2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2023 17:00

6.kolo, Jihomoravský | Blansko | III. třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO - Šlágr kola zvládla lépe rezerva Ráječka, Svitávce se nepodařilo vyrovnat


Branky


10

Zápas na který všichni čekali. Zápas mezi papírově nejlepšími týmy soutěže. Přes 200 diváků vidělo zápas, ze kterého se nakonec radovali domácí. Vypjatý souboj mohl ale skončit jakkoliv.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sehnal střílel už od 1. minuty

V neděli 10. 9. 2023 nastoupilo B mužstvo Ráječka do domácího utkání 6. kola III. třídy proti týmu SK Moravan Svitávka. Už před utkáním bylo vzhledem k postavení obou týmů v tabulce jasné, že půjde o zajímavé utkání, které bude mít jistou kvalitu. A do tohoto utkání vstoupilo lépe B mužstvo, když už ve 2. minutě po zmatcích ve vápně přesně zamířil Martin Sehnal a otevřel skóre na 1:0. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, občas se objevil nějaký nedůraz, který ale zůstal nepotrestán i díky zákrokům brankářů. Ve 21. minutě využili hosté dlouhého nákopu, ze kterého dokázali vytěžit střelu, kterou ale Adam Včelař pohotově chytl. Ve 30. minutě se opět do šance dostali hosté, po rychlé akci hasil domácí Jakub Kolář na roh. Chvíli na to se ale do příležitosti dostalo také B mužstvo Ráječka, kdy vystřelil Martin Sehnal a jeho střela skončila na tyči. Předchozí neproměněné šance trestají ve 45. minutě hosté, kdy nechala obrana naběhnout hosty samotné a Chloupek Filip srovnal a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Závěr přinesl drama, vyrovnat se však nepodařilo

Do druhého poločasu vstoupili domácí se dvěmi změnami v sestavě a v jiném rozestavení. Ale obraz hry se nezměnil , objevovali se ať už větší či menší šance na obou stranách, přičemž ale domácí tým měl přece jen o trochu více ze hry. V 50. minutě střílel Štafa na bránu, ale hostující brankář Martin Pavel střelu chytl. V 63. minutě už se domácí fanoušci radovali. Tím, kdo přesně zamířil byl opět Martin Sehnal a tak si do zbytku zápasu nesli domácí výhodu jednoho gólu. A když v 88. minutě trefil hostující Lukáš Bureš pouze břevno, bylo už jasné, že si i z pátého zápasu odnesou hráči Ráječka všechny tři body za vítězství 2:1.


Za fotogalerii děkujeme NickiPhoto.



Ohlasy k zápasu


SK Olympia Ráječko B
Jakub Tenora (trenér a hráč): Další domácí zápas nás čekala Svitávka a právem byl tento zápas označen jako šlágru kola. My do zápasu vstoupili jak nejlépe to šlo a ve druhé minutě jsme vedli po gólu našeho veterána Sehnálka. Prvních dvacet minut jsme byli lepším týmem na hřišti, ale poté nás začal soupeř přehrávat a vytvořil si gólové šance, jednu z nich ve 44. minutě proměnil, a tak se do kabin šlo s výsledkem 1:1. Druhý poločas jsme zlepšili přihrávky a snažili se více držet míč a kombinovat. Vytvořili jsme si gólové příležitosti, ale brankář hostí Svitávku podržel, krátký byl akorát na střelu Sehnálka, který nás dostal opět do jednobrankového vedení. Další neproměněné šance nás mohly stát vítězství, protože v 89. minutě hostující útočník nastřelil břevno. Tak po posledním hvizdu rozhodčího svítil na světelné tabuli výsledek 2:1 pro nás. Musím pochválit Svitávku za předvedenou hru, se silnějším soupeřem jsme zatím nehráli. Na dnešní zápas přišlo přes 200 diváků, což je na III. třídu nevídané (kvalita zápasu odpovídala spíše vyšší soutěži) Velký počet diváků přijel podpořit hosty a byli hodně slyšet, vytvořili tím během zápasu skvělou atmosféru a právem si zasloužili po konci utkání potlesk. Děkujeme Svitávce za super zápas a přejeme hodně štěstí v těch dalších.

Svitávka
Martin Pavel (trenér a brankář): Změřili jsme síly s velmi kvalitním protivníkem, zřejmě nejsilnějším z celé soutěže, který ještě loni hrál 1.B třídu. Proč takový playeři, hrají jen III. třídu, si musí odpovědět sami domácí, avšak pro náš tým to byla vynikající zápasová zkouška a ukázala, že se můžeme měřit i s výrazně kvalitnějšími týmy. Vždyť někteří hráči soupeře nastupují pravidelně v krajském přeboru. To jen vyzdvihuje náš dnešní výkon, který byl podpořen dobrou organizací naší hry. Škoda jen toho výsledku, za dnešní výkon bychom si nějaký bod odvést zasloužili. I tak by měl ale být povzbuzením na kterém se dá stavět. Děkujeme všem fanouškům za podporu a za velmi příjemnou kulisu , kterou tomuhle zápasu dali. Před takovou návštěvou je radost hrát.



Sestavy


SK Olympia Ráječko B
A. Včelař [-] - L. Fojt [-] , M. Sehnal [-] , J. Kolář [-] (46. T. Štafa [-] ) , P. Palacký [-] , J. Ťoupek [-] , I. Sambú [-] (27. K. Doležal [-] ) , M. Neděla [-] , J. Tenora [-] , J. Perout [-] (46. D. Bartoš [-] ) , R. Cerhák [-] (63. J. Sedlák [-] )

Svitávka
M. Pavel [-] - B. Slavchev [-] (66. D. Šacher [-] ) , I. Peňáz [-] (74. L. Bureš [-] ) , F. Chloupek [-] , T. Choruk [-] (74. K. Hruška [-] ) , T. Novák [-] , V. Horák [-] , T. Prudký [-] , T. Kamenický [-] , Š. Bednář [-] , V. Bednář [-]

ŽK: 12. F. Chloupek .
Počet diváků: 225. Rozhodčí: Jelínek Lukáš - PROCHÁZKA Marek (N), JANDERA Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Souboj dvou favoritů na titul. Hosté budou chtít napravit minulé zaváhání, avšak silný B-tým Ráječka nepřetlačí a odjedou s prázdnou

Tip: výhra domácích