O. Machuča 11.
R. Dedič 89. (p.)
2:1
(1:1)
26. M. Ojora
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.03.2024 10:15

19.kolo, MSFL , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dvě penalty rozhodly derby


Branky


11. O. Machuča , 89. R. Dedič (p.) - 26. M. Ojora
10

V 19. Kole přivítal Třinec na domácí půdě rezervou Karviné. Třinec po úvodním venkovním zápase v Hodoníně byl ve skvělé náladě a dobře připraven na derby, ve kterém se hrál velmi atraktivní fotbal. Karviná v úvodním domácím utkání těsně porazila rezervu Baníku a též mohla být do tohoto zápasu dobře naladěná. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Proměněná penalta

Karvinští posíleni o několik hráčů A-týmu, které čekal ligový duel až odpoledne, eliminovali celý první poločas silné stránky Třince. A jako první mohli jít do vedení. Bohužel Trček trefil hlavou břevno a Kauan Carneiro mířil také hlavou nad bránu. Na druhé straně po standardní situaci udeřilo - jeden z hráčů MFK zatahal protihráče za dres a sudí nařídil trestný kop. Machuča zamířil naprosto přesně a poslal Třinec do vedení. Inkasovaný gól hosty nesrazil, naopak je podpořil v ofenzivní aktivitě, kterou jsme proměnili ve vyrovnávající gól. Brzóska našel rozběhnutého Motyčku, který ve vápně přízemním centrem hledal spoluhráče, nicméně se míč od domácího hráče odrazil k Ojorovi, který jej nechytatelně po zemi uklidil k tyči za bezmocného Adamušku.

Nedůslednost v obraně připravila další penaltu pro domácí

Derby nabralo po změně stran na kvalitě a oba týmy vyvinuly velkou vůli zvítězit. Přidaly se i emoce, které povzbudily domácí, kteří se začali dostávat dobrým pohybem za karvinskou obrannou linii. A z některých situací ohrozili Ciupu v brance. Nebezpeční byli i hosté z Karviné, Kauan Carneiro znovu nevyzrál na Adamušku a Žák z dobré pozice přestřelil bránu. Vůle, ochota a emoce hráčů zvítězit způsobovalo drobné poziční výpadky v organizaci hry směrem dozadu, ale hosté je pokaždé dokázali napravit. Rozuzlení přišlo chvíli před koncem. Karvinští neuklidnili hru při závěrečném tlaku domácích, po špatném výhozu se Třinec poměrně rychle dostal do pokutového území, kde přišel netaktický faul brazilského stopera. Zkušený Dedič penaltu s přehledem proměnil a rozhodl o těsné domácím vítězství.



Ohlasy k zápasu


FK Fotbal Třinec
Trenér Tomáš Hejdušek: „Pro vítězství jsme si šli až do samotného konce, přestože jsme hráli proti velmi silnému soupeři. V prvním poločase jsme byli zbytečně nervózní, hrozně moc jsme chtěli, byla to až přemíra snahy. O přestávce jsme se snažili mužstvo uklidnit. Řekli jsme si, že to třeba bude o jedné chybě v poslední minutě, což se nakonec stalo. Těší mě, že jsme nakonec byli šťastnější my. Pro kluky jsem vypsal prémii, takže v týdnu se k tomu postavím čelem. Výhru si užijeme, ale od pondělí se už budeme chystat na další zápas.“

MFK Karviná B
Trenér Ľubomír Luhový: „Zápas jsme měli pod kontrolou celoplošně, organizačně a hlavně kombinačně. Ale fotbal je hra momentů - my jsme dva takové momenty dětinsky nezvládli a dvakrát inkasovali ze standardních situací. Kluci v „B“ týmu ale udělali hodně velký progres, hlavně přístupem a koncentrací. Z tohoto pohledu zápas hodnotím pro tým jako velmi dobrou zkušenost.“



Sestavy


FK Fotbal Třinec
J. Adamuška [-] - L. Dadak [-] (46. M. Vlachovský [-] ) , L. Cienciala [-] (85. C. Clement [-] ) , R. Dedič [-] , T. Omasta [-] , O. Machuča [-] (91. P. Bartůněk [-] ) , V. Brak [-] , N. Zinhasovič [-] , J. Bolf [-] , L. Holík [-] (91. M. Szewieczek [-] ) , D. Konečný [-] (46. S. Orság [-] )

MFK Karviná B
J. Ciupa [-] - N. Trček [-] , M. Bielan [-] , P. Kačor [-] (46. . Delgado [-] ) , P. Brzóska [-] (58. M. Molitorisz [-] ) , F. Antovski [-] , L. Ezeh [-] , M. Ojora [-] (71. D. Jurga [-] ) , D. Motyčka [-] , D. Žák [-] , . Carneiro [-]

Počet diváků: 381. Rozhodčí: Silný Zdeněk - MIKESKA Karel, GREČMAL Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Třinec proti Hodonínu předvedl skvělý výkon a odvezl si všechny body a kromě toho dokázal vstřelit čtyři branky, Karviná sice doma těsně porazila Baník, ale toto utkání bude dle mého vyrovnané a vítěze nepřinese.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích