K. Kroupa 88. (p.)
1:3
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.10.2023 10:30

11.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Morenda si tentokrát vzít body nenechala, Svratku porazila 3:1


Branky


88. K. Kroupa (p.) - 10. D. Abdulai , 42. D. Abdulai , 73. V. Čech
3

Zhruba před rokem v utkání krajského přeboru v Komíně vedla Moravská Slavia nad domácí Svratkou po čtvrthodině 2:0 a pak měla další šance na navýšení náskoku. Jenže z vítězství 3:2 se nakonec radovali domácí. V novém ročníku se zápas vyvíjel podobně. Hosté opět vedli o dva góly, ale tentokrát si zasloužené vítězství vzít nenechali. Možná přesněji, tentokrát je soupeři neodevzdali. Červenobílí zvítězili 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jako první zahrozili spletitou situací před brankou hostů domácí, ale hrozba Moravské Slavie byla údernější. V 11. minutě utekl po pravé straně Lukáš Suchý, ustál faul obránce a po zemi vystřelil centr před domácího gólmana s prvoligovou minulostí Martina Doležala. Na balón si zezadu zaběhl David Abdulai a ze tří kroků neměl problém jej poslat do sítě. Hosty gól uklidnil a proti domácí jednoduché silové hře nakopávaných míčů se prosazovali technickou kombinací. Do šance se dostali Vojtěch Čech s Abdulaiem, pak znova Ghaňan, ale střílel vedle. Po dlouhém autu Samuela Čuse pálil Čech zblízka z otočky do brankáře Svratky. Domácí tým podobně branku hostů neohrozil. Jejich fandům trochu zatrnulo jen ve 20. minutě, když po závaru před Tomem Fialou skončil míč se štěstím v jeho náručí. Čtyři minuty před přestávkou „zkopírovali“ stejní aktéři akci z jedenácté minuty a do šatem tak šli hosté s vedením 2:0. Je zajímavé, že hlavní rozhodčí nejprve gól uznal, pak souhlasil s „praporkem“ pomezního, že to byl ofsajd, ale nakonec se správně vrátil ke svému původnímu verdiktu. Abdulai na finální přihrávku proběhl prakticky kolem něho.

Po přestávce se domácí snažili o tlak, ale opět byl hodně křečovitý a byly z něj sice nebezpečně vyhlížející, ale naší obranou a brankářem rutinně odvracované centry do pokutového území. Pojistku na vítězství dal v 73. minutě Vojtěch Čech opět dorážkou prakticky do prázdné branky. Byla to akce pro fotbalové labužníky. Skvělým pasem do pravé strany ji založil Lukáš Roštínský, Abdulai vytáhl Doležala z branky a Vojtovi to naservíroval na malé vápno před otevřenou síť. Jen drobné komplikace přinesl závěr, kdy střídající Jakub Bartkovič asi zbytečně fauloval ve vlastním pokutovém území a kanonýr Kroupa poslal míč ze značky pokutového kopu do šibenice. Na domácí jakoby kápla živá voda, ale dvěma stylově vypadajícím hlavičkám Karla Kroupy chyběla přesnost.

Report: SK Moravská Slavia Brno



Ohlasy k zápasu


FC Svratka Brno
David Kříž (trenér): Neřekl bych, že by nás Morenda zaskočila. Bylo to o nás. Utkání rozhodli hráči, na které jsme se připravovali. Věděli jsme, že Morenda má silnou pravou stranu. Potvrdilo se to a z pravé strany přišly oba dva centry, které nám do branky uklidil absolutně neobsazený hráč. Pak ta psychika a sebedůvěra samozřejmě padají dolů a s tím jde ruku v ruce nekvalita. Začali jsme kazit i nejjednodušší míče, byli jsme hrozně málo odvážní směrem dopředu. Chtěli jsme hrát balóny, které nebyly náběhové a pro obranu soupeře absolutně jednoduše řešitelné. Nezachytili jsme snad ani jeden odražený míč. Za mě Moravská Slavia vyhrála naprosto zaslouženě.

SK Moravská Slavia Brno
Aleš Schuster (trenér): Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně. Věděli jsme, že oni budou hlavně nakopávat balóny na vysokého Karla Kroupu. Tím si tady na tom malém hřišti hodně pomáhají. Navíc tam mají další dva vysoké hráče. Nebezpečné jsou prakticky všechny jejich standardky z každé pozice na útočné půlce. Takže jsme to museli nějak rozprostřit, ale opravdu jsme si nejvíc hlídali toho Karla, protože je gólový, a také to několikrát naznačil. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, že jsme byli lepší kombinačně a celkově že jsme hráli dobře. A jak jsem řekl, důležité bylo, že jsme si pohlídali ty standardy. A ta sestava? Ano, sestava se nám nějak stabilizuje, ale není to nějaká TOP nebo ideální jedenáctka. To bych ani nechtěl, abychom točili pořád ty stejné hráče. Už minulý týden a předchozí zápasy jsme viděli, že hráli i kluci, kteří nedostávali tolik příležitostí a zvládli to. Takže pro nás je pozitivní, že se můžeme opřít o širší kádr! A dnes to byl perfektní, hlavně týmový výkon.



Sestavy


FC Svratka Brno
M. Doležal [-] - R. Zadorozhnyi [-] (65. D. Ostrovka [-] ) , P. Preis [-] , E. Moll [-] , J. Morávek [-] (65. M. Schulz [-] ) , M. Fila [-] , K. Kroupa [-] , F. Kříž [-] (77. D. Řezník [-] ) , J. Broskva [-] , F. Svensson [-] (69. J. Čurda [-] ) , V. Drozd [-]

SK Moravská Slavia Brno
T. Fiala [-] - O. Kubík [-] , L. Gruber [-] (46. O. Havelka [-] ) , S. Čus [-] , M. Drenka [-] - D. Baránek [-] (85. R. Suchomel [-] ) , M. Essuon [-] , V. Čech [-] (85. J. Bartkovič [-] ) , L. Matyska [-] - D. Abdulai [-] (91. R. Nony [-] ) , L. Suchý [-] (69. L. Roštínský [-] )

ŽK: 21. J. Broskva , 44. F. Svensson , 54. V. Drozd , 79. K. Kroupa - 25. T. Fiala , 45. L. Gruber .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Šenkýř Petr - HANÁK Radim, JÜNGER Erik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 16:32
Petr Florián

Expert: Dominik Síleš
Tip experta: výhra hostů

Hosté potvrdí jasné vítězství z minulého kola a ovládnout městské derby.

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 16:26

Tip: remíza