M. Sobek 13.
M. Hanke 41. (vl.)
R. Novotný 42.
3:1
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 16:30

22.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Doberskou krizi prohloubila porážka v Petřvaldu


Branky


13. M. Sobek , 41. M. Hanke (vl.) , 42. R. Novotný - 88. P. Gryžboň
11

Dobrá po sérii porážek zajížděla s touhou ukončit trápení na půdu letos dobře hrajícího Petřvaldu, který se po remíze v Nýdku drží na skvělé 4.pozici s odstupem na spodní příčky. Doberští ovšem v utkání výsledkově selhali a jejich jarní vzestup tabulkou se zasekl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se do soupeře zakousli s vervou

O úvodní šanci utkání se postarali hráči Dobré, kteří ovšem v 9.minutě nemířili v těžké pozici přesně. O deset minut později se dostali  ke slovu konečně domácí, kdy špatnou rozehrávku sebral Knor a na dvě nahrávky vybídl průnikovou přihrávkou Novotného, kterému ovšem nevyšlo zakončení. To ovšem domácí nemuselo mrzet, protože o chvíli později šli do vedení. Budina obdržel přihrávku do strany a zatáhl míč, který následně poslal před bránu osamocenému Sobkovi, který míč uklidil pod břevno. Domácí, tak vedli 1:0.

 

Utekly dvě minuty a Zícha se ukličkoval a v přesile domácích hráčů ztratil míč, který petřvalští poslali až na Sobka, který opět zavezl míč zleví strany a předložil jej Novotnému, který obešel i brankáře Hankeho, ale poté trefil pouze tyč. Ofenzivně laděný duel pokračoval a nebýt skvělého vyběhnutí brankáře Janči, ocitli by se hosté ve velké šanci. A tak se o slovo o pár minut později přihlásili opět domácí zlevé strany, která hráčům Dobré hořela. Po spolupráci Sztymona a Novotného se opět dostal míč zleva před bránu, kde si jej našel Bílý ale ten nezakončil přesně. Ve 27.minutě obdržel žlutou kartu hráč hostů Petr Platoš, který sestřelil domácího stopera Filipa Marka. 

Po půlhodině hry se dostali hosté k zakončení a Janča si připsal první zákrok v utkání. Okolo 35.minuty kopali hosté rohový kop a vytvořili si umělý tlak kolem domácí brány, který ale k přímému ohrožení Jančovy brány nevedl. 

 

V závěru poločasu přišel doberský kolaps. Nejprve se urodil brejk, který táhl opět zleva Sztymon s Budinou. Ten ovšem obrana hostí dokázala odvrátit na rohový kop. Rohový kop na přední tyči podcenil brankář Hanke, který si míč srazil do vlastní brány - psala se 41.minuta a utkání bylo rázem o dvě branky. 

To ovšem nebylo vše. Hosté rozehráli autové vhazování, kde následně o míč přišel Ondřej Zícha a Knor vyslal na zteč kolmicí za beky Novotného, který si poradil se dvěma obránci a konečně se prosadil. Ve 42.minutě tedy domácí vedli tříbrankovým rozdílem.

Druhá půle branku nepřinesla

Ve druhé půli se jako první ozvali domácí, kteří byli posilněni povedeným závěrem úvodního dějství. Novotný postupoval s míčem pokutovým územím a jeho křížná přihrávka prošla skrz celé vápno, kde pro domácí bohužel nikdo nebyl. O dvě minuty se vytáhl brankář Hanke proti střele ze střední vzdálenosti. O pár minut později se Hanke vytáhl znovu, a to když vyškrábl ránu Sobka nad břevno. O chvíli později se ozvala Dobrá. Zprava se protáhl Gryžboň, jehož polocentr vyrazil Janča špatně, ale naštěstí jej domácí obrana odvrátila. 

Zanedlouho se karta opět otočila a Filip Marek se z pozice stopera vydal do protiútoku, kdy předkládal míč před bránu Novotnému, kterého obrana Dobré ubránila. Za čtyři minuty se hra opět přelila před bránu domácích, kde byl ústřední postavou Gryžboň, který posunul míč na Zíchu a ten sklepl spoluhráči proti noze a míč skončil opět na skvělém Jančovi. O pár chvil později zahrála Dobrá signál ze standardní situace, kterou opět uhasil Janča. Dobrá začala mít navrch a další nabídku ke skórování vyslal Zícha, jehož křížný pas zakončili hosté trestuhodně nad. Zlepšení Dobré "korunoval" korigující brankou v samotném závěru Petr Gryžboň, který snížil na 3:1.

 

Videozáznam utkání:



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Dobrá
Jan Otipka - vedoucí mužstva: V první řadě bych chtěl za sebe poděkovat klubu za možnost dělat kondičního trenéra. Po sérii zranění, kdy jsem zraněný stále i já sám, jsem byl z funkce po týdnu odvolán a ohlas přináším již z pozice vedoucího mužstva. Chtěli jsme odčinit minulý špatný výkon a prezentovat se podstatně lepší hrou. Zápas se dá zhodnotit vlastně jednou větou. My jsme hráli a soupeř dával góly. Troufám si říct, že jsme po celý zápas byli lepším týmem. Drželi jsme balon, dobře jsme hráče dostupovali, avšak naše kolikrát zbytečné ztráty znamenaly rychle breaky soupeře, které byly velice nebezpečné. Petřvald byl v zápase zkrátka efektivnější než my. Je potřeba být lepší v zakončení a pokud zopakujeme přístup k zápasu příští víkend proti Věřňovicím, věřím, že sérii třech porážek zlomíme a konečně zase začneme bodovat.



Sestavy


TJ Petřvald
J. Janča [-] - R. Novotný [-] , V. Stavař [-] , M. Sobek [-] (80. V. Schack [-] ) , J. Goldbricht [-] - D. Knor [-] , T. Budina [-] (75. O. Cudrák [-] ) , P. Bílý [-] , J. Sztymon [-] - F. Marek [-] , J. Sklepek [-] (62. D. Podhorný [-] ) -

TJ Sokol Dobrá
M. Hanke [-] - O. Zícha [-] (82. K. Zícha [-] ) , D. Šmahaj [-] , K. Koloničný [-] (62. M. Sekanina [-] ) , P. Platoš [-] - O. Georgiovský [-] , P. Gryžboň [-] , O. Gryžboň [-] (82. V. Figura [-] ) , J. Filipčík [-] , F. Georgiovský [-] - J. Plhal [-] (71. J. Zicha [-] ) -

ŽK: 93. J. Janča - 27. P. Platoš , 90. F. Georgiovský .
Místo: Petřvald. Počet diváků: 120. Rozhodčí: HOŠEK Jiří - GANAJ Martin, MARTÍNEK Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Vedení klubu, Předseda klubu - TJ Sokol Baška | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Těžké odhadnut, záleží na tom, jak se Gorovič vyspí, tipuji remízu.

Tip experta: remíza

Zápas dvou tabulkově vyrovnaných týmů by mohl přinést dost branek a skončit remízou.

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza