Derby pro Milíkov, nechyběly góly, karty ani emoce


Branky


5. O. Mato , 17. O. Mato , 31. J. Lojek , 56. D. Žabka , 67. D. Fuják - 12. R. Kulig , 55. J. Kluz , 70. R. Lysek (p.)
6

Milíkov ukázal že doma je velice silným soupeřem a v derby si poradil s Bukovcem 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mato měl ,,nabito´´ na hattrick

Poslední utkání, které se v rámci okresního přeboru hrálo, byl souboj domácího Milíkova a hostů z Bukovce. Stále bylo o co hrát, respektive o lepší umístění v tabulce. Domácím krtteček se chtěl prohrabat na konečné 5.misto, k tomu však potřeboval zvítězit. Bukovci stačila pro uhájení páté pozice i remíza. S blížícím se výkopem se plnila i místa kolem hřiště a hojný počet návštěvníků dotvářel výbornou atmosféru.

 

 

A utkání muselo bavit už od prvních momentů, protože ani jedno z mužstev na nic nečekalo. První branku však slavili domácí, kteří opět udeřili hned v 5.min ze standardní situace. Rohový kop, který zahrával Vojtěch Peter si našel po zaváhání hostujícího brankáře nejlépe Ondřej Mato a dorazil míč do odkryté brány, 1:0. Domácí vstřelená branka nastartovala , ale paradoxně se z další branky radovali hosté.

 

Ve 12.min se domácí mužstvo dožadovalo ofsajdu, jenže praporek pomezního zůstal dole a do zakončení se tak dostal Robert Kulig, který srovnal účet, 1:1. Tempo zápasu se zvyšovalo a hra přiostřila. První žlutou kartu viděl v 17.min hostující M.Kantor po faulu na Samiece, který tak vybojoval domácím dobrou standardní situaci. Její rozehrávky se ujal Karel Hromada, který svým přesným pasem našel opět Ondřeje Mata, který svou přesnou hlavičkou vrátil domácím vedení, 2:1.

 

Od této chvíle patřil první poločas domácím, kteří své vedení ještě navýšili ve 31.min a to po tradiční jednoduché akci. Dlouhý míč brankáře Hickela prodloužil hlavou Mato na unikajícího Samiece, který předkládá míč nejlepšímu střelci domácích Lojkovi a ten se nemýlil, 3:1. Domácí měli ještě několik příležitostí, ale buďto ztroskotali na nepřesné koncovce nebo na hostujícím brankáři. První poločas tak žádné další klíčové momenty nenabídl.

Divoký druhý poločas, si domácí výsledkově pohlídali

Ve druhé části měli lepší úvod hosté, kteří využili jakéhosi uspokojení domácích. A také začali trestat. V 55.min udeřili hosté rovněž po rohovém kopu, když se na přední tyči prosadil nikým nehlídaný Jan Kluz, 3:2. Radost Beskydu však netrvala dlouho. Takřka po rozehrávce se po pár přihrávkách dostal míč k Damianu Žabkovi a ten vyslal z dobrých 25m nádherný projektil , který zapadl za háčky Bukovské svatyně, obrovská radost na hřišti i v hledišti, 4:2. A když v 67.min přidává 5.branku Dominik Fuják přímo z rohu, tak se zdá že o výsledku je rozhodnuto.

 

Diváky muselo utkání bavit a na své si přišli i příznivci tvrdší hry. Karetní trest však viděl až v 65.min Mato. O něco podstatnější záznam do notýsku sudího přišel záhy, když se v pokutovém území dopustil faulu domácí stoper Lukáš Pyszko, který uviděl červenou kartu a hosté zahrávali penaltu. S tou si poradil Radim Lysek, 5:3. Domácí přeskupili obranné řady za cílem udržení vedení. Hosté svou hru už zjednodušili a zkoušeli to především dlouhými míči. S těmi si však dobře poradila improvizovaná stoperská dvojice Laba-Mato. A když se s každou minutou začala projevovat i únava, skóre zůstalo neměnné, 5:3.

 

Milíkov se tak díky výhře posunul o dvě příčky před Vojkovice a právě Bukovec, který skončil sezónu na 6.mistě. Utkání se hrálo ve skvělé atmosféře, navíc samotná hra musela spoustu přítomných bavit. Obě mužstva si nic nedarovala, ale hrálo se fér. Domácí tým zvítězil zaslouženě, ale hosté si zaslouží respekt.

 

Autorka fotografií je Markéta Bieleszová, děkujeme !!! 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Milíkov
Ondřej Mato (hráč): ,,Z naší strany z větší části povedené utkání. Většinou jsou závěry sezóny takové všelijaké, ale nám by pomohlo, kdyby se minimálně ještě tak 4.kola hráli. Věřím, že to však přeneseme do nové sezóny, kde budeme chtít být co nejvýš. Našich inkasovaných branek je škoda, protože na nich máme zase velký podíl. Směrem dopředu jsme však byli aktivnější a to rozhodlo. Těch branek jsme mohli přidat víc, minimálně v prvním poločase. Důležitá je však výhra, která nás posunula v tabulce výš a dodala nám impuls na příští rok. Každý, kdo byl za nás na hřišti odvedl dobrou práci! Týmový výkon. Bukovci chci ještě jednou poděkovat za dobrý zápas.´´




Počet diváků: 222. Rozhodčí: Adamec Jiří - ZÁVODNÝ Vít, POLEDNÍK Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

David Smítal

Expert: Tomáš Sebera
Tip experta: výhra domácích

Milíkov je silný tým stejně jako Bukovec, ale věřím domácím v plný zisk bodů.

Tip: remíza