A. Varadi 10. (p.)
J. Blahuta 38.
2:1
(2:0)
82. M. Bitta
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2023 14:00

15.kolo, MSFL , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Zbytečný tlak


Branky


10. A. Varadi (p.) , 38. J. Blahuta - 82. M. Bitta
7

I přes výraznou převahu si třetiligové béčko připsalo nepříjemnou ztrátu. Ve Frýdlantě nad Ostravicí v sobotu prohrálo 1:2, když z mnoha šancí se ujala jen dorážka Matyáše Bitty, který dal svůj první gól po dlouhé zdravotní pauze.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta

Těžký a hrbolatý terén na hřišti pod Lysou horou kombinačnímu fotbalu baníkovců moc nesvědčil. A když v 10. minutě veterán Varadi z pokutového kopu otevřel skóre, měl to papírový favorit ještě horší. Domácí se podmínkám přizpůsobili lépe, hráli jednoduše a v 38. minutě už vedli 2:0, když se po standardní situaci z dorážky volejem pod břevno trefil Blahuta. Baník v první půli z územní převahy vytěžil maximálně hlavičku Miškoviće, která v nastavení první půle skončila kousek vedle tyče.

Pouhé snížení Bitty

Do druhé půle kouč Dvorník udělal dvě změny, ofenzívu posílil Bittou a Elekanou a Baník hned od začátku zatlačil soupeře do těžké defenzívy. Poměrně snadno hlavně po pravé straně pronikal až do vápna, ale finální provedení vázlo. Jamiu z malého vápna po akci Málka přestřelil, Elekana z podobné situace mířil zase vedle a po rychlém kontru v 63. minutě Jamiu bombou orazítkoval břevno frýdlantské brány. Hosté v závěru vsadili vše na ofenzívu a posledních patnáct minut měli drtivý tlak. Domácí už jen odkopávali míče, ale gól ne a ne přijít. Říha hlavičkoval těsně vedle, a až v 82. minutě se Baník konečně prosadil: Thimel vyrazil ránu z šestnáctky k Bittovi, který na malém vápně po zemi pohotově dorazil míč do sítě. Bitta už o minutu později po centru zleva hlavičkoval znovu, ale Thimel jeho zakončení k tyči chytil. Další centr si v 85. minutě našel Elekana, který pro změnu hlavou zase přestřelil. A poslední šanci měl v 88. minutě Samuel, jehož ránu z velkého vápna pod břevno Thimel vyškrábl nad.



Ohlasy k zápasu



FC Baník Ostrava B
Josef Dvorník trenér hostů: "Hrálo se na těžkém terénu, a i když podmínky byly stejné pro oba, tak naší kombinační hře uškodil více než domácím, kteří spoléhali pouze na standardky. Ty bohužel utkání rozhodly. Soupeř dal gól po naší zbytečné penaltě a druhý gól trefil odražený balon nechytatelně pod břevno. První poločas se nám nevyvedl, byli jsme pohybově horší než soupeř, nereagovali jsme na odražené míče. Nedostávali jsem se do finální fáze. Druhý poločas jsme to trošku přeskupili a hráli na dva útočníky, Bitta i Elekana vnesli větší život do toho zápasu. Bylo to ku prospěchu věci, dostávali jsme se častěji do zakončení, ale všechno nám šlo mimo bránu nebo pochytal brankář. Škoda, že jsme dali kontaktní gól až deset minut před koncem. Ač se mužstvo snažilo, touha po vítězství byla u domácího týmu větší. Tento zápas bych řadil do kategorie nepovedených."



Sestavy


1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
M. Thimel [-] - J. Svatonský [-] (68. Š. Byrtus [-] ) , J. Juříček [-] , M. Hladík [-] , V. Hajnoš [-] , J. Teplý [-] (84. J. Wludyka [-] ) , A. Varadi [-] (64. P. Literák [-] ) , J. Blahuta [-] , R. Šafner [-] (84. J. Mikulenka [-] ) , D. Kedroň [-] (84. J. Jiříček [-] ) , S. Pejša [-]

FC Baník Ostrava B
J. Struhař [-] - R. Šudák [-] , M. Abdoulkarim [-] , M. Málek [-] (81. A. Bewene [-] ) , Z. Říha [-] , R. Miškovič [-] (46. M. Bitta [-] ) , E. Šehić [-] , J. Drozd [-] (46. . Reteno [-] ) , D. Holaň [-] , P. Měkota [-] (68. . Ferreira [-] ) , D. Krupička [-]

ŽK: 56. M. Hladík , 65. J. Teplý , 80. R. Šafner , 84. D. Kedroň , 91. J. Jiříček - 21. D. Holaň , 38. R. Miškovič , 40. R. Šudák , 43. J. Drozd , 65. E. Šehić , 66. Z. Říha .
Počet diváků: 380. Rozhodčí: Mayer Jan - DOROTÍK Jan, LUKAŠÍK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2023 09:54

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů