Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 17:00

14.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO + FOTO: Skotnicova nádherná rána potvrdila vítězství Dobratic v Horní Suché


Branky


6

Deváta Horní Suchá chtěla potvrdit velký gólový apetit i proti favoritovy z Dobratic. To se jim nakonec nepovedlo a domácí mužstvo si naopak odneslo šestibrankový příděl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nešťastné odrazy domácích znamenaly tři branky

Za zvuků hymny nastupovala obě mužstva k poslednímu zápasu sezóny. Atmosféru utkání dokreslovala is skvělá návštěva. Na Stadion umístěný na předměstí Havířova zavítalo až 400 diváků! Ti se hned na začátku utkání přesvědčili, že text domácí hymny se slovy „faulujem sporadicky“ se nezakládá na pravdě. První příležitost totiž dostaly Dobratice z trestného kopu. K tomu se postavil Lukáš Somr, který ale dobře postavenou zeď nepropálil. Causidis mířil z dorážky vysoko nad bránu. Svou kopací techniku mohl Somr ukázat v 19. minutě. Jeho centr z pravé strany mířil na hlavu Mitrengy. Hostující útočník sice jen promáchl, ale na(ne)štěstí za ním stál hornosušský obránce Jiří Kvapil, který si centr kolenem nešťastně srazil do vlastní sítě - 0:1. O pár minut později mohlo být pro hosty ještě veseleji. Z půlky hřiště se na Herdzinu řítil Kantor. Jeho samostatný únik dokázal domácí brankář i s přispěním Kvapila zlikvidovat. To už ale neplatilo o situaci ve 30. minutě. Po pravé straně se skvěle uvolnil Somr, zátahl míč na hranici velkého vápna a přihrávkou našel před bránou nabíhajícího Jana Mitrengu. Dobratický střelec už měl se zakončením relativně jednoduchou práci - 0:2. Odrazy domácím nepřály ani při standardní situaci těsně před přestávkou. Ve 45. minutě poslal nepříjemný kroucený míč z přímého kopu do ohně Šimeček. Štromp ve snaze odehrát na roh hlavičkoval do míst, kde stál Herdzina. Ten ve spletité situaci vyrazil míč jen před sebe, kde stál dorážející Jan Mitrenga. Ten zařídil dobratickým uklidňující gól do šatny - 0:3. To byla zároveň poslední akce prvního poločasu. 

 

Střelecké hody zakončil nádhernou trefou Skotnica

Do druhého poločasu nastupovaly oba týmy sice beze změn, ovšem s velkou chutí ukázat skvělým fanouškům, co jim po dlouhé sezóně ještě ve fyzických zásobarnách zbylo. Aktivně do něj vstoupili hosté. Hned pár minut od úvodního hvizdu druhého dějství se do velké šance dostal Březina. Tváří v tvář Herzdinovi ale neuspěl. To na druhé straně se mohlo podařit zápas ještě zdramatizovat. Únik Stuchlíka po pravé straně zakončil jedenadvacetiletý hráč přihrávkou po sebe na nabíhajícího Matěje Jurčáka. Ten z druhého doteku nastřelil ruku Skotincy a sudí Petriš ochotně nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil sám Jurčák, ale nekopl jí vůbec dobře. Jeho pokus zcela minul Bockovu branku. Dobratický brankář ale na "výlov z vlastní sítě" nemusel čekat příliš dlouho. Po nákopu na levou stranu hřiště v 69. minutě vyhrál souboj u lajny Aleš Stuchlík. A protože se Bocek nepochopitelně rozhodl vyběhnout, bylo už pro domácího záložníka snadné jej přelobovat - 1:3. Ze snižující branky se domácí dlouho neradovali. O tři minuty později prošla pomalá přihrávka středem hřiště až do pokutového územní sušanů. Tam si míč převzal a Mitrenga a přihrávkou před prázdnou bránu nabídl jako "na zlatém podnose" gól Mariánu Causidisovi - 1:4. Hosté mohli následně vést už o čtyři branky. Nádhernou trefu Kohuta ale zhatil ofsajd. V 78. minutě si Radim Pařenica položil dva domácí obránce, navedl si míč na střed a střed do protipohybu překonal Herdzinu popáté - 1:5. Dobratice zakončily střelecké hody opravdovou fotbalovou parádou. Z hranice 25 metrů napřáhl k dalekonosné střele Ondřej Skotnica. Jeho Krásný pokus se odrazil od Herdzinova břevna až do sítě - 1:6. Sudí Petroš ukončil utkání za stavu 1:6.

 

Sestřih zápasu:

zdroj: youtube.com/@kdlj4



Ohlasy k zápasu


Sportovní klub Horní Suchá
Zdeněk Menoušek, trenér: V posledním kole soutěže jsme přivítali na domácím hřišti hosty z Dobratic. Po dvou přesvědčivých výhrách jsme tvrdě narazili a svému soupeři podlehli 1:6. V premiérové sezóně v 1.A třídě tak naše mužstvo nakonec obsadilo 8. místo tabulky. (zdroj: www.fotbalhornisucha.cz)




Sestavy


Sportovní klub Horní Suchá
T. Herdzina [-] - S. Ryt [-] (16. S. Szelong [-] ) , J. Štromp [-] (68. I. Kisel [-] ) , M. Jurčák [-] (81. T. Sobek [-] ) , A. Stuchlík [-] , J. Janovský [-] , A. Ševčík [-] , P. Štromp [-] , R. Kubját [-] , J. Kvapil [-] (81. J. Štengl [-] ) , M. Urbaník [-]

TJ Dobratice
O. Bocek [-] - A. Březina [-] , L. Kantor [-] , T. Bařina [-] (64. R. Pařenica [-] ) , J. Mitrenga [-] (79. M. Moják [-] ) , A. Kohut [-] , M. Causidis [-] , L. Somr [-] , O. Skotnica [-] , M. Šimeček [-] , P. Lýsek [-]

ŽK: 12. J. Kvapil , 86. P. Štromp - 36. L. Somr , 55. O. Skotnica .
Počet diváků: 400. Rozhodčí: PETROŠ Radim - CHMIEL Marek, MĚKÝŠ Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra hostů

Horní Suchá dokáže být doma velice nepříjemná, ale Dobratice s nimi dokážou poradit.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích