Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.10.2023 10:30

11.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V přestřelce byly úspěšnější Pohořelice, Kunštát odjíždí s prázdnou - FOTO


3

Hosté z Kunštátu nezažívají lehké období, jejich série bez výhry se protáhla už na čtyři zápasy a propadají se tabulkou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chtěli jsme využít toho, že si hosté museli na dnešní dopolední zápas přivstat. Od začátku jsme chtěli hrát aktivně. To se dařilo zejména v tom, že jsme si vytvořili v prvních 20-ti minutách několik tutových šancí. První gol jsme vstřelili ve 24. minutě, kdy ideálně zahranou standardkou Ríšou Kochem lehkou tečí umístil hlavou na zadní tyč Roman Beníček, 1:0. Hosté se prezentovali dobrými náběhy útočníků a zejména kvalitní hrou svých krajních záložníků. Vyrovnat se jim podařilo hned ve 27. minutě, kdy po krásné zpětné přihrávce z pravé strany s jistotou svou šanci proměnili, 1:1. Do poloaasu se nám podařilo vstřelit rozdílovou branku, kterou vstřelil tečovanou ranou Dmytro Yatsyna. Míč zapadnul za záda bezmocného golmana, poločas tedy 2:1.

Do druhého poločasu jsme chtěli hrát s trošku pozměněnou taktikou. Hosty jsme do ničeho nepouštěli, hráli jsme koncentrovaně a naopak si postupně vytvářeli řadu dobrých šancí. V těchto momentech jsme vstřelili dvě branky. Nejprve v 55. minutě a následně v 63. minutě. Obě branky vstřelil s chutí hrající Adam Fiala, který obě své šance proměnil s chladnou hlavou. Jak říká on sám: Já trénovat nepotřebuji, já dávám góly, 4:1. V této fázi utkání byli hosté zralí na ručník. Doslova jsme zahodili ještě několik tutovek. Diváci se určitě nenudili. A nenudili se až do konce zápasu. Běžela totiž 75. minuta a hostům se podařilo po naší chybě a nedůrazu obrany včetně golmana na 4:2. A aby toho nebylo málo, přišla hned v 80. minutě třetí branka v naší síti. Po nedůrazném napadání našeho čerstvého střídajícího hráče přišel dlouhý míč za naši obranu. Celou situaci mohl vyřešit náš golman, ale svou nerozhodností míč podběhl a útočník hostů už měl snadnou práci míč dostat do naší prázdné brány, 4:3. Hosty tato branka samozřejme nakopla a v průběhu posledních deseti minut nás zatlačili k naší šestnáctce. Naše obrana odolávala a když v posledních minutách nedokázali proměnit střelou z blízka našeho golmana, mohli jsme se těšit z konečné výhry 4:3.

Report: TJ Sokol Pohořelice



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Pohořelice
Zdeněk Matoušek (trenér): Narazili jsme na velmi houževnatý, pracovitý tým. Ocenil bych dvě věci v utkání. Výkon Adama Fialy, který byl rozdílovým hráčem v tomto utkání a zaslouží si nominaci na hráče tohoto kola. Nejen, že vstřelil dvě branky a podílel se na první naší brance, ale připravoval i šance pro naše hráče. Co by se dělo, kdyby ještě trénoval? Dalším aspektem je, že tým Kunštátu utkání nezabalil a do posledních okamžiků utkání byla cítit jejich vůle chtít z utkání vytěžit maximum. V kontextu celého zápasu jsme vyhráli zaslouženě. Přece jenom jsme si vytvořili více příležitostí. Je jen naší vinou, že za stavu 4:1 si hráči zápas více neužili. Kunštát jsme do zápasu vrátili my svou lehkovážností a nekvalitou. Získali jsme cenné 3 body.

FK Kunštát
Vladan Horák (trenér): Naše poslední venkovní zápasy jsou si hodně podobné. Hráčům nelze vytknout snaha, ale v situacích, které jsou klíčové pro vývoj zápasu taháme momentálně za kratší konec lana. Dostáváme velké množství gólů, naopak na vstřelení branky se nadřeme. Stejně se vyvíjel i zápas v Pohořelicích. Domácí si svojí aktivní a přímočarou hrou vypracovali za 60 minut vedení 4:1. Podařilo se nám snížit na 4:3 a v posledních deseti minutách jsme mohli i vyrovnat. Bohužel jsme dvě velké šance v závěru neproměnili.



Sestavy


TJ Sokol Pohořelice
T. Kalivoda [-] - T. Kůra [-] , J. Šimša [-] , F. Kříž [-] (84. Z. Matoušek [-] ) , R. Beníček [-] - R. Koch [-] (79. R. Manuel [-] ) , J. Landšperský [-] - B. Lang [-] , P. Hron [-] , A. Fiala [-] (71. J. Zbránek [-] ) , D. Yatsyna [-] -

FK Kunštát
I. Loukota [-] - M. Štencl [-] , T. Gracias [-] , R. Zeman [-] , V. Bezděk [-] (75. M. Lick [-] ) , D. Macko [-] (68. J. Baňa [-] ) , M. Janíček [-] , M. Zlatníček [-] (68. J. Havlík [-] ) , F. Adamec [-] , T. Bělehrádek [-] , D. Hanák [-]

ŽK: 63. T. Kůra , 85. Z. Matoušek - 34. M. Janíček .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: DADÁK David - LAZAR Martin, JURČA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2023 06:57

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 16:32
Petr Florián

Expert: Dominik Síleš
Tip experta: výhra domácích

Pohořelice zápas těsně zvládnou a přeskočí soupeře v tabulce.

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 16:26

Tip: remíza