Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2023 17:00

17.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Fotbal nahoru dolů a brankové hody v Žákavé


Branky


12

V neděli konečně vysvitlo sluníčko, a kdo dorazil na fotbal do Žákavé, kde domácí Béčko hostilo druhý Merklín, si rozhodně přišel na své. Stejně jako na podzim v Merklíně padlo 8 hezkých branek, tentokráte bylo rozdělení skóre mnohem vyrovnanější.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná první půle skončila vedením hostů

Již začátek utkání byl velmi svižný a skóre otevřel již v 1. minutě domácí Richard Škala, který přesprintoval hostující obránce, prodral se do šestnáctky a nemýlil se – 1:0. Hosté dokázali dorovnat velice záhy – po nebezpečném průniku zprava do pokutového území dokázala domácí obrana odvrátit jen na roh, odražený míč po rozehrání usměrnil do sítě Libor Bláha a bylo srovnáno.

Hrál se svižný kombinační fotbal, hosté z Merklína byli silní a nebezpeční na míči a podnikali rychlé průniky po obou krajích i středem pole, domácí defenziva byla v plné permanenci.

V 15. minutě jim však přistřihla křídla zpočátku nevinně vyhlížející standardní situace Žákavé. Po faulu u levé postranní čáry zahrával trestný kop Michal Štětina a jeho centr z téměř čtyřiceti metrů zapadl k zadní tyči gólmana Bacíka, který při couvání podklouzl a nedokázal cestě míče do sítě zabránit. Domácí šli opět do vedení, ožili a zejména Richard Škala na hrotu zlobil svou rychlostí a důrazem.

Merklín však pokračoval ve své kombinační hře s rychlými náběhy za obranu a nebezpečnými centry z obou křídel. To přineslo hostům ovoce a ve 26. a 31. minutě dvěma slepenými brankami otočili Davidem Markem a Jiřím Hruškou skóre opět na svoji stranu. A protože domácí Zdeněk Váňa svojí šanci ve 40. min neproměnil, šlo se do šaten po první půli za stavu 2:3.

Žákava nakonec nedosáhla na body

Do druhého dějství domácí vystřídali, na trávník poslali uzdravujícího se kanonýra Pavla Malého, nalezli na hosty a nebezpečně kroužili kolem jejich pokutového území. A v 57. min bylo opět srovnáno! Žákava rozehrávala trestný kop z dvaadvaceti metrů, míč si postavil Pavel Malý a poslal jej prudkou střelou vedle zdi do sítě překvapeného gólmana. Na ukazateli skóre svítil stav 3:3 a domácí měli po vstřelené brance chuť na další, tlačili se do zakončení a hrál se fotbal nahoru – dolů.

Domácí však nebyli ve finální fázi úspěšní, byli to naopak hosté, kteří kontrovali svojí nebezpečnou technickou hrou a pohybem a dvěma údery bezprostředně po sobě v 62. a 64. minutě z kopaček Jaromíra Lišky a Martina Voráčka zlomili utkání ve svůj prospěch.

Fotbalový fanoušek musel být spokojený, viděl pěkné utkání, okořeněné osmi brankami, Merklín nakonec prokázal svoji kvalitu a odvezl si ze Žákavé zaslouženě tři body.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava B
Jan Tafat: Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř, který hraje technický fotbal a je velmi nebezpečný v útočné fázi. V první půli jsme šli dvakrát do vedení, ale Merklín se dokázal vepředu prosadit a stav otočit. Škoda, že jsme nezužitkovali některý z našich závarů ve druhém poločasu po srovnání na 3:3, kdy jsme byli na koni. Soupeř pak rozhodl dvěma brankami v rychlém sledu a vítězství si již dokázal pohlídat. Oba celky chtěly hrát fotbal, kombinovat, hosté měli nebezpečné průnikové přihrávky s náběhy za obranu. Porážku přijímáme, zápas s kvalitním soupeřem kluky posouvá dál




Sestavy


FK Žákava B
P. Bočan [-] - Z. Váňa [-] (64. S. Štěpán [-] ) , R. Škala [-] , Z. Plzák [-] (79. M. Vimr [-] ) , A. Tafat [-] (46. P. Malý [-] ) , M. Soubusta [-] , V. Bouda [-] (79. V. Štěpán [-] ) , O. Šimek [-] , A. Honzík [-] , V. Kasl [-] (87. M. Jiřík [-] ) , M. Štětina [-]

TJ Sokol Merklín
Š. Bacík [-] - L. Bláha [-] , J. Liška [-] , J. Hruška [-] , O. Haník [-] (89. J. Jindřich [-] ) , J. Ušiak [-] , M. Voráček [-] , D. Marek [-] , J. Yankov [-] (79. F. Masec [-] ) , D. Wild [-] , M. Schejbal [-]

ŽK: 55. D. Marek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Langmajer Lukáš - VELÍŠEK Jiří, FRGAL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů