2:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2024 17:00

25.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Zápas jara skončil remízou. Rakovník si z Tuchoměřic po snaze odvezl jen bod


Branky


9

V sobotu se uskutečnil zápas, který měl stanovit závěrečnou dynamiku zbytku jarní části a ve výsledku i sezóny v naší soutěži - Tuchoměřice se utkaly s Rakovníkem. Zápas se vyvíjel velmi neprůzračně.

Rakovník se snažil dostat přes dobře postavenou obranu domácích, ti se dokonce v druhém poločase dostali do vedení. Střet nakonec skončil remízou, která je po průběhu trochu výhodnější pro Tuchoměřice, které i kvůli absenci klíčových hráčů častokrát tahaly za kratší konec.

Rakovník se "díky" remíze stále drží na prvním místě, o výherci soutěže se tak rozhodne v následujících kolech...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Útočné choutky a dva rychlé góly

Rakovník šel do utkání s Tuchoměřicemi značně namotivovaný. Celé jaro  předvádí velmi stabilní výkony, což o sobě Tuchoměřice řict s čistým svědomím nemohou. Hlavně začátek druhé části sezóny se jim totiž herně moc nevydařil, stále ale sbírali body, které je dovedly až do pozice, ve které jsou teď.

 

Hosté navíc ale vychytali načasování, když domácímu klubu chyběl Šahini i Stehno, jedni z nejpodstatnějších článků kádru aktuálně druhého klubu tabulky. Utkání jako takové začalo a my se tak jdeme podívat na jeho průběh.

 

První akce si vypracoval hostující klub, přičemž hned z prvního většího pokusu o vstřelení góly vzešla první změna ve skóre. Po rohovém kopu se k zakončení hlavou dostal Turbák a poté, co míč ještě nadzvedl domácí Rodinger se mohl Rakovník radovat z prvního přesného zásahu - 0:1.

 

Hned vzápětí se ale skóre měnilo. Po sklepnutí kapitána Kejmara se do zakončení dostal Vlček a střelou na zadní tyč zaskočil brankáře Zacha - 1:1. Následující minuty ukázaly, kdo chce ze zápasu odjet se třemi body v kapse. První šanci po vyrovnání si vypracoval Bohatý, který šel dokonce sám na brankáře Dvořáka. Nastřelil však jen jeho tělo a skóre se tak neměnilo.

 

Poté se k míči po přihrávce neúspěšného zakončovatele minulé akce dostal Žďánský, který ale také na zkušeného brankáře Tuchoměřic nevyzrál. A v neposlední řadě to byl kapitán Severin, který se dostal do hlavičky, míč ale v záklonu nedokázal usměrnit do branky a stav tak stále zůstával remízový.

 

Poslední výraznější situaci způsobila střela Bohatého, kterou Dvořák sice zněškodnil, ale míč dostal pouze pod sebe. Balón se tak dostal až k brankové čáře, kde situaci musel zachraňovat Vegricht. 

 

Poločas tak skončil smírně, o konečném výsledku tak měla rozhodnout až druhá polovina.

Rychlý úder domácích a tlak

Druhý poločas byl pro oba kluby velkou šancí na tříbodový zisk. Rakovník byl ale přece jen objektivně v prvním poločase lepším týmem, který si dokázal vytvořit výrazně více šancí, a tak se očekávalo, že i v tomto dějství bude hru kontrolovat a pravděpodobně si dojde pro tři body.

 

Nikdo by tak asi nečekal, že prvním klubem, který se prosadí, bude ten domácí. Poté, co Bohatý na druhé straně hřiště nevyužil jednu ze svých dalších příležitostí, se na základě rychlého autového vhazování k míči dostal Vegricht, který střelou do protipohybu překonal brankáře hostů - 2:1.

 

Po druhé brance domácích pochopitelně následoval nekončící tlak hostů, kteří opět inkasovali takřka z ničeho. Domácí obrana ale byla dobře zkoncentrovaná a neměla v plánu nechat vedení jen tak zmizet. První šanci si ale hosté zvládli vypracovat až v okolí 60. minuty. To se k míči dostal Wajshajtl, jeho zakončení ale mířilo vysoko nad branku domácích. Kotaska poté pobídl Bohatého k možná až akrobatickému zakončení, balón ale hostující střelec namířil jen do ochranné sítě nad brankou. 

 

Tuchoměřice ale samozřejmě také měli své náznaky. Po brejkové situaci ale svou příležitost nevyřešil Sulík nejlépe a prováhal svůj okamžik pro zakončení. V 79. minutě se skóre konečně měnilo. Rakovnický kapitán Severin byl v pokutovém území stáhnut za dres a byla z toho penalta pro hostující klub. Té se ujal Kýzl a bez větších problémů překonal brankáře Dvořáka - 2:2.

 

Posledních pár minut nám už žádnou značnější příležitost nenabídlo. Rakovník se tak musel spokojit s bodem, naopak Tuchoměřice, soudě dle průběhu, musí být s bodem poměrně spokojeny. Situace na vrcholu tabulky se tak nijak výrazněji nezměnila. Rakovník stále obsazuje první, vedoucí přičku, zatímco Tuchoměřice si hlídají svou druhou pozici.

 

Co ale bude dál, to napoví až následující kola. Zvládne Rakovník udržet své vedení a dojde si pro vytoužený titul? Nebo Tuchoměřice zaskočí svého rivala a dostanou se do pozice lídra?



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Tuchoměřice
Radim Dvořák - hráč: Je to zasloužená remíza. Chci poděkovat klukům, co byli a zápas odbojovali. Soupeř pravděpodobně nečekal, že utkání takto odehrajeme a dojdeme si pro bod. Remíza je pro nás na jednu stranu šťastná, na druhou stranu musím říct, že soupeř neměl v druhém poločase žádné velké šance, až na penaltu. Za bod jsme všeobecně rádi, uvidíme, jak se vyvinou další zápasy,

SK Rakovník
Jaroslav Hamouz - trenér: připravujeme...



Sestavy


TJ Sokol Tuchoměřice
R. Dvořák [-] - R. Zavadil [-] , L. Vegricht [-] , F. Cihlář [-] (81. J. Beran [-] ) , J. Jeslínek [-] , M. Sulík [-] , A. Kejmar [-] (70. M. Doskočil [-] ) , J. Hájek [-] , A. Vlček [-] (62. D. Klobáska [-] ) , P. Hájek [-] , D. Rodinger [-]

SK Rakovník
R. Zach [-] - J. Sabo [-] (62. T. Kotaska [-] ) , F. Turbák [-] , D. Žďánský [-] , J. Šindler [-] , P. Wajshajtl [-] (76. P. Kýzl [-] ) , V. Čadek [-] , P. Bohatý [-] , J. Severin [-] , J. Červený [-] , J. Sklenka [-]

ŽK: 47. D. Rodinger , 60. L. Vegricht , 63. M. Sulík , 76. F. Cihlář , 77. J. Hájek , 93. M. Doskočil , 96. R. Dvořák - 83. T. Kotaska , 84. J. Holý .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Kovář Otto - BARTŮŠEK Zdeněk, ČERMOCH Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Adam Byrtus

Expert: Jan Červený
Tip experta: výhra hostů

Důležité utkání pro oba celky. Nečeká nás nic jednoduchého. To nemění nic na tom, že pojedeme do Tuchoměřic VYHRÁT.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů