P. Dedič 71. (p.)
1:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2023 17:30

2.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bosonohy s Morendou berou z derby po bodu


Branky


71. P. Dedič (p.) - 38. M. Drenka
9

Dramatičností a emocemi derby skutečně nezklamalo. Zejména v závěru, kdy domácí dohrávali v deseti a posléze i v devíti lidech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po fotbalové stránce bylo vidět, že oba týmy jdou do soutěže s dost odměněnými kádry. Na hře byla znát nesehranost. Morenda v tomto směru vypadala přece jen o něco lépe, a také si vytvořila více gólových šancí. Tu první zužitkoval krásnou hlavičkou Radek Šmíd už ve čtvrté minutě. Po centru Lukáše Matysky se trefil dolů k tyči do protipohybu brankáře Mykhaila Orose. Bohužel pro milimetrový ofsajd gól neplatil. Na druhé straně zahrozil Petr Čoupek, když volej z běhu zblízka zakončil nepřesně. To byla prakticky největší vypracovaná příležitost domácích v celém zápase. Podruhé byli hosté blízko otevření skóre ve 36. minutě. Pohyblivý Lukáš Roštínský chtěl mazácky přelobovat domácího brankáře, ale míč těsně minul branku. O čtyři minuty později už ale byl Marek Dreksa při lobu z ještě větší vzdálenosti velice přesný. Na polovině hřiště vyhrál osobní souboj a jeho dlouhý oblouček si lízl o břevno a zapadl do sítě. K.O. mohlo přijít už po třech minutách. Roštínský parádně načasovanou uličkou do sprintu „namazal“ Davidu Abdulaiovi, který zkusil rovněž lob. Jenže jeho oblouček jen poskočil na břevně. Dlouhá klička brankáři asi měla větší šanci na úspěšné zakončení.

Ghanský útočník studující v Brně měl možná rozhodnutí zápasu na kopačce už ve třetí minutě druhé části. Jenže zcela volný prodloužil přesný pas Michala Šembery z vyložené gólové šance na malém vápně nad domácí branku. V té době Morenda už přece jen jakoby kontrolovala vývoj zápasu. Ten ale razantně změnila nařízená penalta ve prospěch domácích, kterou proměnil Pavel Dedič. O jejím oprávnění se hodně diskutovalo, v klubku před Tomem Fialou upadli i naši hráči. Nicméně rozhodčí verdikty nemění… O dramatickou zápletku konce zápasu bylo tedy postaráno. Domácí v až euforickém nadšení pak nezastavilo ani vyloučení Kryštofa Konečného v 77. minutě, když po řečnění v první půli uviděl druhou žlutou kartu za držení a sražení soupeře. Bosonohy i v deseti dál nepříjemně střílely míče do pokutového území Morendy. Žádný ovšem k úspěchu nevedl, protože je náš nový brankář Fiala a v podstatě i nově složená obrana dokázali „přečíst“. Emoce v páté minutě pětiminutového nastavení pak neudžel na uzdě domácí Adam Sedlák. Nepochopitelně udeřil Fialu, který držel balón v náručí a bez předchozí žluté karty byl vyloučen.



Ohlasy k zápasu


FK SK Bosonohy
Jiří Šíma (trenér): Bylo to první kolo a kluci byli trochu nervózní. Na naší hře to bylo znát, byla poměrně rozháraná. S bodem jsme určitě spokojení, protože jsme dohrávali o dva hráče míň a oni kromě toho prvního gólu v prvním poločase trefili ještě břevno. Na začátku druhé půle měli další šance, ale nedali. Takže za nás spokojenost. Možná jsme sice asi byli v prvním poločase víc na balonu, ale dopředu jsme docela dost neškodní. Potřebujeme to nějak vypilovat, abychom byli nebezpečnější a vypracovali si třeba tři čtyři šance za zápas. Ty jsme dneska neměli. Mužstvo je hodně změněné, takže bude delší dobu trvat, než se to zase trošku sehraje.

SK Moravská Slavia Brno
Aleš Schuster: V první půlce šel David sám na brankáře. Stačilo udělat mu kličku a byl by sám před prázdnou brankou. Dát druhý gól ještě do poločasu, tak by se nám samozřejmě v tom druhém mnohem líp dýchalo. Tak to pořád bylo otevřené, i když jsme je nepouštěli do nějakých šancí. Ale měli dost nebezpečných standardek, včetně rohovým kopů. Na to, jak velkými změnami mužstvo prošlo, to z naší strany nebyl špatný výkon. Ty změny jsou v každém týmu, ale u nás je to trochu extrém. Otočilo se to opravdu hodně, ale musíme se s tím nějak poprat. Myslím, že dnes ti noví kluci, co hráli, že to zvládli. Bylo to bojovné, soubojové utkání a i když jsme měli víc šancí a dohrávali jsme proti devíti, tak bod zvenku je pro nás asi dobrý.



Sestavy


FK SK Bosonohy
M. Oros [-] - P. Dedič [-] (82. D. Varga [-] ) , P. Čoupek [-] (82. P. Dohnal [-] ) , M. Tofl [-] , Š. Pelán [-] , O. Osladil [-] , T. Lukšija [-] , M. Hladký [-] , P. Moučka [-] (58. P. Táborský [-] ) , J. Černý [-] (58. A. Sedlák [-] ) , K. Konečný [-]

SK Moravská Slavia Brno
T. Fiala [-] - A. Podzámský [-] , L. Gruber [-] , M. Drenka [-] , O. Kubík [-] - D. Marcinov [-] (84. O. Havelka [-] ) - L. Roštínský [-] , D. Abdulai [-] - L. Matyska [-] , R. Šmýd [-] (70. S. Čus [-] ) , M. Šembera [-] (62. L. Suchý [-] )

ŽK: 33. P. Čoupek , 40. P. Moučka , 46. K. Konečný - 42. T. Fiala , 70. O. Kubík , 82. D. Marcinov . ČK: 77. K. Konečný , 95. A. Sedlák .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: DANIEL Petr - ŠMÍD Jakub, VAŠÍK Michael.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Petr Florián

Expert: Petr Svoboda
Tip experta: remíza

Tady bych viděl Morendu jako favorita, jen ty brněnské derby jsou vždy nevyzpytatelné, takže taky remíza.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích