Nýdek vstoupil do sezóny excelentně, Dětmarovicím nadělil sedmičku


Branky


22

S velkým očekáváním nastoupili hráči Nýdku do konfrontace s loňským účastníkem Divize F - Dětmarovicemi. Celek, který loni působil ve 4.nejvyšší soutěži po sezóně prakticky rozpustil mančaft a začal od píky. Nikdo tedy netušil, s jakým kádrem do Nýdku dětmarovičtí přijedou a co lze od tohoto střetnutí čekat. Hosté nakonec vytasili sestavu postavenou okolo veterána Gilla, postavenou na odchovancích klubu a hráčích se vztahem k Dětmarovicím. Utkání tedy mohlo nabídnout prakticky cokoli. To co ale nakonec nabídlo, si asi domácí ani v těch nejdivočejších snech nepředstavovali. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nýdek hostující celek solidně načal

Utkání mezi Nýdkem a Dětmarovicemi nemělo jasného favorita, jelikož nikdo netušil, co lze od nově sestaveného celku z Karvinska čekat. Domácí celek přes léto sice přišel o oporu v podobě Petra Příborského, který odešel do Hnojníku a Adama Puczoka, jenž zamířil do Raškovic. Nicméně nový trenér celku z podhůří Čantoryje Petr Bauman přivedl ve spolupráci s vedením dva velezkušené druholigové hráče, Lukáše Palečka a Marka Čelůstku a připočteme-li k nim i slovenského ostříleného forwarda Luboše Perniše, tak zde máme velice silnou osu mužstva. 

To hosté, jak už bylo zmíněno mají vlastně nový kádr, který se stále tvoří a pro nedokončené transfery nemohli nastoupit například Daniel Paduch a Petr Dittrich. Na seznam absentérů se trenéru Andrejkovi připsal i Tomáš Kročil. Kapitánskou pásku si za dětmarovický celek navlékl velezkušený David Gill.

 

Začátek zápasu nezastihl Dětmarovice v dobrém rozpoložení, po chybě v obraně se na začátku 5. minuty prosadil Szotkowski a otevřel pro Nýdek gólový účet v nové sezóně.

Poté se hra vyrovnala a oba týmy zahrozily a měly pár střel na bránu. Oba týmy bojovaly o střed pole a postupem času v prvním poločase se projevila herní pohoda a sehranost Nýdku, když ke konci poločasu vstřelili dva góly. Oba padly po pohledných fotbalových akcích. Prosadil se nejprve podruhé mladý Szotkowski a po něm i nová akvizice Perniš.

Na konci poločasu se ještě Dětmarovicím zranil Lukáš Kretek a musel předčasně střídat. Výsledné poločasové skóre byl velmi pro Dětmarovice kruté.

 

Nýdku perfektně sedl start druhého poločasu

Po poločasové pauze vletěli nýdečtí na začátku druhého poločasu na hosty a Hojdysz pěknou střelou zvýšil na 4:0. Poté z penalty skóroval Mazurek a aby toho nebylo málo, tak se zranil hostující gólman Kotrla při výkopu míče.

Zápas šel dochytat nejstarší člen týmu Petr Czyž. Dětmarovice chtěly zápas už jen dohrát z povinnosti a začaly se bránit. Nejpěknější gól zápasu určitě vstřelil Marek Čelůstka, kdy přeloboval hostujícího gólmana a potupný kanár byl na světě. Poté po průniku Szotkowskeho zatáhl za záchrannou brzdu hostující kapitán Gill a nemohl obdržet nic jiného než červenou kartu. Na konečných 7:0 vstřelil po technické ráně Placzek. Dětmarovice navíc dohrávaly v devíti, jelikož se zranil Lukáš Ligocký. 

Nýdek si tak došel k pohodlné výhře a vstoupil dobře do nové sezóny. Za to Dětmarovice budou muset příští týden proti Dobré zabrat a předvést mnohem lepší výkon.

 



Ohlasy k zápasu



SK Dětmarovice
Filip Sáňka: Naše první mistrovské utkání na půdě domácího Nýdku se úplně nevydařilo. Pro mnoho z nás to byl první zápas po mnoha letech neaktivní kariéry, a tak se teprve sehráváme. V první půli jsme hráli poměrně pěkný fotbal, ale dostali jsme zbytečné góly. V druhé půli už jsme obdrželi červenou kartu, zranil se nám gólman a další 3 hráči. Z důvodu velké absence jsme dohrávali zápas v 9 hráčích, a tak jsme se drželi zuby nehty.



Sestavy


TJ Sokol Nýdek
J. Kantor [-] - F. Szotkowski [-] (72. J. Šulák [-] ) , M. Čelůstka [-] , M. Hojdysz [-] (72. V. Szmek [-] ) , P. Turoň [-] - P. Placzek [-] , T. Spratek [-] , L. Paleček [-] (61. L. Kantor [-] ) - P. Mazurek [-] (72. T. Lamacz [-] ) , L. Cienciala [-] , Ľ. Perniš [-] -

SK Dětmarovice
A. Kotrla [-] (54. P. Czyž [-] ) - P. Popek [-] , D. Gill [-] , M. Skácelík [-] , L. Kretek [-] (38. M. Popek [-] ) - F. Sáňka [-] , F. Vitoň [-] , L. Ligocký [-] - M. Škuláň [-] , P. Gír [-] , D. Ženíšek [-] -

ŽK: 83. F. Sáňka . ČK: 71. D. Gill .
Místo: Nýdek. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Pasterčák Jozef - CHMIEL Marek, GANAJ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 8. 2022 17:57
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Hradil

Expert: Martin Sobek
Tip experta: remíza

Bude to bojovný zápas z obou stran, který nakonec skončí remízou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích