5:2
(4:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.04.2024 18:00

22.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Honza Husák hattrickem sestřelil Kněževes, ta přišla o zraněného Fišku


Branky


37. J. Husák , 42. J. Husák , 44. S. Rous , 48. J. Husák , 82. J. Beneš - 39. T. Šíma , 57. J. Plaček
16

Kněževes se nenachází v dobrém rozpoložení a po úvodní čtvrt hodině v páteční předehrávce na Šamotce přišla další rána. Brzké střídání zraněného Lukáše Fišky, pro kterého sezona možná už skončila. A aby toho nebylo málo, tak si Tatran s chutí zastřílel. Závěr prvního poločasu byl bohatý na góly, od 37. minuty jich bylo k vidění hned pět! Z toho tři má na svém kontě Honza Husák, který se výrazně podepsal pod domácí vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hattrick Husáka

Od začátku utkání byl více na míči Tatran, který hledal recept na překonání kněževeské obrany. Hosté se zpočátku drželi, ale v 15. minutě museli čelit velké nepříjemnosti. Nucené střídání Fišky kvůli problému s kolenem oslabilo Kněževes nejen pro zbytek utkání, ale s největší pravděpodobností na celý zbytek sezony.

 

Domácí se dostávali do šancí a Lenner se spolu s obránci nenudil. Nejprve musel hostující brankář včas pod nohy Dolákovi a v další příležitosti si poradil i s nebezpečným zakončením Husáka, který se elegantně obtočil po nahrávce od Jelínka kolem R. Čihaře a svůj únik zakončoval střeleckým pokusem na zadní tyč. Další šancí, která volala po gólu, byl protiútok, který táhl Dolák. Ten si na hranici vápna narazil s Husákem, ale s velkou šanci nenaložil vůbec dobře.

 

Ve 37. minutě už obrana Kněževsi kapitulovala. Roušavý posunul míč z levé strany na Doláka a ten našel ve vápně Husáka. Domácí útočník se znovu dobře obtočil kolem bránícího hráče a razantní střelou k tyči nedal Lennerovi šanci - 1:0. Zelenobílí se ale z vedení moc dlouho neradovali. Gólovou parádu předvedl Šíma, který si všiml vyběhnuvšího A. Beneše a z poloviny hřiště mu poslal pozdrav, na který se domácí brankář natahoval marně - 1:1.

 

Nerozhodný stav ale netrval vůbec dlouho. Další gólovka domácích přišla po pár minutách, ale znovu se zaskvěl Lenner výborným zákrokem. Ani on ale neodvrátil další gól domácích ze 42. minuty. Nahrávka z pravé strany vápna propadla až na úroveň penalty, kde do míče práskl Husák a vymetl šibenici - 2:1. O dvě minuty později se Tatran trpělivě prokombinoval středem hřiště, odkud dostal míč za obranu Rous, pohrál si s bránícím hráčem a prostřelil Lennera - 3:1.

 

Ani to nebylo poslední slovo! To si vzal v nastavení při velké chuti hrající Husák, který uklidil do odkryté branky přízemní centr z pravé strany po skvělé kombinační akci - 4:1. Kněževes v závěru prvního poločasu polevila ze svého výkonu a byla za to krutě potrestána...

Zápas pod kontrolou

Do druhého poločasu šly oba týmy s jasným posláním. Tatran šel za další brankou, která by definitivně potvrdila jeho vítězství. Hosté naopak neměli co ztratit, a tak by gól v jejich případě mohl znamenat menší zvrat. V 57. minutě zadělal na pomyslné drama Plaček, ke kterému propadlo autové vhazování z obranné poloviny a i on jako zkušený mazák měl hlavu na nahoře, všiml si vyběhnuvšího brankáře a krásným lobem snížil - 4:2.

 

Na branku kněževeského veterána ale nikdo v červeném dresu nenavázal, a tak to byli znovu domácí, kteří se radovali z gólu. Ten ale nebyl uznán, a tak byla Kněževes stále ve hře. Čas ale hrál proti ní a poslední desetiminutovka zápasu byla čím dál blíž. V 82. minutě domácí definitivně rozhodli o svém zaslouženém vítězství. Rous dostal přesnou nahrávku za obranu do vápna, našel pod sebou kapitána J. Beneše a ten pohodlně skóroval do prázdné - 5:2.

 

Galerie od Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník
Jan Beneš, kapitán: Na utkání jsme se konečně sešli v lepší sestavě a bylo to znát, od začátku jsme byli lepším týmem. Když jsme se dostali do vedení, tak kněževeský Šíma krásně vyrovnal a od tohohle okamžiku jsme ještě přidali na obrátkách a přidali do poločasu tři branky po krásných kombinačních akcích. Ve druhé půli jsme nenavázali na výkon z prvního poločasu, ale i tak jsme si došli pro zasloužené tři body.

FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Kalich smůly si vypíjíme až do dna. V zápase jsme asi na delší dobu přišli o Lukáše Fišku, který si s největší pravděpodobností utrhl křížový vaz. Klukům v zápase nemohu nic vytknout. Poctivě odpracovali zápas a kromě pětiminutového výpadku, kdy jsme za nerozhodného stavu 1:1 ve 39. minutě obdrželi do poločasu tři branky, tak kluci plnili to, co jsme si řekli. Tatran byl fotbalovější a zaslouženě vyhrál. Pozitivem zápasu je to, že do utkání naskočil na jaře poprvé Míra Miksa, který musel podstoupit velmi vážnou operaci a jsme všichni moc rádi, že už je zpět mezi námi.



Sestavy


TJ Tatran Rakovník
A. Beneš [-] - D. Roušavý [-] , D. Dolák [-] , A. Zaspal [-] , J. Husák [-] , J. Beneš [-] , S. Rous [-] (86. M. Klymov [-] ) , O. Jelínek [-] , F. Laki [-] , J. Kučera [-] (76. K. Bucek [-] ) , L. Vondruška [-]

FK Kněževes
L. Lenner [-] - M. Miksa [-] (69. R. Hertl [-] ) , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] , L. Fiška [-] (15. D. Mašík [-] ) , J. Plaček [-] , J. Vršecký [-] (53. J. Žemlička [-] ) , R. Čihař [-] , T. Šíma [-] , M. Šefara [-] , P. Čihař [-]

ŽK: 74. A. Zaspal , 90. L. Vondruška - 83. T. Šíma .
Hráči zápasu: J. Husák .
Počet diváků: 59. Rozhodčí: TÝČE Vladimír - KNAP Dominik, BENEŠ Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jiří Týče
Tip experta: výhra domácích

Pokud se Tatran sejde, měl by brát tři body, i když Kněževes bude určitě kousat.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích