J. Šrom 65. (p.)
T. Bartoš 90.
2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 14:30

12.kolo, Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Litultovice vydolovaly tři body nad Benešovem


Branky


65. J. Šrom (p.) , 90. T. Bartoš
10

Litultovice vyhrály o dvě branky nad Dolním Benešovem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový poločas

Litultovice doma přivítaly ve svém tradičním nedělním čase mužstvo z Dolního Benešova. Hosté po vzoru Dolních Životic ze včerejška vsadili vše na defenzivní taktiku. Hosté hráli po celý první poločas čistě v defenzivním bloku a Litultovice se ho snažily všemi silami protlačit. Po celý první poločas je hostující defenziva vůbec k ničemu nepustila. Paradoxně to mohli být hosté, kteří se dostali do vedení, když ve 43. minutě se Štefek probil přes dva hráče, Reichel mu pak odclonil obranu, a tvrdou střelu Štefka vyrazil skvěle na rohový kop brankář Toporčák. První poločas tak skončil bezbranek. 

Litultovice rozhodly

Ve druhém poločase hosté pokračovali ve stejné taktice jako v prvním poločase. Litultovice ale změnily rozestavění ze 4-5-1 na 4-4-2. To se jim vyplatilo. Začali hrát dlouhé balony na kapitána Šroma. V 65. minutě poslal dlouhý nákop Radek na Šroma, který vnikl do pokutového území, kde si došel zkušeně pro pokutový kop. K němu se pak postavil sám postižený borec a tvrdou střelou do šibenice otevřel skóre zápasu - 1:0. Tlak Litultovic se stupňoval. V 82. minutě byl faulován nevybíravě domácí Adamčík, a pod dojmem tohoto faulu se zápas dohrával ve velkých emocích. V závěru pak hosté vše vsadili na jednu kartu a domácí pak po nahrávce Adamčíka, kterého vysunul Radek, a a střele Bartoše k tyči definitivně rozhodli zápas - 2:0. Díky výhře se domácí posunuli dva body za vedoucí Vřesinu. 

 

Litultovice jedou příští kolo do Vávrovic. Dolní Benešov bude hostit Budišovice. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Litultovice
Adam Haas (vedoucí týmu): Byl to bojovný a férový zápas, který bohužel zastínila a naprosto rozvrátila fatální hrubka hlavního rozhodčího a prvního asistenta. K utkání samotnému se nebudu více vyjadřovat, jakkoliv bych tím nechtěl zneuctít výkony všech hráčů na hřišti. Pozastavil bych se ale nad momentem z 82.minuty, kdy hostující obránce na polovině hřiště brutálním způsobem “sejmul”našeho záložníka v situaci, kdy míč už si náš hráč předkopnul do úniku a byl v momentě incidentu dobrých 5 metrů jinde. Jasná červená karta, a to i podle názoru hostů, kteří se přišli za zákrok jejich hráče po utkání dokonce sportovně omluvit. Výsledek utkání nebyl ovlivněn, přesto chci tímto vyjádřením udělat službu všem ostatním týmům (protože tady už nejde o body nebo výsledek obecně a protože za týden se podobná situace může týkat právě i jejich mužstva) a veřejné tímto vyzvat šéfa rozhodčích, aby se pokusil jeho svěřencům vysvětlit, PROČ JE VE FOTBALE ROZHODČÍ VŮBEC NA HŘIŠTI. Toto vyjádření nečiním jen v reakci na incident z dnešního utkání, ale také v souvislosti s incidentem v utkání Štítina-Stěbořice, ke kterému, dle nám dostupných vyjádření, nemuselo vůbec dojít, kdyby rozhodčí před srážkou samotnou, udělil osobní tresty tak, jak mu pravidla přikazují. Rozhodčí není na hřišti primárně proto, aby si arogantním způsobem posiloval ego a vynucoval poslušnost a respekt tím, že bude hráče a funkcionáře “buzerovat” za nevhodnou barvu dresů, špatně vyznačenou technickou zónu, za nezastrčený dres při nástupu k utkání, ani od toho, aby hráčům za sebenepatrnější projev emocí během utkání, ve kterém se soupeři navzájem “fyzicky řežou”, uděloval neefektivní a nepřiléhavé osobní tresty za mluvení. ROZHODČÍ JE NA HŘIŠTI PŘEDEVŠÍM PROTO, ABY, a to za všech okolností a bez ohledu na průběžný anebo předem určený nebo domluvený výsledek utkání, a za pomoci prostředků, které mu k tomuto účelu bohatě nabízejí pravidla fotbalu, CHRÁNIL ZDRAVÍ HRÁČŮ!!!!!!! Pokud si toto, milí pánové v černém, neuvědomujete, budeme se my, ale zejména naši svěřenci, tedy hráči, cítit i nadále na hřišti ohroženi, a to zejména stylem vašeho rozhodování. A to nechceme, a proto ještě jednou vyzývám a PROSÍM: ZMĚŇTE TO, pane předsedo komise rozhodčích, anebo alespoň napravte. Nechceme mít na hřišti HR (jako dnes v osobě pana Žídka) anebo AR (jako v osobě pana Tomeše), kteří nejenže neumějí chránit naše zdraví a tím i naše rodiny, naše zaměstnání a vůbec náš osobní život, ale neumějí se po utkání ani zamyslet a omluvit se, anebo alespoň uznat svou chybu; naopak rozdávají svou aroganci a nadřazenost dál a dál…Každý dělá chyby, ale vy jste ROZHODCI pro nás, ne pro sebe. Mějte to na paměti, kdykoliv vstoupíte na hřiště!

FC Dolní Benešov B
Jiří Polák (trenér): Na zápas jsme přijeli s defenzivní taktikou, kterou kluci do puntíku plnili a odmakali, to co měli. My jsme soupeře do ničeho nepustili. Škoda, že jsme nedali svou jedinou šanci na konci poločasu. Druhý poločas byl ve stjeném duchu. Rozhodla penalta v 65. minutě. Konec se dohrával za zvýšených emocí, kdy náš hráč nevybíravě fauloval jejich hráče, a měla být červená karta. V závěru jsme vsadili vše na jednu kartu a soupeř nám přidal další branku. Jsme spokojeni, kluci to odmakali.



Sestavy


TJ Sokol Litultovice
V. Toporčák [-] - J. Tengler [-] , O. Adamčík [-] , M. Drápal [-] , A. Džemla [-] , J. Tesařík [-] , J. Šrom [-] (80. T. Bartoš [-] ) , P. Fiala [-] , J. Radek [-] , O. Doležel [-] , Š. Šťavík [-]

FC Dolní Benešov B
T. Kramář [-] - A. Sebrala [-] , M. Jašek [-] , J. Reichel [-] , M. Balavajder [-] , M. Večerek [-] , L. Stříbný [-] (76. M. Kubala [-] ) , R. Paluv [-] , T. Kaluža [-] , D. Štefek [-] , M. Böhm [-] (46. T. Miketa [-] )

ŽK: 58. J. Radek , 76. P. Fiala , 79. D. Böhm - 77. J. Reichel , 81. D. Štefek .
Hráči zápasu: J. Tesařík - T. Kaluža , A. Sebrala .
Počet diváků: 63. Rozhodčí: ŽIDEK Aleš - TOMEŠ Vítězslav, RUČKA Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 08:00

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 01:04

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 13:40
Tomáš Holata

Expert: Jiří Tengler
Tip experta: výhra domácích

Výhra Litultovice, pokud Litultovice chtějí postoupit, musí vyhrát.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 08:51

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 05:44

Tip: výhra domácích