4:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2023 15:00

9.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Viróza ostravických a skálopevná stoperská dvojice Slavoje. Jeseník si ve šlágru kola poradil s Ostravicí.


Branky


21. L. Grulich , 45. M. Indra (vl.) , 51. J. Ferenc , 92. A. Lošťák - 65. P. Stýskala
14

Nedělní souboj Jeseníku a Ostravice patřil ke šlágrům celé soutěže. Zápas, který nabídl mnoho zvratů a gólů, nakonec dopadl lépe pro domácí Slavoj, který se tak přiblížil prvnímu Jistebníku na rozdíl třech bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nešťastný gól do šatny

Nedělní blok moravskoslezské I.B třídy sk.D měl na programu velmi zajímavý souboj dvou týmů z předních přiček tabulky. Ostravický Sokol zajížděl ke svému jedinému nedělnímu utkání na hřiště neoblíbeného soupeře z Jeseníku povzbuzeni vítězstvím na houževnatým soupeřem z Vlčovic (5:3). Hosty ale v posledních týdnech trápí četné podzimní virózy, což trenéru Hajdovi značně komplikuje výběr sestavy. Domácí nastupovali do zápasu s vědomím, že chtějí odčinit sérii domácích bodovým ztát. Na domácí půdě se jim povedlo porazit pouze v úvodním kole mužstvo z Palkovic (4:3). Na soupisce ovšem Slavoji chyběl zraněný stoper Petr Rončka, který se minulý domácí zápas zranil a sledovat duel musel pouze z tribuny. V krasném podzimním počasí sledovalo duel 112 diváků. Hosté začali zápas aktivně. Využívali nepřesnosti domácích a hned po dvou minutách se dostali do nebezpečné střelecké pozice. Stýskala našel přihrávkou ve vápně Kopča, který ale se svou šancí naložil trestuhodně a branku Macháče přestřelil. Po 15. minutách se začala přece jen projevovat kvalita na straně domácích. Jeseničtí vyvinuli na hosty potřebný tlak a sadou standartních situací ohrožovali Vavřičkovu branku. Tlak vyvrcholil ve 21. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Lukáš Grulich a poslal domácí do jednobrankového vedení - 1:0. Po úvodní brance tlak domácích opadl. Začala pasáž hry plná střetů na polovině hřiště bez vážnějšího ohrožení jedné z branek. Ostravice hrála bez energie či nápadu, vázla rozehrávka a kraje moc nefungovaly. Hostům se však dařilo držet domácí zkrátka. To platilo až do 44. minuty. K dalšímu rohovému kopu se postavil Kratochvíl a míč zakroutil tak, že si jej do vlastní branky nešťastnou tečí srazil hostující Martin Indra - 2:0. Za stejného stavu se šlo do šaten.

Naději oslabeným hostům sebral Lošťák

V poločasové přestávce na hosty zdravotní indispozice naplno dolehly. Ze hry odstoupil nešťastný hrdina první poločasu Indra spolu s Martinem Stonavským, které nahradili Ondřej Stonavský s Petrem Jedličkou. A právě Ondřej Stonavský se po pár minutách dostal do první vyložené šance druhé dějství. Naložil s ní ale stejně jako v prvním poločase rychlonohý Kopčo a bránu Macháče vůbec netrefil. V 51. minutě se po tvrdém osobním souboji dostal do samostatného úniku Jan Ferenc. Jesenický střelec i přes protesty hostů směrem k rozhodčímu svou šanci proměnil - 3:0. Aktivitu ale další branka domácím neubrala. Hosté se spíše bránili a čekali na rychlé brejky. Za zmínku z jejich strany stojí snad jen šance z 60. minuty, kterou Macháč včasným vyběhnutím vyrazil na roh. V 65. minutě svitla ostravickým jiskřička naděje. K přímému volnému kopu se postavil kapitán Petr Stýskala a přesnou ranou z dvaadvaceti metrů vymetl pavučinu Macháčovy branky - 3:1. Hosté se po kontaktní brance pustili do hry vabank. Vyložené šance ale nepřicházely. Když už si hosté proklestili cestu domácí obranou jejich útoky většinou končili na skálopevné stoperské dvojici domácích Černoch-Zelenay nebo na dobře chytajícím Macháčovi. Razítko na vítězství tak přidali ve druhé nastavené minutě domácí. Se svojí šanci naložil střídající Aleš Lošťák skvěle a střelou do šibenice nedal ani tentokrát Vavřičkovi žádnou šanci. Sudí Kyselý ukončil utkání za stavu 4:1 pro domácí Slavoj.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Jeseník nad Odrou
Robin Škoda, hráč: Dnes jsme chtěli za každou cenu vyhrát a šňůru špatných výsledků za každou cenu zvrátit. Celý týden jsme tvrdě makali a utkání o čelní příčky tabulky nakonec zvládli. Pochvalu si zaslouží stoperské duo Černoch - Zelenay. Nestárnoucí trenér Černoch bravurně pokryl nejlepšího střelce soutěže Milara. Zelenay se popral s novým postem na výbornou, rozdával balony, chodil do soubojů a s velkým přehledem odehrál celý zápas. Ze strany hostí bych vypíchl výkon kapitána Stýskaly. Ve svých 36 letech patří stále mezi nejlepší hráče naší 1.B třídy! Hraje s velkým přehledem a dává krásné góly.

TJ Sokol Ostravice
Martin K., člen klubu: Zklamání, v prvním poločase jsme byli polovičním týmem co znám, kraje nefungovaly, střed nestíhal, osobní souboje i nasazení nulové, zaslouženě i když se stěstím domácí vedli. Nic na tom nemění ani tutovka Kopča z druhé minuty, to se musí dávat. V tom druhém měl hned na začátku skórovat Stonavský a byl by průběh jiný. Potom dostaneme branku po faulu útočníka na našeho stopera, který ho skopne k zemi a sám na brankáře skóruje, nechápu proč se nic nepískalo??? Pak už to bylo těžké s výsledkem něco udělat... (zdroj: fotbalostravice.webnode.cz)



Sestavy


TJ Slavoj Jeseník nad Odrou
L. Macháč [-] - M. Černoch [-] , L. Grulich [-] , R. Frýdl [-] , D. Indrák [-] , T. Zelenay [-] , R. Šaran [-] (70. A. Lošťák [-] ) , J. Ferenc [-] , J. Ševčík [-] (90. M. Ondryhal [-] ) , P. Kratochvíl [-] , R. Kořený [-]

TJ Sokol Ostravice
T. Vavříček [-] - M. Indra [-] (46. O. Stonavský [-] ) , T. Hodula [-] , D. Salava [-] , M. Stonavský [-] (46. P. Jedlička [-] ) , M. Milar [-] , P. Stýskala [-] , P. Jucha [-] , T. Kopčo [-] (78. D. Plucnara [-] ) , M. Ledvoň [-] , V. Mendrek [-] (83. M. Haták [-] )

ŽK: 30. M. Černoch , 50. D. Indrák , 65. L. Grulich , 88. J. Ferenc - 41. P. Jucha .
Počet diváků: 112. Rozhodčí: KYSELÝ Jiří - ŽÁČEK Marek, GROSSMANN Kevin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza