0:3
kont.
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 16:30

20.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kuriozita v krajském přeboru: Zápas nebyl zahájen. Stříbru chybí štempl na domácí umělku


24

Oba celky již byly připraveny nastoupit k zápasu na umělce ve Stříbře, kde se mělo odehrát další kolo krajského přeboru, když se zde objevil hlavní sudí Lukáš Kříž s asistenty a vysvětlením, že na umělce toto fotbalové utkání nezahájí. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Důvod to má jednoduchý a to je atest umělého povrchu od Komise pro stadiony a hrací plochy. Poslední záznam na webu KSHP.cz o provedeném atestu je totiž z roku 2013 a platnost atestace umělého povrchu pro krajské fotbalové soutěže byla do 8.11.2017! Jak to, že se do současné doby, tedy více než 5 let, na umělém povrchu hrálo? To bude zřejmě předmětem řízení na krajské STK. Je ale s podivem, že se tyto podmínky nezajišťují před začátkem soutěží a vstupuje do toho možná náhoda, možná něčí záměr, v průběhu sezóny. Málokterý rozhodčí nebo delegát zřejmě kontroluje tyto na první pohled samozřejmé klubové záležitosti.

 

K celé situaci se nám vyjádřil i delegovaný hlavní rozhodčí pro toto utkání, Lukáš Kříž, který se rozhodl utkání nezahájit:

Byl jsem kontaktovám mým nadřízeným orgánem, že po příjezdu na utkání si máme od hlavního pořadatele vyžádat předložení platné atestace UMT. Tak jsme učinili a pořatetel do úředního začátku utkání nám žádnou atestaci nepředložil - po potvzení zápisu o utkání, byla vedoucímu domácího týmu odeslána na Whatsapp atestace z roku 2017, která již nebyla platná, tím konstatoval pan Zaoral, že nemají platnou atestaci. Nadále jsme po příjezdu zkontrolovali přírodní hrací plochu, která byla v řádném stavu, ale nebyla připravena pro sehrání utkání - nebyly zde sítě a vyznačení hrací plochy. Pořadatele jsme vyzvali, že může klidně vyřerpat čekací dobu a utkání může začít i po úředním začátku a vyčerpání čekací doby, hlavně tak aby bylo sehráno. Od pana hlavního pořadatele se nám dostalo slov, že to je práce na půl dne a již žádnou aktivitu směrem k tomu, aby se utkání mohlo sehrát, nevyvinul. Vedoucí v poklidu potvrdili zápis o utkání a další řešení náleží STK.

 

V galerii se můžete podívat na záznamy z posledních atestací jak jiných umělek v rámci kraje, tak na konkrétní stříbrský případ. Zdroj: KSHP.cz



Ohlasy k zápasu



FC Chotíkov 1932
Petr Kučera, trenér: Šli jsme už na hřiště a rozhodčí nás najednou zastavili, že se hrát nebude. Údajně proto, že ve Stříbře mají už nějakou dobu prošlý certifikát na umělou trávu. A jelikož hřiště s přírodní trávou nebylo připravené, vypadá to nyní na kontumaci v náš prospěch. Jinak tráva byla parádní, bez jediné louže. Možná nebyla úplně ideálně posekaná... Dlouhodobě má většina soupeřů problém s kvalitou (rozměry) hřiště s umělým povrchem ve Stříbře a smutně koukají na vedlejší pěknou travnatou plochu.. Když se zjistí, že navíc umělka není ani certifikovaná, může to v týmech, kteří tam své zápasy už odehrály, vyvolat velké rozhořčení a sám jsem zvědavý, jak se teď bude v těchto případech postupovat.. Za mě umělka jako druhé hřiště či v zimním období OK, jinak to patří do severských zemí a ne k nám..



Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů