0:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2023 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Baška překvapila Vendryni a deklasovala jí čtyřmi góly


Branky


8

Po nepodařeném utkání v Lískovci zajížděli hráči Bašky opět k venkovnímu utkání. Čekala je cesta do Vendryně. K zápasu měl tentokrát trenér Ručka k dispozici pouze 12 hráčů, což jinak nepoznamenalo výkon Bašky, naopak možná i trochu prospělo, tím, že se mezi hráče vrátila větší soudržnost a týmovost oproti dvěma předchozím utkáním, ve kterých Baška nebodovala.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí inkasovali už po dvou minutách

Bez osmi členů stabilní sestavy se musel obejít trenér domácího celku Lukáš Martynek, který tak "navázal" na "bolest," která Vendryni občas trápí, a to sice široký kádr, ale bez potřebné adekvátní kvality.

Hostující celek se rovněž musel vypořádat s několika absencemi, které řešil například zapsáním trenéra na soupisku pro utkání mezi střídající hráče.

 

Utkání nemohlo pro Bašku začít lépe, protože už ve 2. minutě se dočkala vedení. Hráči zaútočí po levé straně, když po levé lajně vyslal Kocúr ulici dopředu Pavlíka, který míč převezme, potáhne míč na roh šestnáctky a následně předloží míč do šestnáctky, kde nabíhá z pravé strany Šnyta a míč uklízí do domácí branky. V utkání se musí hráči také vyrovnat s nerovným terénem, který moc neprospívá kombinační hře, možná i proto domácí zkoušeli chodit do útoku nakopávanými míči na domácího útočníka Bena Kluse. Ten byl ovšem dostatečně pokryt bašťanskou obranou ve složení Lys, Adámek, Vavřík a Michálek Josef. Když už se míč dostal až za obránce, tak vše spolehlivě řešil brankář Michálek Petr. Hra se odehrává mezi šestnáctkami obou mužstev, s tím, že Baška má míč o něco víc ve svém držení a je víc nebezpečnější než soupeř. Do další velké příležitosti se dostal opět Šnyta po velmi pěkné kolmici Pavlíka zpoza půlky, domácí obránce hasí v poslední chvíli tuto šanci Bašky a odkopává míč na roh. Těch měla Baška několik v první půli, ale žádný nevedl ke vstřelení branky. Té se hráči Bašky dočkali ve 25. minutě, když se k míči dostal bašťanský kanonýr Roman Kocúr, klička a gól, máme tady vedení 2:0. Střelou z 22 metrů nachytal domácího brankáře Kolarczyka, kterému míč propadl mezi nohama a rukama. Po zbytek prvního poločasu si Baška hlídala vítězství, poctivě bránila a nadále se snažila chodit do protiútoků. Domácí měli možnost několika standartních situací a rohů, ale ze žádné vážněji neohrozili branku Bašky, takže první poločas Baška vyhrává 2:0.

Náskok ještě narostl

Druhý poločas začala lépe opět Baška a hned ve 49 minutě si domácí odechli po střele Kocúra, který si opět navedl míč na šestnáctku a jeho střela míří vedle pravého horního rohu domácí branky. Vendryně poslala do druhé půle Adama Lasotu, který je jediným střelcem Vendryně na jaře v odehraných utkáních. Po čtvrthodině ovšem hřiště opouští díky zranění, tak ofenzíva domácích oslabuje. Další pěknou akci Bašky zakládá v 56. minutě Vavřík, když kolmo po pravé straně vyšle Šnytu, ten po zatažení přetáhne censt až na druhou stranu hřiště, kde se k míči dostal Sloboda. Při jeho průniku zpátky k domácí brance je faulován před šestnáctkou. Trestného kopu se ujme Josef Michálek. jenž pošle míč na přední tyč, kde došlo možná k teči domácími hráči a míč se dostává do branky. Baška se tak ujímá vedení 3:0. Baška je nadále při chutí a to zejména Kocúr, když v 62. Minutě jeho střelu domácí obránci zblokují na roh. Po rohovém kopu je před domácí brankou menší závar, který končí další střelou Kocúra, která je opět zblokovaná na roh. Při rohovém kopu se míč dostává na hlavu Šnyty, ovšem jeho hlavička na zadní tyč míří vedle. V 72. minutě se dostává na hřiště jediný náhradník Bašky pro tento zápas Dobiáš, jenž střídá Vavříka. Na postu stopera zaskočí za Vavříka univerzál Michálek Josef, Sloboda se stáhne na levého obránce a kanonýr Kocúr se přesune na levou zálohu, kde ho neopouští střelecký apetit a jeho střela z voleje končí opět rohem. Své vítězství završí Baška čtvrtou brankou, když se do šestnáctky domácích probojuje Kocúr a předloží míč jako na podnose střídajícímu Dobiášovi, který nemá problém poslat míč do nekryté branky domácích.



Ohlasy k zápasu


TJ Vendryně
Lukáš Martynek - trenér: Bohužel se stalo to, čemu jsem se chtěl před jarní částí sezóny vyhnout. Zase bojujeme s absencemi, na zápas s Baškou jsem postrádal 8 hráčů základní sestavy. Bohužel se to na hřišti projevilo. Dostali jsme blbé góly a Baška zaslouženě odvezla všechny body.

TJ Sokol Baška
Martin Boháč: Utkání tak končí zaslouženým vítězstvím Bašky, která si v tomto utkání šla cíleně a zodpovědně pro tři body, po předešlých dvou nepovedených utkáních, kdy dostali deset gólů. Dnes naopak vycházeli ze zabezpečené obrany, což jim přineslo výhru bez obdržené branky a hráči byli také produktivní při proměňování šancí. Je potřeba body z venku potvrdit nyní v domácím utkání proti Hornímu Žukovu.



Sestavy


TJ Vendryně
T. Kolarczyk [-] - A. Safak [-] (60. D. Sikora [-] ) , J. Szarzec [-] (81. F. Farny [-] ) , M. Hulboj [-] , J. Wawreczka [-] - D. Neuman [-] (46. F. Kisza [-] ) , Z. Walek [-] , M. Safak [-] - J. Jochymek [-] , R. Ťupa [-] (46. A. Lasota [-] ) , B. Klus [-] -

TJ Sokol Baška
P. Michálek [-] - D. Adámek [-] , M. Lys [-] , L. Vavřík [-] (72. M. Dobiáš [-] ) , L. Sloboda [-] - J. Křenek [-] , M. Šnyta [-] , M. Křenek [-] , J. Michálek [-] - R. Kocúr [-] , J. Pavlik [-] -

ŽK: 66. J. Szarzec - 41. M. Křenek , 52. L. Vavřík .
Místo: Vendryně. Počet diváků: 67. Rozhodčí: JANTOŠ Pavol - CHMIEL Marek, KASZPER David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Vendryně vyhraje a dotáhne se k čelu tabulky.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích