Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.09.2022 15:30

8.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Domácí trápení Věřňovic prodloužil orlovský Baník


Branky


17

Fotbalisté Věřňovic prožívají v letošní sezóně domácí krizi. Na domácím hřišti doposud nedokázali plně bodovat a změnit to chtěli proti orlovskému Baníku, který se jakožto nováček soutěže drží ve spodní polovině tabulky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí plnili roli favorita

Věřňovický celek se mohl po ztrátách svých soupeřů dotáhnout k vršku tabulky a chtěl navázat na výhru z minulého kola. To hostující Baník v minulém kole zachraňoval remízu až v nastavení a podruhé v sezóně bodoval. Domácí celek však v nové sezóně ještě doma nevyhrál a pomoct mu měl i po trestu vracející se Matěj Kubiš.

Domácí začali mírně aktivněji, ale nebezpečnější byli hosté. A v 16. minutě šli do vedení zásluhou Jarmila Kopla. Ten dostal v pokutovém území jen trochu prostoru a prokázal své kvality, když jemnou těčí usměrnil centr svého bratra Jiřího za záda Ference. Vzápětí mohlo být srovnáno, po pěkné akci Matěje Kubiše se prodral do zakončení Wojtas, ale proti jeho hlavičce se vytáhnul hostující Mikesch. Poté se opět osmělil hostující Baník a opět v tom měli prsty bratři Koplové. Nejprve měl obrovskou šanci Mravec po přihrávce Jiřího Kopla a po centru Jarmila Kopla se snažil akrobaticky zakončit Havlásek, ale minul. Za pár chvil zase na druhé straně trefil břevno po přímém kopu Chalkidis. Ve druhé půlce prvního dějství už byl domácí celek jasně lepší a hnal se za vyrovnáním. Přímý kop Jakuba Kubiše ještě Mikesch dalším skvělým zákrokem vytěsnil na roh. Ale ve 42. minutě už kapituloval. J. Kubiš svůj rohový kop zatočil do brány a s pomocí břevna a Stuše se míč dostal až do sítě. A  za další dvě minuty už zelenobílí vedli. Po další standardní situaci si nerozuměli Karkoška s Mikeschem a Chalkidis už měl ze dvou metrů snadnou práci. Navíc v nastavení první půle zatočil svůj další roh J. Kubiš přímo do brány a do kabin se šlo za dvougólového vedení domácích.

I po obrátce se pokračovalo v podobném duchu jako končila první půle. Věřňovický celek se hnal za dalším gólem a střelu Chalkidise vyrazil opět dobrým zákrokem Mikesch. Asi největší šanci domácích měl J. Kubiš, ale po centru Makovce mířil hlavou nad bránu. V další šanci selhal Wojtas, když svůj lob poslal mimo tři tyče. Hostující Baník hru otevřel, ale do 77. minuty si žádnou šanci nevypracoval a vypadalo to, že věřňovičtí konečně doma vyhrají. Ale právě v 77. minutě převedli pěknou akci na pravé straně Mravec s Hrčkulákem a první jmenovaný vykřesal pro hosty jiskru naděje na bodový zisk. A tu zažehli baníkovci hned po minutě. Po další chybě domácích se dostal za jejich obranu Novák a z vyložené šance se nemýlil. Věřňovickým mohl vedení vrátit Hruška, který vystihl malou domů Sobocika, obehrál i Mikesche, nezamířil však přesně. Velkou šanci měl ještě po pěkné přihrávce Vlčka Wojtas, ale z hranice vápna vysoko přestřelil. Poslední šanci měl na druhé straně Novák, s jeho přímým kopem si však poradil Ferenc. 

Zápas tak dokráčel do dělby bodů a věřňovičtí na čelo tabulky ztrácejí již devět bodů. V příštím kole jedou Věřňovičtí do Beskyd, 2. října se představí na hřišti Nýdku. Baník Orlová o den dříve hostí vedoucí celek tabulky Oldřichovice.



Ohlasy k zápasu



FK Baník Orlová 1927
Dominik Ženíšek: Odbojované utkání v improvizované sestavě. Myslím, že se nemusíme za výsledek vůbec stydět, naopak. Každý z nás na hřišti nechal všechno a od takových zápasů, kde necháme všichni všechno se můžeme odrazit do dalšího zápasu.



Sestavy


TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
V. Ferenc [-] - R. Lobodinský [-] , N. Chalkidis [-] (78. F. Hruška [-] ) , K. Lubojacki [-] , M. Kubiš [-] (46. A. Makovec [-] ) - J. Vlček [-] , L. Koník [-] , J. Wojtas [-] - J. Vondrák [-] , D. Čopík [-] , J. Kubiš [-] -

FK Baník Orlová 1927
J. Andl [-] - M. Mravec [-] , T. Hrčkulák [-] , T. Havlásek [-] (62. R. Sobocik [-] ) , J. Valový [-] (27. I. Stuš [-] ) - J. Valoch [-] , J. Kopel [-] (46. D. Novák [-] ) , J. Kopel [-] - D. Jurček [-] , M. Karkoška [-] , M. Mikesch [-] -

ŽK: 21. M. Kubiš , 74. K. Lubojacki - 25. J. Kopel , 26. J. Kopel , 30. M. Karkoška , 74. M. Mikesch .
Místo: Věřňovice. Počet diváků: 164.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Tady bych to taky viděl na domácí, kteří si připíšou první domácí vítězství.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích