Ve Věřňovicích sklapla "Csaplárova past"


Branky


16

Jako jednoznačný souboj, se při pohledu na tabulku jevil duel mezi Věřňovicemi a hostující Baškou. Hosté okupovali předposlední místo tabulky a domácí naopak byli druzí a měli v zádech bodový zisk z půdy lídra tabulky Oldřichovic. Baška v prvním kole nezaváhala doma s Petřvaldem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté přijeli do Věřňovic ve velmi dobrém rozpoložení, když v zimní přípravě vyhráli okresní pohár a navíc v první jarním zápase porazili Petřvald 5:2. Věřňovičtí začali jarní boje remízou na půdě lídra, Oldřichovic, 2:2. Neporazitelnost tak natáhli už na deset zápasů. Zápas byl i soubojem dvou nejlepších kanonýrů soutěže - Nikolase Chalkidise s Romanem Kocúrem, kteří před vzájemným duelem nastříleli v součtu 35 branek.

 

V chladném počasí si na věřňovické tribuny našlo cestu nezvykle jen padesát diváků a ti čekali na první náznak šance zhruba patnáct minut. Kocúr ale z úhlu mířil pouze do Vykydala, který v základní sestavě nahradil na brankářském postu Ference. Za pár minut zahrozili i domácí a jak jinak než po standardní situaci. Swaczyna však centr Kubiše neusměrnil mezi tři tyče. Na první gól se čekalo 33 minut. To jeden z hostujících hráčů zahrál ve vápně rukou a Chalkidis nařízenou penaltu s klidem proměnil. Za dalších šest minut vybojoval míč Mikšovič, předložil jej Chalkidisovi a ten zvýšil na 2:0.

Bašce vyšla Csaplárova past dokonale

Do druhého poločasu trenér Ručka přeskupuje řady na 4-4-2 a na hřiště posílá Slobodu, aby rozhýbal záložní řadu, které chyběl v prvním poločase pohyb. Baška se nechtěla vzdát své vítězné série a tak k tomu také přistoupila ve druhém poločase. A kdo jiný než kanonýr Kocúr měl zavelet na zteč. V 51. Minutě si navedl od pravé lajny míč k šestnáctce a pěknou střelou k tyči nachytal domácího golmana. Baška snižuje na 1:2. Hra se zrychlila na obou stranách a obě mužstva si vytváří šance. Nejprve mohli navýšit své vedení domácí, následně pak přízemní centr Horňáka přestřeluje vysoko nad Šnyta. Další příležitost domácích vyráží brankář Michálek nohou. Trenéru Ručkovi vychází i druhé střídání, když v 60. Minutě přichází na hřiště Pavlík, který byl u následujících branek. Domácím dělá starost svými úniky po pravé straně Horňak, který zásobuje centry své spoluhráče. Vyrovnání se Baška dočká v 73. Minutě, když domácí Chalkidis ztratí míč na půlce, Baške jde do proti)toku, míč se dostaně k Pavlíkovi, který nacentruje míč do šestnáctky na nabíhajícího Josefa Michálka, který hlavou posílá míč do protipohybu brankáře do branky. To běžela 73. minuta. Domácí hráči nepolevili a tak diváky čekala ještě zajímavá čtvrthodina utkání. Věřňovice měli možnost přímého kopu asi z 18 m po faulu bašťanské obrany. K míči se postavil Chalkidis a trefil břevno, následně dokázali hráči Bašky míč odkopnout. Poslední slovo měla v utkání Baška, když dokázala proměnit svou další přímočarou akcí. Adámek nakopává míč dopředu na Kocúta, který míč zptacuje, projde přes domácího hráče a nahraje dopředu volnému Pavlíkovi, který prostřelí vybíhjícího Vykydala a Baška tak obrací skóre na 3:2 ve svůj prospěch.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Baška
Tomáš Bugna - předseda: Do zápasu jsme šli bez 3 hráčů základu - bratří Křenků a Kluse, což zřejmě poznamenalo výkon v první půli, když záložní řada byla zcela v jiném složení a přechod do útoku nebyl tak efektivní jak v předchozích zápasech. Hráčům chyběl pohyb a důraz v soubojích. Druhý poločas byl zcela odlišný, hráči se začali více pohybovat, zpřesnili kombinaci a zlepšil se přechod do protiútoků což přineslo hned 3 branky v sítí domácích. Skvělý obrat z 0:2 na 3:2 ukázal, že je tým stabilizován a schopen vyhrát i když nebyl kompletní. Snad nám vítězná šňůra vydrží co nejdéle a v tabulce budeme stoupat nahoru



Sestavy


TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
K. Vykydal [-] - J. Ganobčík [-] , M. Koschny [-] , R. Lobodinský [-] , N. Chalkidis [-] - J. Mikšovič [-] , J. Vlček [-] (84. L. Koník [-] ) , P. Pavlík [-] (84. F. Hruška [-] ) , J. Swaczyna [-] , D. Pisarčík [-] - J. Kubiš [-] -

TJ Sokol Baška
P. Michálek [-] - D. Adámek [-] , M. Lys [-] , D. Baran [-] , T. Podžorný [-] - L. Vavřík [-] (46. L. Sloboda [-] ) , J. Michálek [-] , P. Třeštík [-] (60. J. Pavlik [-] ) , R. Kocúr [-] , T. Horňák [-] - M. Šnyta [-] -

ŽK: 24. M. Koschny - 18. P. Třeštík , 65. R. Kocúr , 75. M. Šnyta , 85. J. Michálek .
Místo: Věřňovice. Počet diváků: 50. Rozhodčí: BERAN Jan - PICMAUS Jiří, SKLÁŘ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Věřňovice narozdíl od Petřvaldu pohlídají nejlepšího střelce soutěže Kocúra a doma zvítězí 5:2.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů