P. Malý 10.
1:4
(1:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 17:00

24.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Spálené Poříčí udělalo v Žákavé další krok ke svému cíli!


Branky


10. P. Malý - 18. J. Šefl , 29. J. Šefl , 31. J. Šefl , 52. J. Byron
10

Bezesporu se jednalo o tahák kola. Tradiční derby, souboj lídra soutěže se čtvrtým celkem, krásné počasí. To vše zaručilo vysokou návštěvu bezmála tří stovek diváků a na cyklostezce mezi Spáleným Poříčím a Žákavou byl v neděli odpoledne výrazně větší provoz než obvykle.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hattrick hostů zařídil výhru v první půli!

Zápas se hrál v plném nasazení již od první minuty, bojovalo se o každý míč a metr trávníku. Skóre otevřeli domácí, když poslal v 10. minutě dlouhý aut do šestnáctky Lukáš Mourek, hlavou prodloužený míč si našel Pavel Malý a rovněž hlavou skóroval – 1:0. Neuběhlo ani deset minut a bylo vyrovnáno. Po levém křídle unikl ve sprintu hostující Vladislav Fiala a poslal do ideálního prostoru mezi penaltu a malé vápno milimetrový centr snajprovi Jiřímu Šeflovi, který z první usměrnil do sítě – 1:1. O pět minut později se mohlo skóre opět měnit, když si na centrovaný míč z rohu naběhl Petr Byron, ale domácí brankář Petr Bočan vytáhl bravurní zákrok a hlavičku z bezprostřední blízkosti dokázal vyrazit. Domácí kontrovali několika nebezpečnými standardními situacemi, které si ale obrana hostí dokázala pohlídat. Utkání se zřejmě lámalo po půlhodině hry, kdy dvě po sobě jdoucí chyby v defenzivě Žákavé dokázali hosté ze Spáleného Poříčí nekompromisně trestat. Ve 29. minutě získal zadarmo po chybné rozehrávce míč na levé straně nebezpečný Fiala, poslal přesný přízemní centr na malé vápno, který si našel v náběhu Radek Šlejska, ale orazítkoval jen břevno, první dorážku dokázali domácí ještě zablokovat, pak se však míč dostal k Jiřímu Šeflovi, který zkušeně vyhodnotil situaci a vedle skrumáže hráčů v prostoru malého čtverce uklidil technickou střelou přesně k levé tyči – 1:2. A o dvě minuty později si vypila domácí obrana kalich hořkosti do dna. Namísto jednoduchého řešení, které se v dané situaci v podobě odkopu ze šestnáctky nabízelo, se nechali domácí obrat v prostoru velkého čtverce o míč dotírajícím Šeflem, který se tak dostal sám před gólmana a završil svůj hattrick – 1:3. Domácí se snažili vzápětí reagovat a po rychlé akci Richarda Škaly chyběla ke gólovému zakončení přesnější finální přihrávka před hostující svatyni.

Dotahovačka domácích nevyšla!

Do druhého dějství Žákava dvakrát vystřídala a snažila se soupeře dotáhnout a hned po obrátce postupoval na brankáře hostí Pavel Malý, v rozhodujícím okamžiku však dokázala obrana hostí hrozící požár uhasit. A tak na druhé straně definitivně rozhodli hosté, když domácí bek podklouzl, nedokázal zastavit rozbíhajícího se Šlejsku a jeho přízemní centr usměrnil ve skluzu do sítě Jan Byron – 1:4. Domácí bojovali až do konce, snažili se o vstřelení druhé branky a zdramatizování zápasu. S postupujícím časem více otevírali hru, což byla voda na mlýn hostům, kteří podnikali nebezpečné kontry a další gól visel ve vzduchu. Žádná z šancí však již nebyla využita, a tak svítil na světelné tabuli po závěrečném hvizdu sudího Langmajera stav 1:4 a hosté ze Spáleného Poříčí brali zaslouženě tři body.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava B
Jan Tafat: Do utkání jsme šli s tím, že bude potřeba maximální koncentrace a nasazení, což se hned od začátku potvrdilo. Šli jsme do vedení, bohužel jsme se sami zbrzdili vlastními chybami vzadu, na jejichž vrub jdou dvě obdržené branky, které posadily soupeře do sedla. Je však potřeba sportovně uznat, že hosté si takovéto situace vynutili svojí aktivní nátlakovou hrou již ze středu pole a v zakončení prokázali svoji kvalitu. Jednalo se o nadstandardní utkání v rámci soutěže, jak z hlediska nasazení, divácké návštěvy a atmosféry. Gratulujeme soupeři k zasloužené výhře, předvádí stabilní výkony prakticky v celé sezoně. Pro nás jsou takovéto zápasy studnicí podnětů do další práce a cennou zkušeností pro naše mladíky.




Sestavy


FK Žákava B
P. Bočan [-] - M. Soubusta [-] (72. A. Honzík [-] ) , L. Mourek [-] (46. S. Štěpán [-] ) , R. Škala [-] , L. Kosnar [-] , O. Šimek [-] (46. M. Štětina [-] ) , T. Froněk [-] , V. Kasl [-] , P. Malý [-] , Z. Váňa [-] (76. J. Hamák [-] ) , V. Drohobeckyj [-] (80. A. Tafat [-] )

TJ Sokol Spálené Poříčí
L. Varga [-] - J. Tupý [-] , O. Homolka [-] , J. Karas [-] (86. J. Louda [-] ) , J. Kolář [-] (61. V. Novotný [-] ) - V. Fiala [-] , T. Vaidiš [-] , P. Byron [-] , J. Byron [-] - R. Šlejska [-] (65. V. Raichynets [-] ) , J. Šefl [-] (86. M. Krejčí [-] )

ŽK: 83. P. Malý - 65. O. Homolka .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Langmajer Lukáš - KRÁL Andrej, PELC Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza