3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2023 15:30

17.kolo, Divize E, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šumperk dokázal otočit utkání se Skašticemi a bere důležité tři body


Branky


8

Zápas dvou poločasů. Tak by se dal ve zkratce shrnout duel 17. kola divize E, ve kterém Šumperk hostil Skaštice. Po vlažném úvodu domácích se Skaštice dostaly do vedení, ketré trvalo do konce prvního poločasu. Po příchodu ze šaten ale Šumperk převzal otěže zápasu a dokráčel k vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tlak Skaštic výhru v poločase nepřinesl

První poločas začali lépe hosté ze Skaštice. Kombinační hrou se dostali do několika šancí, které ale zpočátku neřešili ideálně. Za zmínku stojí třeba šance Menšíka po nacvičeném signálu z rohu, ale ten střelou netrefil bránu.

 

Skaštice se úvodní trefy dočkaly ve 25. minutě a nutno říct, že zcela zaslouženě. Po náběhu do vápna dostal přesný pas Zdeněk Konečník, jenž se poté octil sám před brankářem a umístěnou střelou nedal Bílému šanci zasáhnout - 0:1.

 

Skaštice mohly vedení navýšit, šance na to měly, ale právě ony si paradoxně musely oddychnout, když po gólu Lineta byl odmávaný ofsajd. Petr Linet si ale spravil chuť ve 45. minutě těsně před odchodem do kabin, když se po střele Antla dostal do velmi dobré střelecké pozice, ze které se nemýlil a srovnal stav zápasu na 1:1.

Šumperk zlepšil hru a slavil vítězství

Šumperk do druhého poločasu vlétl po hlavě a už ve 47. minutě se mohl radovat z obratu. Po centru Lineta se trestuhodně ve vápně ocitl nikým nehlídaný Martin Antl, jenž svou pozici využil dokonale a dostal míč k radosti domácích fanoušků do sítě - 2:1.

 

Tento gól uklidnil domácí hráče, kteří začali svého soupeře přehrávat. Hosté vcelku brzo otevřeli hru, a tak se Šumperk záhy dočkal uklidňující branky. V 64. minutě vítězství pečetil nádherným gólem Patrik Strnad, jenž z dálky překvapil vyběhnuvšího brankáře Skaštic - 3:1.

 

Zbytek utkání už se nesl v poklidném duchu. Šumperk si vedení zkušeně pohlídal a získal tak velmi cenné tři body v cestě za záchranou v soutěži.



Ohlasy k zápasu


FK Šumperk
Paris Purzitidis: Byl to boj do 65. minuty. Ze začátku prvního poločasu jsme hráli to, co po nás trenér chtěl, akorát po deseti minutách se vše změnilo. Ztratili jsme sebevědomí, měli strach kombinovat a pouštěli jsme soupeře do šancí. Vydrželi jsme do 25. minuty, kdy jsme inkasovali první gól, který dával Konečník. Ale naštěstí před koncem prvního poločasu jsme vyrovnali na 1:1, což nám hodně pomohlo psychicky a díky tomu jsem mohli druhý poločas začít od nuly. Skoro na začátku druhého poločasu jsme se dostali do vedení po gólu Martina Antla. Soupeř chtěl vyrovnat, tím pádem dost útočili a dal nám víc prostoru. Ale i když se hodně snažili a měl jednu větší šanci na gól, tak nás Richard Bily podržel. A jak jsem říkal na začátku, v 65. minutě dal krásný gól Patrik Strnad z půlky hřiště a posledních 25 minut jsme už soupeře do ničeho skoro nepustili a hráli jsme svoji hru.

TJ Skaštice
Lukáš Motal: My jsme sehráli velmi dobrý první poločas. Svého soupeře jsme přehrávali kombinační hrou. Díky Konečníkovi jsme se dostali do vedení. Poté jsme si vytvořili další tři dobré možnosti ke skórování. Ty se nám ovšem proměnit nepodařilo a to bych vyhodnotil jako rozhodující moment utkání. Naopak soupeř šťastnou brankou před koncem půle vyrovnal. Hned v úvodu se domácím podařila rychlá akce a během několika málo minut otočili stav. Snažili jsme se o vyrovnání, ale náš tlak otupila třetí branka, kterou obstaral krásnou střelou Strnad. Poté už si domácí utkání pohlídali.



Sestavy


FK Šumperk
R. Bílý [-] - P. Purzitidis [-] , M. Smrž [-] , R. Jurásek [-] , D. Liďák [-] (87. A. Ostrokon [-] ) - P. Strnad [-] , M. Horký [-] (46. M. Elšík [-] ) , M. Antl [-] , Y. Ostrovka [-] (46. P. Nováček [-] ) - P. Linet [-] (84. A. Žák [-] ) - F. Nízký [-]

TJ Skaštice
R. Večeřa [-] - R. Číhal [-] , L. Motal [-] , Z. Konečník [-] , M. Glozyga [-] , J. Beneš [-] (70. R. Vymětal [-] ) , O. Zavadil [-] (78. J. Kvasnička [-] ) , A. Skyba [-] , D. Menšík [-] (87. M. Mareček [-] ) , R. Frýdl [-] , M. Sedlák [-]

ŽK: 14. R. Jurásek , 42. M. Antl , 74. F. Nízký - 42. J. Beneš , 72. R. Číhal , 72. M. Glozyga .
Počet diváků: 170. Rozhodčí: Vejtasa Simon - EHRENBERGER Tomáš, SLABÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Patrik Lidmila

Expert: Patrik Šiška
Tip experta: remíza

Skaštice jsou tým, která dokáže potrápit favority, ale na druhou stranu prohrát i s outsiderem. Zápas bude dle mého velmi opatrný, proto tipuji remízový stav na konci utkání.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích