FOTO: Opava se rozešla smírně s Krnovem


Branky


13

Krnov dokázal dvakrát dohnat jednobrankovou ztrátu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opava se ujala vedení

Slavia Opava ve svém prvním jarním zápase přivítala v sobotu mužstvo z Krnova. Zápas se odehrával na velmi těžkém terému, který společně se silným větrem ztěžoval obou mužstvům kombinaci. Prvních dvacet minut se odehrávalo převážně mezi šestnáctkami obou týmů. Gólově udeřilo až z první akce ve 24. minutě domácí Slavia, když dobrým presinkem vybojoval míč Ryž, který jej posunul na Štencela, který pokořil krnovského brankáře Moškoře – 1:0. Po půlhodině hry se dostal ke střele i Krnov, ale Grulich z přímého kopu špatně seřídil mířidla. Ve zbytku poločasu se už nic podstatného nestalo. 

Krnov dvakrát vyrovnal

Na začátku druhého poločasu se dostala Opava do tři nadějných příležitostí. První dvě zazdili Ryž a po něm Štencel. Pak v 50. minutě nepovedený centr Vrány skončil na břevně hostující branky. V 64. minutě byl vyloučen hostující Sklenařík, což se ukázalo jako klíčový okamžik zápasu. Paradoxně to nakoplo Krnov, když za pět minut po centru Čevely přeskočil všechny Lyčka a hlavou zavěsil nechytatelně do sítě – 1:1. Domácí ale hned vzápětí šli znovu do vedení, když se ve skrumáži v pokutovém území nejlépe zorientoval Maisel a zavěsil k tyči – 2:1. Patnáct minut před koncem prostrčil Gramel míč k Burianovi, který propálil brankáře Mrázka – 2:2. Pět minut před koncem pak Mrázek zachránil domácím aspoň bod, když vychytal hostujícího Gramela. Zápas tak dospěl k remízovému konci.

 

Opava jede příští zápas do Velkých Hoštic. Krnov bude hostit Vítkov.



Ohlasy k zápasu


FK Slavia Opava
Dalibor Fišer (trenér): Po celý zápas to byl marný fotbal. První poločas to byla kopaná, kterou hodně ovlivnil vítr a těžký terén. Dali jsme sice branku, ale jinak jsme nic neměli. Úvod druhé půle nám vyšel, ale po nesmyslném vyloučení hostů jsme přestali hrát a čekali jsme na to, až nám soupeř dá branku. To se stalo. Sice jsme dali druhou, ale soupeř vyrovnal a pak nás podržel brankář Mrázek. Byli jsme v závěru úplně marní a soupeř si zasloužil vyhrát.

FK Kofola Krnov B
Martin Lhotka (trenér): Hrálo se na těžkém terénu. Začalo to vyrovnaně, ale postupně byli lepší domácí, kteří se ujali vedení. Druhou půli začali domácí šancemi, pak se to vyrovnalo. Bohužel jsme se nechali vyloučit, ale to nám pomohlo, my jsme vyrovnali. I když jsme dostali hned zbytečný gól, tak jsme byli nadále aktivnější, vyrovnali jsme a mohli jsme i vyhrát. Bod z venku ale bereme.



Sestavy


FK Slavia Opava
T. Mrázek [-] - J. Štencel [-] , T. Ryž [-] (69. J. Binar [-] ) - O. Melecký [-] , J. Hoblík [-] , J. Vrána [-] (75. V. Nevřela [-] ) , X. Nguyen [-] (42. D. Maisel [-] ) , J. Hanslik [-] (75. F. Šenk [-] ) , J. Schneider [-] , T. Matějek [-] , Š. Henčl [-]

FK Kofola Krnov B
D. Moškoř [-] - P. Baczke [-] , H. Varyš [-] (90. J. Ochman [-] ) , M. Handlíř [-] , M. Burian [-] - J. Koval [-] (60. L. Gramel [-] ) , D. Čevela [-] , J. Grulich [-] (90. K. Koštialik [-] ) , A. Lyčka [-] (85. J. Rolný [-] ) , T. Kolbasa [-] (60. A. Říha [-] ) - M. Sklenařík [-]

ŽK: 32. J. Štencel , 77. F. Šenk , 82. T. Matějek - 14. J. Koval . ČK: 66. M. Sklenařík .
Hráči zápasu: A. Říha , L. Gramel .
Počet diváků: 114. Rozhodčí: MINICH Marian - ČECHÁK Martin, ŘEZNÍČEK Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Holata

Expert: Robert Šupola
Tip experta: remíza

Tady očekávám ofenzivní utkání, které nabídne hodně gólů, ale týmy se rozejdou smírně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů