka , 47. T. Marek (p.)
25

Zápas dvou ambicózních týmů se rozhodl v nastavení druhého poločasu. Na jedné straně se penalta pískala, na druhé ale ne. Hosté tak o tři body přišly až v závěru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

S lepším herním projevem do zápasu vstoupila Sušice. Tomu navzdory ale měla první vážnější šanci Žákava, gólem však neskončila.

Pak už to ale byla opět Sušice, která soupeře přehrávala a hrozila pak po standardních situacích.

Vedení se hosté ujali ve 20. minutě. Nebylo to ale ze standardky, nýbrž po rychlém protiútoku zakončeném Ondřejem Míčkou.

Domácí neměli daleko ke srovnání skóre ještě před koncem první půle. Nejprve neproměnili velkou šanci, vzápětí se marně dožadovali penalty.

 

Krátce po záčátku druhé půle došlo k faulu na hostujícího hráče v pokutovém území Žákavy a pískala se penalta. Tu proměnil Tomáš Marek a hosté vedli už 2:0.

Domácí se ani za tohoto stavu nevzdali a záhy přišla odpověď z kopačky Matěje Boukala, který se trefil z přímého kopu.

V následujících minutách neměli kolikrát domácí k vyrovnání daleko. Asi největší šanci Žákavy měl Kašpar, který obešel gólmana, ale odkrytou bránu netrefil. Vyrovnávacího gólu se domácí přeci jen dočkali. V nastavení došlo ke kontroverznímu zákroku ve vápně Sušice, ale hra plynula dál. Po několika chvílích se hlavní rozhodčí rozhodl prodiskutovat inkriminovaný moment s pomezním rozhodčím. Výsledkem konzultace byla penalta, kterou proměnil střídající Václav Mencl. Nevole hostujícího týmu se zněkolikanásobila o pár chvil poté. Ve vápně domácích byl k zemi poslán Míčka, zde se však pokutový kop nepískal. Zápas skončil remízou 2:2 a Jaromír Králík, Jan Pechek a trenér Pavel Hrubec (všichni ze Sušice) viděli po zápase červené karty.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava
Ondřej Soukup, hráč: Od nás to nebyl zrovna nejlepší výkon…bylo to takové bez šťávy, oproti soupeři, který hrál s chutí. I přesto jsme měli hned v páté minutě velkou šanci my, ale samostatný únik jsme bohužel neproměnili. Jak už jsem psal, Sušice hrála s chutí, byla více na balonu a dělala nám velký problém s rotací hráčů, my nebyli schopni si hráče předávat a tím nás Sušice v některých pasážích přehrávala. Největší šance hostů, ale plynuly hlavně z rohů, kdy se do zakončení cpal kapitán Klíma. Nakonec ale Sušice udeřila po našem rohu, když dokázala proměnit rychlý protiútok do nezformované obrany. My zkoušeli, ještě do poločasu srovnat krok, ale po další neproměněné šanci a neodpískané penaltě po úderu loktem, jsem šli do kabin za stavu 0:1. Do druhého poločasu jsme prostřídali a řekli, že musíme zabrat, bohužel hned po rozehrávce byl ve vápně faulován hostující útočník a Sušice penaltou nepohrdla. Naštěstí se nám povedlo korigovat z přímého kopu a pak nastal soubor neproměněných šancí…chvilkami to vypadalo, že gól dát ani nechceme, když už nebyl v bráně ani golman, tak jsme to raději kopli vedle. Dočkali jsme se až v 90. minutě, kdy byl náš hráč faulován ve vápně, penalta se ovšem nepískala a pokračovalo se ve hře až do autového vhazování, kdy se šel rozhodčí poradit s asistentem a penaltu dopískl. Tady si nedovolím hodnotit, zda to bylo správné či ne. V lize běžná záležitost, ale v nižší soutěži jsem tohle viděl poprvé, takže jsem chápal rozhořčení hostujícího týmu. Nicméně faul to byl a my srovnali na 2:2. Po rozehrávce ještě zkoušeli hosté zaútočit a útočící hráč naběhl v plné rychlosti do našeho obránce, ten se pouze zapřel (nenechá se zbourat) a srážka byla na světě. To bohužel už neunesli hosté, kteří chtěli pokutový kop a nejspíš rozlíceni předešlou situací se pustili do rozhodčího. My se od té situace distancovali, ani nevím, co tam létalo za karty. Po uklidnění jsme si podali ruce a rozešli se nerozhodným skórem.

TJ Sušice
Pavel Hrubec, trenér: Spravit náladu si áčko po špatných výsledcích chtělo v Žákavě, kde nastoupilo proti tabulkově lépe postavenému týmu. Sušice opět šla do zápasu s několika mladými dorostenci a vedla si poměrně slušně. Dostávala se do šancí, po zásazích Ondřeje Míčky a proměněné penaltě Tomáše Marka vedla 2:0. Solidní výkon směřovaný k vítězství pokazil druhý poločas. Domácí snížili v 56. minutě, ale dál jsme kontrolovali utkání. O těsné vedení jsme bohužel přišli v hektickém závěru. Běželo nastavení, kdy hlavní sudí Jan Zavadil překvapivě nařídil pro domácí penaltu. Nikdo nechápal, proč to udělal, hra po údajném faulu běžela skoro dvě minuty dál. Dlouho po uplynutí základní hrací doby Žákava velkou možnost proměnila a srovnala. Hlavní rozhodčí naopak nepískl jasný faul na Oju Míčku. Konec zápasu proběhl ve velkých emocích, došlo k vyloučení dvou sušických hráčů (Pechek, Králík), červenou obdržel i trenér Pavel Hrubec.



Sestavy


FK Žákava
P. Bočan [-] - L. Kosnar [-] (46. I. Kašpar [-] ) , P. Malý [-] (63. J. Kosťu [-] ) , J. Hamák [-] (82. V. Mencl [-] ) , L. Drugda [-] , T. Nekola [-] , O. Soukup [-] , M. Soukup [-] , T. Froněk [-] , M. Boukal [-] , J. Smazal [-]

TJ Sušice
D. Těžký [-] - A. Vystrčil [-] (67. J. Kysilka [-] ) , T. Klíma [-] , O. Míčka [-] , H. Vichr [-] , Š. Krůs [-] (80. P. Kaltenbrunner [-] ) , J. Králík [-] , V. Kopa [-] , L. Kodýdek [-] , T. Marek [-] (67. P. Pechek [-] ) , A. Pivetz [-]

Počet diváků: 120. Rozhodčí: Zavadil Jan - NESVADBA Karel, RUBÁŠ Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 6. 2024 15:12
Zavadile, Zavadile viděl jsem Vás sice jenom jednou na lajně v Sušici, ale není to ani na Pralesní ligu. Nyní jste to potvrdil v Žákavě. S pozdravem Fotbalu Zdar.
Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Jakub Křehlík
Tip experta: výhra domácích

Další 1. I když nás Sušice velice potrápila a vzala 2 body, tak její aktuální forma není nejlepší a domácí podpořeni výhrou na Bolevci toho dokonale využijí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích