2:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2023 11:00

19.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sparta neudržela vedení a v poslední desetiminutovce přišla o všechny body - FOTO


Branky


40. J. Stehlík , 73. T. Košut - 10. D. Koreň , 82. D. Koreň , 86. A. Dabó
5

Šlágr 19. kola se tentokrát odehrál na Spartě Brno, kde domácí přivítali celek z Kuřimi a bojovalo se o 3. místo v tabulce. V atraktivním utkání viděli díváci pět branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Téměř celé úvodní dějství patřilo našim borcům. Soupeře v úvodních minutách zlobil zvláště Šťastný, který posílal zajímavé míče do šestnáctky soupeře. V 10. minutě protáhl středem hřiště míč Pluháček, na hranici vápna jej i s trochou štěstí prostrčil na Koreně a ten míč uklidil s přispěním tyče za záda brankáře, 0:1. Kuřimáci byli i nadále aktivnějším týmem avšak pojišťující gól se jim dát nepodařilo. Obrovskou šanci nejprve spálil Motyčka, když z bezprostřední blízkosti nastřelil tyč odkryté branky. Následně se blýskl brankař soupeře, který vytáhl gólovou hlavičku Petra Musila. Závěrečnou příležitost měl na hlavě Petr Svoboda, ale centrovaný míč nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. No a když naši zahazovaly šance, tak jak už to bývá, domácí využili hned tu svojí první. Kanonýr Stehlík napřáhl z poza vápna a vymetl pavučiny Lošťákovy brány, 1:1.

V úvodu druhého poločasu byl tým z Brna aktivnější, zvýšil důraz a vypracoval si řadu standardních situací, z nichž byl nebezpečný. Svou aktivitu zúročili domácí v 75. minutě, kdy roh z pravé strany našel Drbala, jeho hlavičku vyrazil Lošťák, ale na dorážku Košuta už byl krátký, 2:1. Obdržený gól Kuřimáky probudil. V 72. minutě odcentroval míč dva do vápna Halouzka a opět našel Denise Koreně, ten svou hlavičku umístil k levé tyči a bylo vyrovnáno, 2:2. To ale nebylo od našich vše. O pět minut později se míč dostal k Pospíšilovi, ten neváhal a poslal jej do vápna, obrana domácích sice dokázala první míč odvrátit, ale pouze k Abulaii Dabó, ten si míč jedním dotykem posunul a druhým jej obalik na zadní tyč, 3:2. V dlouhém nastavení mohli ještě skóre pojistit postupně Musil, Ullmann a Halouzka, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný. Muži tak uštědřili Spartě jejich první porážku v jarní části sezóny!

 

Report: FC Kuřim



Ohlasy k zápasu


FC Sparta Brno
Libor Kučera (sportovní manažer): Zápas se hrál ve vysokém nasazení i kvalitě. Díky zvratům ve skóre byl zajímavý i pro diváka. Kuřim byla lepší v prvním poločase. Vytvořila si několik šancí, ale stav byl vyrovnaný. Sparta měla lepší vstup do druhého poločasu a po zásluze vedla. V poslední patnáctiminutovce jsme to však byli my, kdo si dokázal vytvořit tlak a z toho promanící šance a nakonec jsme z toho vytěžili 2 branky.

FC Kuřim
Jindřich Stehlík (hráč): Prvních 30 minut prvního poločasu, jsme se prakticky zápasu jenom zúčastnili a Kuřim nás přehrávala ve všech směrech, z čehož pramenil podle mě sice náhodný, ale rozhodně zasloužený gól. Od 30 minuty jsme se dostali do hry a vyrovnali po krásné střele. Do druhého poločasu jsme chtěli jít s cílem hrát úplně jinak, což se nám dařilo a měli jsme plno šancí, kdy soupeři balón doslova skákal na brankové čáře až se nám potom podařilo dát gól z rohu na 2:1, poté jsme měli další šance, které jsme nevyužili a po našich dvou zbytečných chybách ,kdy jsme měli zápas dohrávat úplně jinak, nám Kuřim dala dva góly a zápas otočila ve svůj prospěch bohužel.



Sestavy


FC Sparta Brno
R. Bílý [-] - R. Kovalov [-] (35. D. Večeřa [-] ) , P. Drbal [-] , R. Janderka [-] , M. Skočovský [-] - J. Krejčíř [-] , J. Adámek [-] (52. I. Sydorenko [-] ) , J. Pojsl [-] , T. Košut [-] , O. Makiš [-] - J. Stehlík [-] -

FC Kuřim
M. Lošťák [-] - J. Pluháček [-] (92. O. Ullmann [-] ) , V. Bárta [-] (52. T. Kupský [-] ) , P. Musil [-] , J. Motyčka [-] (70. I. Kostrůnek [-] ) , P. Svoboda [-] , D. Koreň [-] , J. Pospíšil [-] , L. Šťastný [-] (70. A. Dabó [-] ) , M. Pitel [-] , P. Halouzka [-]

Počet diváků: 150. Rozhodčí: Chabiča František - BREZÁNI Dárius, HAMINGER Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Florián

Expert: Marek Maňoušek
Tip experta: remíza

Bude to vyrovnaný zápas o třetí místo.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích