Rezerva Šumperku doma podlehla Bratrušovu


Branky


9

V jednom ze šlágrů 21. kola se doma přestavilo béčko Šumperku proti Bratrušovu. Oba týmy na jaře hrají ve skvělé formě. Bratrušov se nakonec radoval z vítězství 1:2. Do tabulky si tak připsal cenné tři body a pro rezervu Šumperku to znamená první porážku jara. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli nerozhodně

Domácí Šumperk vstupoval do utkání v roli mírného favorita, protože na jaře ještě neprohrál. Zápas měl velký příběh, v Bratrušově působí spoustu odchovanců šumperského fotbalu. Utkání se odehrálo na hlavním hřišti. Jedním z velkých momentů zápasu bylo, že se proti sobě na hřišti postavili členové představenstva klubu Šumperk. V dresu Šumperku "B" to byla šumperská legenda Bohdan Hecl, a v dresu Bratrušova pár minut odehrál také šumperský odchovanec, aktuálně trenér Bratrušova, Bořivoj Bartoš. Takže došlo na pikantní souboj dvou členů výkonného výboru Šumperk. Trenér hostů má zároveň v kádru i svého syna, jmenovce Bořivoje Bartoše, s kterým si tak mohl zahrát v utkání před dvěma stovkami diváků. Utkání tak neslo velký náboj už od začátku týdne. Do zápasu lépe vstoupili domácí. Hned v 6. minutě se po ztrátě míče na polovině domácích dostal k míči Adam Žák, přišel rychlý brejk jmenovaného hráče, který si míč zasekl kolem obránce na levou nohu a na bližší tyč otevřel skóre. Hosté se snažili zahušťovat prostor před svoji šestnáctkou aby nevytvořili prostor pro mladé a šikovné hráče Šumperku. Ve 28. minutě hosté zahrávali rohový kop, po kterém se k zakončení dostal Jordan Cakirpaloglu, ale hlavičkoval jen do brankáře, ten však vyrazil míč před sebe a k němu se dostal David Matys a dorazil ho do sítě a bylo srovnáno 1:1. Domácí sice drželi míč na kopačkách, ale do šancí se dostávali hosté, ti však žádnou z těchto akcí nedotáhli do úspěšného konce. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Výhru vystřelil nůžkami střídající Václahovský

Do druhé půle vstoupili hosté ze zabezpečené obrany. Jedním z klíčových momentů utkání bylo když Adam Žák dostal průnikovou přihrávku a šel sám na brankáře Tomáše Anděla, ten však vytáhl zákrok utkání a šanci mu zmařil. Otřepaná fráze nedáš dostaneš platila i nyní. Po rohovém kopu hostů, který zahrával Marek Málek, vyrazil domácí brankář míč pouze před sebe, tam si udělal tělem prostor Vít Václahovský a zády k brance vystřihl elegantní nůžky. A hosté se dostali do vedení 1:2. Zbytek utkání se odvíjel podobně jako v první půli. Domácí tvořili hru, ale šance měli hráči Bratrušova. Pár minut před koncem přišel na trávník hostující trenér Bořivoj Bartoš a užil si svou chvíli slávy. Na tomto hřišti začínal před pětačtyřiceti lety, tak byl rád, že v tomhle speciálním utkání mohl fotbalový kruh takto uzavřít. Od té chvíle už se nic dalšího nestalo. Bratrušov tak jako prvním tým na jaře dokázal porazit rezervu Šumperku a bere tři cenné body. 



Ohlasy k zápasu


FK Šumperk B
Adam Žák - hráč: Zápas jsme ovládali, ale opět nám dělalo problém bránit rohové kopy. Po kterých jsme dostali oba góly, a bohužel jsme utkání prohráli.

Bratrušov
Bořivoj Bartoš - trenér: Celý týden panovala u nás nabuzená a bojovná nálada Šumperk pokořit. Domácí se rozhodli přesunout utkání na hlavní travnatou plochu, společně s rozhlasovým komentářem a otevřeným stánkem občerstvení podobně jako při zápasech A týmu. To vše mělo vliv na náš výkon, který jsme se snažili převést co nejlepší před slušnou diváckou kulisou, tvořenou téměř dvěma stovkami diváků a z velké části bratrušovskými diváky. Po vstřelení branky na 1:2 vládla euforie a pravá nefalšovaná radost jak na hřišti tak i na lavičce. Po závěrečném hvizdu výborně pískajícího rozhodčího Majstršina naše radost propukla naplno a zbytek odpoledne a večera jsme už jen oslavovali pro nás extrémně důležité vítězství. I vzhledem k tomu, že nás další víkend čeká lídr tabulky Juventus Mohelnice. Jediná neveselá zpráva po vítězném utkání je vyvrknutý kotník Dana Pantlíka a lehký otřes mozku Jirky Žižky. Snad budou oba co nejdříve v pořádku.



Sestavy


FK Šumperk B
J. Žanda [-] - A. Žák [-] , M. Churavý [-] , P. Dostál [-] , J. Doležal [-] , O. Krahula [-] , M. Jecu [-] , P. Přikryl [-] , V. Klimek [-] , O. Musílek [-] , V. Dostál [-]


ŽK: 44. J. Cakirpaloglu , 84. B. Bartoš , 90. J. Žižka .
Počet diváků: 170. Rozhodčí: Majstršín Jan - CHODURA Tomáš, KREJČÍ David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Gabriel

Expert: Michal Kejík
Tip experta: remíza

Týmy s výbornou formu na jaře. Utkání skončí plichtou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích