1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.03.2024 10:15

18.kolo, MSFL , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Karviná potvrdila ambice a těsně porazila Baník


Branky


12

V úvodním jarním utkání Karviná doma přivítala ostravský Baník. Oba celky jsou adepty na postup do druhé nejvyšší ligy, takže se dal očekávat vyrovnaný průběh, což se nakonec potvrdilo. Baník se bohužel v utkání nedokázal prosadit i přes velmi povedený druhý poločas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Branka Viniciuse

První mistrovské utkání obou týmů v novém kalendářním roce sice nepřineslo plno gólových šancí, ale i tak slezské derby nabídlo výbornou kulisu, napínavý vývoj, emoce a v závěru i domácí radost z vítězství. Svěřenci Marka Bielana s Radimem Grussmannem využili větší pomoci hráčů z kádru A-týmu než soupeř a nakonec se to ukázalo jako správný tah.

Od úvodu střetnutí byli Karvinští mírně aktivnější, ale hrál se převážně silový fotbal bez pořádných šancí. První a jediný gól utkání padl sedm minut před pauzou, kdy Kačor rychle rozehrál roh na Motyčku a karvinský kapitán poslal přízemní centr do malého pokutového území, kde už byl Kahuan Vinicius a poměrně jednoduše skóroval – skvěle nacvičená akce!

Výborný poločas hostů vyšel vniveč

Ve druhém poločase byli o něco lepší hosté, ovšem dvě své větší příležitosti nevyužili. Nutno podotknout, že posledních dvacet minut se přiostřilo, oba týmy hrály na krev. Hosté nepříjemně dobývali, ale domácí obrana s v čele s Jakubem Lapešem v bráně pracovala na podtrženou jedničku. Po jednom brejku v samotném závěru mohl definitivně rozhodnout právě střelec jediného gólu, ale míč mu v poslední chvíli před opuštěnou bránou utekl… To však po závěrečném hvizdu nikomu z řad domácích nevadilo, jednobrankové vítězství zůstalo před třemi stovkami fandů doma!

 



Ohlasy k zápasu


MFK Karviná B
Marek Bielan: „Cenná výhra v derby! Oceňuji zejména výkon do defenzivy, odehráli jsme skvělý a obětavý zápas. Směrem dopředu jsme mohli ukázat malinko víc – udržet déle míč, mít lepší přechody do útoku. Rozhodla standardní situace, kterou jsme v týdnu nacvičovali.“

FC Baník Ostrava B
Josef Dvorník: “První poločas byl vyrovnaný. Soupeř vsítil gól po standardní situaci, co se ale týče naší ofenzívy, první poločas nebyl moc dobrý. Chyběla mi větší nabídka a odvaha. Ve druhé půlce jsme přešli na jiný systém, více jsme vyplnili střed hřiště a od 55. minuty jsme hráli na jednu bránu. Ale jen na to se ve fotbale nehraje. Musím pochválit střídající hráče Málka i Kašpárka, oba byli rozdíloví. Pokud chcete venku uspět, vždy je třeba aspoň gól, dva dát. Jinak to bylo spíše silové utkání, slušné tempo, málo šancí a boj mezi šestnáctkami. Karviná v něm byla šťastnější.”



Sestavy


MFK Karviná B
J. Lapeš [-] - A. Ražnatovič [-] (59. F. Antovski [-] ) , M. Bielan [-] , . Guimaraes [-] , P. Kačor [-] (85. Š. Byrtus [-] ) , . Delgado [-] (69. P. Brzóska [-] ) , M. Raspopović [-] (46. N. Trček [-] ) , L. Ezeh [-] , D. Motyčka [-] (69. P. Zdunek [-] ) , E. Ayaosi [-] , . Carneiro [-]

FC Baník Ostrava B
J. Markovič [-] - E. Aririerisim [-] , D. Fadairo [-] (62. D. Kašpárek [-] ) , Z. Říha [-] , O. Chvěja [-] , S. Grygar [-] , D. Holaň [-] , R. Šudák [-] (46. M. Málek [-] ) , . Reteno [-] , D. Krupička [-] , T. Sirotek [-]

Počet diváků: 332. Rozhodčí: PROSKE Zbyněk - DEDEK Vojtěch, DUDEK Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Boráň

Expert: Marko Kilibarda
Tip experta: výhra hostů

Taktéž jako u Znojma to zde Marko vidí na remízu nebo výhru hostů.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Zde bych se přiklonil remíze, jelikož půjde o první utkání obou týmů v jarní části, tak bude spíše opatrnější.

Tip: výhra domácích