Baška i díky Kocúrovi srazila orlovský Baník a stoupá vzhůru


Branky


19. T. Horňák (p.) , 30. R. Kocúr , 34. R. Kocúr , 38. J. Michálek (p.) , 67. R. Kocúr - 22. T. Horňák (vl.) , 43. M. Karkoška
15

Toto utkání mělo vše. Branky na obou stranách, penalty, vlastní góly i žluté karty. Střet orlovského Baníku, který v minulém kole dokonale zaskočil lídra z Oldřichovic a domácí Bašky, která poprvé v sezóně udržela nulu a rozstřílela Dětmarovice. Gólový průměr 5 branek na utkání si udržela i po střetnutí s Orlovou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólově bohatá první půle nabídla i dvě penalty

První krásný okamžik sobotního odpoledne předvedl hostující záložník, když perfektním halfvolejem poslal krásnou ránu na Kimlovu branku. Domácí brankář vytáhl povedený zákrok. O chvíli později se Matěj Křenek drze protáhl mezi obranou soupeře, šel sám na brankáře, který jej při blafáku lehce rozhodil. Matěj souboj ustál, ale ztratil rychlost a toho využil dobíhající obránce a uklidil míč do bezpečí. O první branku Bašky se zasloužil výborně hrající Matej. Ten využil své rychlosti, předskočil orlovského obránce při souboji o míč, ten pak místo balonu setnul Matěje a rozhodčí ukázal na pokutový kop. Toho se ujal Horňák, který poslal míč na opačnou stranu, než skočil brankář. Hosté se z úvodní branky třepali rychle. Opět se nám nepodařilo uhlídat roh, míč se odrazil v malém vápně snad od všeho, co v něm stálo, aby skončil v naší brance. Vyrovnáno 1:1. Naštěstí brzké vyrovnání domácí nesrazilo. O osm minut později si přebral mít Roman Kocúr na vlastní půli, pustil se do bránící přesily a naprosto s přehledem vrátil Bašce vedení. O 2 minuty však mohlo být srovnáno, když po špatné rozehrávce zachraňoval brankář Kimla. Nedáš, dostaneš. Z rozehrávky míč doputoval ke Kubovi Křenkovi, který lehce prodloužil na nabíhajícího Kocúra, který chladnokrevně uklidil míč podél brankáře do branky a zvýšil na 3:1. Baška byla v laufu. Jen o minutu později vlétl Kocúr do velkého vápna, zpětnou patou našel Horňáka, který vystřelil a jen výborný zákrok orlovského brankáře zachránil hosty od další branky. Ve 38 minutě se domácí dočkali. Po faulu na Slobodu se pískala druhá penalta, ke které se postavil Michálek a k tyči zvýšil na 4:1. V zápase druhé nedáš, dostaneš, jen v opačném gardu, viděli diváci krátce před koncem prvního poločasu. Na jedné straně Roman Kocúr ze čtyř metrů trefil hostujícího brankáře, na druhé straně opět neuhlídaný roh a naprosto osamocený hostující Karkoška snížil na poločasový stav 4:2.

Kocúr završil další hattrick

Zbytečná komplikace před druhým poločasem přinášela lehkou nervozitu, nicméně úvod druhé půle si bašťanští pohlídali a trpělivou hrou jsme hrozili z rychlých protiútoků. V 57 minutě natáhl krok po čáře Horňák. Obránci utekl, přihrávku nasměřoval před bránu na Kocúra, ale ten byl již moc blízko brankáře, kterého svým zakončením trefil. O tři minuty později Pepa Michálek luxusně uvolnil Romana, který však trefil břevno. Roman Kocúr se však svého hattricku dočkal. Roman Kocúr, klička a gól. V 67 minutě byl stav 5:2. Jen o pět minut později mohlo být v Bašce ještě veseleji. Pepa Michálek vrátil nádhernou narážečku Kubovi Křenkovi za obránce. Kuba pelášil sám na brankáře, který proti něj vyběhl, přišel lob, který však těsně minul branku. V 75 minutě mladší z Křenků trefil tyč a pět minut před koncem se do kolonky střelců ještě mohl zapsat mladý David Recman, který dobíhal nastřelený míč Dobiáše, ale s prudkou přihrávkou si neporadil. Utkání skončilo tak, jak začalo. Po ojedinělém propadu naší obrany šel hostující hráč sám na Kimlu, ten mu ale míč lapil od nohy a skóre tak zůstalo na konečných 5:2.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Baška
Martin Boháč: Bašce se podařilo potvrdit vítězství z Dětmarovic a v důležitém souboji o posun do klidnější části tabulky zaslouženě uspěla. Přejeme našim borcům, aby dál předváděli podobné výkony, které nám dělají radost. Již v sobotu zajíždíme do Nýdku, který je o bod před Baškou. Zveme všechny fanoušky na zápas.

FK Baník Orlová 1927
Ivo Škavronka - předseda: K utkání jsme bohužel přistoupili velice vlažně. Troufnu si říci až odevzdaně. Chyběl nám realizační tým a určitě nás zarazila velikost domácího hřiště. Neporadili jsme si zejména s hráčem domácích Romanem Kocúrem, který dělal našim bekům opravdové starosti. Navíc v naší brance byl novic, který se teprve dostává do zápasového rytmu. Můžou nás jen opět mrzet neproměněné šance. S tím se potýkáme celý podzim. Máme ještě 4 utkání do zimní pauzy a rozhodně z nich chceme vytěžit maximum.



Místo: Baška. Počet diváků: 80.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 10. 2022 21:51
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Hradil

Expert: Martin Blahuta
Tip experta: remíza

Mělo to být první utkání po trestu od DK pro hráče Bašky Dobiáše (stopka na 10 zápasu za zlomení nohy Petra Jukla v zápase Staříč : Baška) jenže překvapivě byl omilostněn a tým se začíná posunovat tabulkou. V tomto utkání to však vidím na remízu i díky tomu, že Baník získal skalp Oldřichovic v poměru 4:1.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích