Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2024 17:00

26.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: RAKOVNÍK V CESTĚ ZA TITULEM, Příbram inkasovala hned pětkrát


6

V rámci uplynulého kola došlo ke střetu dvou klubů, kterým to na jaře opravdu pálí - Příbram a Rakovník. Tuchoměřice, druhý klub tabulky, ztratily a pro Rakovník tak zápas znamenal možnost odskoku v tabulce, který by, za určitých podmínek, znamenal možný zisk titulu. Příbram ale také měla o motivaci postaráno. Zápas nakonec výrazně lepším způsobem zvládli domácí, kteří zvládli Spartaku vstřelit hned pět branek a odnesli si plný počet bodů - na vrcholu tabulky tak mají tříbodový náskok!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Souboj těžkých vah

Zápas jara odehrál Rakovník minulý týden na hřišti Tuchoměřic, Příbram ale v aktuální formě představovala možná ještě méně vyzpytatelného soupeře. Spartaku se na jaře velmi daří, podává nadstandartní výkony a aktuálního lídra soutěže tak opravdu nečekalo nic jednoduchého, Zkušené opory v řadách hostů navíc nijak neulehčovaly situaci jak pro obranu domácích, tak pro Peška v brance, který už od prvních minut musel stát v pozoru.

 

Hned první šanci si totiž vypracovali právě hosté. Po střele zpoza vápna, o kterou se postaral Slepička, musel brankář domácích vytáhnout první podstatný zákrok v utkání, když vyrazil na roh. Z něj se ale žádná další navazující šance hostů nezrodila a tak se na druhé straně ukázali domácí, kteří se projevili jako výrazně produktivnější. Po rohovém kopu se k míči po dobře sehraném signálu dostal až Šindler, který ho uklidil do odkryté branky Příbrami - 1:0.

 

Spartak rozhodně nehodlal skládat zbraně, což se ukázalo hned vzápětí. Po dalším pokusu hostů se musel znovu ukázat Pešek, který na poslední chvíli střelu vyrazil a zabránil vyrovnání. Poté to ale pro Rakovník vypadalo ještě mnohokrát hůře. D. Prokeš se dostal do tutovky, když se rázem ocitl tváří v tvář brankáři Peškovi. V obrovské šanci ale přestřelil domácí branku a skóre se tak neměnilo ani tentokrát.

 

A tak se slova ujali domácí, kteří Spartaku jasně ukázali jedno z mnoha fotbalových pravidel - nehraje se na šance, hraje se na góly. Po dobře sehrané kombinační akci se role zakončovatele zmocnil Wajshajtl a vstřelil druhý, navyšující gól domácích - 2:0. Domácí si pojistili své vedení, hosté naopak získali ještě větší motivaci pro korigování skóre. Šance se ale žádným výrazným způsobem nekupily, naopak domácí si zvládli zásluhou Žďánského vytvořit další dobrou možnost pro navýšení skóre. Domácí ostrostřelec ale nastřelil jen boční síť branky, střežené brankářem Poplšteinem.

 

I po další akci domácích se skóre neměnilo, když se projevily kvality brankáře Příbrami. I dále se ale do šancí dostávali především domácí, kteří ukazovali Spartaku kvality nejlépe postaveného klubu soutěže. Po dalším pokusu, o který se postaral Turbák, se musel Poplštein naplno ukázat, aby zastavil míč před propadnutím do sítě. Výborným zákrokem zabránil navýšení na 3:0 a pořád tak držel naděje týmu na bodový zisk. V závěru poločasu došlo ještě ke dvěma výraznějším momentům. Nejdříve Pešek velmi dobře zasáhl proti špatně viditelné střele z hranice vápna a zabránil snížení.

 

Poté se skóre měnilo, opět však ve prospěch domácích, kteří využívali své velmi soběstačné produktivity naplno. Po další skvělé akci se ke střele odhodlal již podruhé v utkání Wajshajtl a upravil stav zápasu na 3:0. Poločas plný akce tak skončil lépe pro domácí, hosté naopak před sebou měli obrovské množství práce, chtěli-li myslet na bodový zisk.

Pět gólů vstřelených, nula obdržených

 

Rakovník zvládl první polovinu bravurně. Vstřelil tři branky, hrál velmi dobrý, kvalitní styl fotbalu a Příbram se před startem druhého dějství nacházela ve velmi nevýhodné pozici. Bylo velmi důležité, aby se hostům podařilo vstřelit první gól v druhé půlce, protože právě gólový zásah by znamenal alespoň nějakou šanci na přijatelný výsledek.

 

Rakovník ale nehodlal jen tak přijít o čisté konto, které Pešek mnoha zákroky stále držel při životě. Decisivní moment, který naplno stanovit závěrečnou dynamiku zápasu, přišel v 61. minutě. Rohový kop, který našel hlavu Turbáka znamenal čtvrtou branku domácího klubu - 4:0

 

A domácí vzápětí vstřelili ještě pátou, závěrečnou branku utkání. Byl to opět Wajshajtl, který tentokrát dostal přesnou přihrávku od Žďánského a v dobré pozici se nemýlil ani napotřetí - 5:0. Zápas tedy skončil jednoznačnou výhrou domácích, kteří se díky ní konečně bodově osamostatnili na vrcholu tabulky, protože Tuchoměřice prohrály na hřišti Kladna.

 

Příbram naopak zaslouženě ztratila poté, co si v druhém poločase nedokázala vytvořit mnoho kloudných šancí a neměla tak na body nárok. Zvládne Rakovník získat titul? To se ukáže až po dalších kolech...



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Jaroslav Hamouz - trenér: připravujeme...

Spartak Příbram
Zdeněk Míka - trenér: Do zápasu jsme vstoupili aktivně, snažili jsme se o nátlakovou hru. Soupeř byl ale v obraně organizovaný a velmi rychle nás začal trestat z rychlých brejků. I ve druhém poločase jsme se snažili, ale soupeř projevil své zkušenosti a nepustil nás do žádné větší šance, naopak sám navýšil. Soupeř vyhrál zaslouženě, nutno dodat, že nám hned tři hráči ze základní sestavy noc před zápasem odpadli zásluhou střevních potíží.



Sestavy


SK Rakovník
T. Pešek [-] - F. Turbák [-] , J. Vydra [-] (66. J. Holý [-] ) , D. Žďánský [-] , J. Šindler [-] , P. Wajshajtl [-] (71. P. Kýzl [-] ) , V. Čadek [-] (56. M. Valcha [-] ) , T. Kotaska [-] (81. V. Paušíma [-] ) , J. Severin [-] , J. Červený [-] (71. P. Bohatý [-] ) , J. Sklenka [-]

Spartak Příbram
J. Poplštein [-] - T. Balík [-] , D. Prokeš [-] (56. M. Hejduk [-] ) , M. Srch [-] , D. Tarczal [-] , M. Slepička [-] , T. Zápotočný [-] (65. M. Dvořáček [-] ) , D. Vošmik [-] , J. Hotový [-] , T. Prokeš [-] , T. Jeník [-]

Počet diváků: 280. Rozhodčí: Chovanec Petr - ŠEBELA Jiří, STEJSKAL Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů