3:2p.
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 14:00

16.kolo, Královéhradecký | 1.A třída , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

650 diváků sledovalo vítěze I.A třídy, Lázně Bělohrad proti Železnici


Branky


8

Pravděpodobně nejatraktivnější utkání 16. kola se odehrálo v Bělohradu, který změřil síly s Železnicí. Vzhledem k postavení týmů v tabulce (1. a 3.) se jednalo o přímý souboj o postup do krajského přeboru.

 
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bělohrad o krůček blíž k postupu

Úvod utkání vyšel lépe domácím. V 6. minutě se na levé straně uvolnil Hrnčíř a přesnou střelou nedal Pušovi šanci. Domácí se tak rychle dostali do vedení. Kontr mohl přijít v 10. minutě, kdy po faulu na Milera zahrával z velmi dobré pozice přímý kop Míka. Jeho střela ale skončila nad břevnem Dobřichovského branky. V 15.minutě se po centru Tomáše Odvárka míč odrazil ke Šťastnému, i ten ale zakončil mimo. Ve 24.minutě hosty výrazně podržel Puš, který nejprve vyřešil závar v malém vápně a záhy zlikvidoval gólovou hlavičku Hrnčíře. První dějství bylo hodně o bojovnosti a nasazení, domácí byli agresivnější a kreativnější, Železnice hrála tvrdošíjně středem a nedokázala soupeře překvapit.

 

Skvělý obrat

O přestávce překvapila zpráva, že Česká Skalice po půlce prohrává na Lokádě 3:0, to ale pro Železnici nic neznamenalo, k postupu stále potřebovala 3 body. Ve druhém poločase to byl ze strany hostů podstatně lepší výkon. Do hry se konečně začali dostávat krajní hráči a hrálo se ve vysokém tempu. Ve 48. minutě našel chytrým centrem z přímého kopu Míka Hakena, jeho hlavičce ale chyběla přesnost i razance. V 50. minutě si na půlce nerozuměli Starý s Hakenem, toho využil domácí Tomáš Nezbeda, který postupoval sám na Puše. Skvěle se ale vrátil Šťastný a čistě útočníkovi Bělohradu míč sebral. V 56. minutě se na hranici vápna uvolnil Míka, jeho pokus ale skončil nad Dobřichovského brankou. V 59. minutě nacentroval zleva Odvárko, na míč si naskočil Roman Klouza a hlavou srovnal stav zápasu na 1:1. Minutu na to zkusil ze 30 metrů překvapit Dobřichovského Kypr, domácí gólman byl ale na místě. V 67. minutě šel po standardce důrazně za míčem v domácím vápně Haken, kopačka domácího beka ho zasáhla do hlavy a rozhodčí nařídil penaltu. Z ní se Míka nemýlil a poslal Železnici do vedení. V tu chvíli už bylo na Lokomotivě srovnáno na 3:3 a na postupových postech byla Česká Skalice a Železnice. Jenže zdaleka nebylo dobojováno. V 72. minutě zahrával domácí kapitán Loner přímý kop, míč se dostal k Jiřímu Odvárkovi a ten srovnal na 2:2 a posunul rafičku postupu opět na bělohradskou stranu. Železnice tak začala hrát o všechno a z toho vyplynuly i brejky domácích, po kterých se sice síť branky hostů dvakrát rozvlnila, ale vzhledem k ofsajdovému postavení střelců branky nemohly platit. V 86. minutě mohl rozhodnout domácí Kiec, jeho střelu ze 25 metrů ale zastavila tyč. Poslední možnost změnit stav přinesl v 89. minutě rohový kop Míky, k hlavičce se v dobré pozici dostal Starý, zakončení mu ale nevyšlo. Závěrečné pětiminutové nastavení přineslo hodně emocí, skóre se už ale nezměnilo. 

 

A zase ty penalty

Penaltový rozstřel dopadl v poměru 4:2 pro domácí, kteří tak můžou slavit jubilejní postup do krajského přeboru. Mimochodem utkání sledovalo neuvěřitelných 650 diváků. 

 

 


Ohlasy k zápasu


SK Lázně Bělohrad
Tomáš Marek, trenér: "Velké finále. Na obou týmech byla vidět velká chuť to zvládnout. Oba fanoušskovské tábory vytvořily skvělou atmosféru. Drama až do konce pro nás s vítězným koncem. Děkuji všem hráčům se skvělou sezónu."

TJ Sokol Železnice
Vladimír Blažej, trenér: "Patří se pogratulovat Bělohradu, trenéru Markovi ,hráčům a všem dobrým lidem odtud. Kdo viděl, pochopí, co říkám. Našemu týmu děkuji, tato sezóna byla výborná, matematicky rozhodly penaltové rozstřely. Zápas byl vyvrcholením, skvělá návštěva, drama do konce, t je to, co dělá fotbal fotbalem. V těchto zápasech rozhodují detaily a tak tomu bylo i tentokrát. Více tady již nelze říci..."



Sestavy


SK Lázně Bělohrad
M. Dobřichovský [-] - J. Odvárko [-] , T. Nezbeda [-] (71. L. Pour [-] ) , J. Kluz [-] , J. Wagenknecht [-] (78. P. Horáček [-] ) , M. Wagenknecht [-] (87. M. Truneček [-] ) , J. Loner [-] , M. Kiec [-] , J. Kracík [-] , V. Marek [-] , J. Hrnčíř [-]

TJ Sokol Železnice
M. Puš [-] - F. Burgert [-] (79. J. Matoušek [-] ) , T. Odvárko [-] , A. Starý [-] , L. Haken [-] - D. Barták [-] (86. M. Beránek [-] ) , J. Míka [-] , J. Šťastný [-] , R. Klouza [-] - J. Kypr [-] , M. Miler [-] (76. T. Bucek [-] )

ŽK: 85. J. Kracík , 94. M. Rychecký , 94. L. Nezbeda - 25. J. Kypr , 76. J. Šťastný , 92. J. Míka .
Počet diváků: 650. Rozhodčí: Ikizgül Varol - FRYŠ Milan, BUCHTA Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Trenér, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Železnice | Královéhradecký | Jičín

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Adam Macháček

Expert: Petr Růžička
Tip experta: remíza

Oba celky budou hrát vyrovnaný fotbal a o vítězi rozhodne loterie v podobě penalt.

Tip: výhra domácích