Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2023 16:00

22.kolo, Olomoucký | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Gólové hody v Kostelci na Hané


Branky


0

O atraktivní utkání se postaral domácí FC Kostelec na Hané s FC Dolany. I když oba celky mezi sebou dělilo 14 bodů, tak šlo o velice vyrovnané utkání, které jednoduše přítomné diváky muselo bavit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kostelec se nenechal zaskočit

Favorit tohoto zápasu sice měl být domácí celek, ale Dolany nastoupili očividně s tím, že nechou odjet s prázdnou. Hosté se snažili ohrozovat bránu Davida Bělky, co jen to šlo, ale gólu se nedočkali. Naopak se právě jedním z nebezpečných protiútoků dostal do vápna Lukáš Grulich, který vybojoval penaltu. Té se ujal Karel Fajstl, kterého vychytal brankář David Urbášek. Kostelec se i přes to mohl radovat pár minut později, kdy se ve 40. minutě prosadil David Preisler - 1:0. Poločas už se blížil ke svému konci, když si domácí připsali i druhý gól, o který se zasloužil opět David Preisler - 2:0.

Dolany se nevzdávají

Úvod druhého poločasu se překvapivě opět povedl lépe hostům, a už v 57. minutě snížil hlavou Tomáš Kaluža z rohu - 2:1. Dolany ucítily příležitost na bodový zisk a dostaly domácí pod tlak. Na druhé straně se v 65. minutě po standartní situaci dostal k zakončení Ondřej Chytil a se svou šancí nepohrdnul - 3:1. Minutu na to odpověděl dolanský Pavel Pírek a vrátil svoje spoluhráče do hry - 3:2. Dolany se nechtěly vzdát své šance na zisk bodů a stále se snažily o vstřelení vyrovnávací branky. Nicméně navzdory tlaku přišla 83. minuta a David Preisler završil svůj hattrick - 4:2. Dolanským se podařilo ještě před koncem utkáním snížit, kdy se zapsal mezi střelce Pavel Koiš, ale to už bylo příliš pozdě - 4:3. I když si Dolany zaslouží za svůj výkon velké uznání, tak vítěž mohl být pouze jeden, a tím byl Kostelec na Hané, který může slavit 3 body a dosavadní 3. místo v tabulce.



Ohlasy k zápasu


TJ FC Kostelec na Hané
Lukáš Grulich: Mám takový pocit, že poslední dobou nehrajeme tak, jak umíme. Nejde nám pořádně mezihra, což se tak trochu podepsalo i nad vývojem dnešního utkání. Další věcí je i rozsáhlá marodka po předchozích zápasech, která se projevila v našem herním projevu. Doufám, že kluci budou s námi brzy a v pořádku na hřišti. Podle mého názoru si teď procházíme menší krizí, ale není potřeba klopit hlavu a zase dál bojovat zápas od zápasu.

FC Dolany
Tomáš Kaluža: Před zápasem jsme si řekli, že musíme z Kostelce odjet s body, a proto jsme k tomu přizpůsobili naši hru. Hned od začátku jsme byli aktivní a vytvořili si několik střeleckých příležitosti. Tou největší byla asi nastřelená horní tyč naším útočníkem/trenérem Pospíšilem. I nadále jsme se pokoušeli ohrožovat branku soupeře, avšak naše střely a centry končily nepřesností. Soupeř hrozil pouze z protiútoků a dlouhých nákopů na své dva vysoké útočníky. Naším zaváháním jsme Kostelci darovali penaltu, kterou však vychytal náš skvělý brankář Urbášek. I tak jsme po chvíli obdrželi branku po chybě v obraně a soupeř šel do vedení, které ještě navýšil před poločasem rychlým protiútokem po naší standardní situaci. Výsledek poločasu utkání neodpovídal předváděné hře. V šatně jsme si řekli, že budeme muset na soupeře ještě více zatlačit a pokusit se o snížení. To se nám povedlo po rohovém kopu, který jsme uklidili hlavou do brány soupeře. Tento gól nám vlil novou krev do žil a vytvořili jsme si další slibné příležitosti. Ty jsem ale bohužel nevyužili, a tak nás ze standartky opět potrestal soupeř. My však po minutě hry rychle snížili a měli soupeře v sevření. Domácí tým byl před koncem velmi nervózní, ale mohl se radovat z dobře provedeného protiútoku, který dal konec našim nadějím. My stihli už pouze korigovat stav na 4:3, a z krásného pažitu v Kostelci jsme si neodvezli ani bod. I tak naše hra bavila diváky, a také trenér domácích nám po zápase přišel pogratulovat ke skvělému výkonu. Příští týden budeme chtít na náš dnešní výkon navázat proti Konici a zabojovat o 3 body.



Sestavy


TJ FC Kostelec na Hané
D. Bělka [-] - J. Ondroušek [-] , J. Pavlíček [-] (58. J. Skalník [-] ) , K. Fajstl [-] , M. Škrabal [-] (86. A. Grulich [-] ) , P. Kupka [-] (58. Š. Abrahám [-] ) , J. Fink [-] (40. J. Holoubek [-] ) , D. Preisler [-] , M. Lužný [-] , L. Grulich [-] , D. Škrabal [-] (58. O. Chytil [-] )

FC Dolany
D. Urbášek [-] - A. Foukal [-] , R. Jahoda [-] , V. Pospíšil [-] (84. P. Koiš [-] ) , M. Doubrava [-] , V. Slota [-] , Š. Outlý [-] , T. Macháček [-] , P. Pírek [-] , T. Kaluža [-] , T. Korec [-]

ŽK: 66. D. Bělka - 82. T. Macháček .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Konečný Miroslav - SEDLÁČEK Libor, BAŠNÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.





Tabulka Z Skóre B
1 FK Medlov 22 73:16 60
2 TJ Sokol Bělotín 23 54:23 57
3 TJ Sokol Čechovice 22 41:34 38
4 FC Želatovice 22 47:30 37
5 FK Mohelnice 22 43:34 35
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Jiří Ševčík 24
2 Patrik Kasal 24
3 Aleš Foukal 20
4 Jan Šteigl 19
5 Šimon Michalik 16
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Josef Paulovič 83 49,7% 0
2 Karel Chovánek 59 52,7% 0
3 Radim Mudrik 52 59,8% 0
4 Venca Likeš 26 40,6% 0
5 Jiří Klik 22 50,0% 0
Zobrazit celou tabulku