Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2022 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj nováčků v 1.B třídě sk.C vyzněl lépe pro Orlovou


Branky


21

Na půdě lískoveckého Realu se v rámci prvního kola utkali dva nováčci ve sk.C v rámci 1.B třídy. Souboj tedy, mezi domácím Lískovcem a Baníkem Orlová před utkáním neměl favorita a oba celky byly v očekávání, co ten druhý předvede. Diváci nakonec viděli celkem 5 branek, které rozhodly o vítězi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kanonýr Kopel rozhodl první poločas

Kouč hostí postrádal v základní sestavě pro úvodní utkání Jiřího Valocha, kterého do hry nepustily pracovní povinnosti. Nechyběla ovše největší útočná zbraň - Jarmil Kopel. Ten v 37 letech má za sebou bohatou kariéru, včetně startů v MSFL za Slavii Orlovou. Nyní ale táhne orlovský Baník, se kterým v loňské sezóně zažil postup do 1.B třídy sk.C.

 

Úvodní slovo v utkání si vzali domácí, kteří vytvořili, tlak před bránou hostujícího brankáře Mikesche. Domácí aktivita v prvních minutách hry přinesla prakticky okamžitě první podzimní ovoce a úvodní branku svého týmu v novém ročníku si připsal už ve 4.minutě Miroslav Poledník, který hlavou zužitkoval výborně kopnutý roh domácího celku 1:0. Navýšit skóre mohl o pár chvil domácí Vojvodík, ale v úniku selhal.

Inkasovaná branka nabudila hráče orlovského Baníku, kteří si v dalším průběhu hry vzali otěže hry do své moci a vypracovali si dvě nadějné příležitosti. Nejprve potáhl po levé straně výbornou souhru Jiří Andl, který přihrával Jířímu Kopelovi, a ten nacentroval na zadní tyč na svého bratra Jarmila, který nekompromisně přehodil gólmana do protipohybu 1:1. Psala se 22.minuta. 

Hned o 3 minuty později se hráči hostí radovali podruhé. Opět přišel centr do vápna, tentokrát od Davida Koláře, který ale nebyl vůbec povedený, s tím si ovšem poradil Jarmil Kopel excelentně. Prvním dotykem si pokryl míč a druhým dotykem zavěsil do brány - 1:2.

Zbytek poločasu si domácí tvořili postupný tlak, ze kterého ovšem nic nevytěžili. A když v koncovce ve vyložené šanci za domácí selhal i Strouhal, tak se šlo do kabin za vedení hostí 1:2.

Hosté si vedení uhlídali

Do druhé půle už v dresu Baníku nevyběhl Jan Valový, kterého během pauzy nahradil David Jurček. 

Druhá půle se nesla v podobném duchu jako ta první, tedy domácí dobývali dobře postavenou defenzívu Baníku, který hrozil především svými brejky. Jeden z nich využil v 68.minutě Tomáš Hrčkulák, který zakončil protiútok po pravé straně, ze které přišla přihrávka do vápna na Jarmila Kopla, který dal míč pod právě na Hrčkuláka, který hosty poslal do dvoubrankového vedení. 

Utkání se poté trošku přiostřilo a v posledních 20 minutách hry padlo celkem 5 žlutých karet. Domácí se v závěru dostali více do hry, ale jejich šance zlikvidoval ve formě chytající Mikesch. 

Domácím se v závěru utkání podařil duel ještě zdramatizovat, a to opět po rohovém kopu, se v 84.minutě prosadili domácí hráči. Dominik Vojvodík se dostal k hlavičce, která i s přispěním teče jednoho z bránících hráčů zapadla do sítě 2:3. Na lískoveckém stánku, se schylovalo k závěrečnému dramatu.  Ten ovšem nenastal a hosté si odvezli cenné tři body do tabulky.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lískovec
Miroslav Poledník: Po dobrém vstupu do utkání jsme nepochopitelně přestali hrát a dovolili soupeři převzít iniciativu. Ve druhém poločase byl výkon výrazně lepší, ale bohužel jsme nedokázali proměnit ani ty největší šance.

FK Baník Orlová 1927
Jan Valový: Jsme rádi, že jsme vyhráli první zápas po postupu a ještě k tomu na hřišti soupeře. Byl to opravdu těžký zápas, měl tempo, tvrdost a hráči Lískovce byli opravdu dobře připravení, stejně jako my. Nejspíš by tomuto zápasu slušela remíza.



Sestavy


TJ Sokol Lískovec
D. Hill [-] - D. Pánek [-] , J. Strouhal [-] (77. D. Kaloč [-] ) , K. Kořínek [-] , J. Ursíni [-] - M. Poledník [-] , T. Kubáň [-] , P. Vokoun [-] , D. Vojvodík [-] - F. Hlavatík [-] , T. Strouhal [-] (72. J. Brantal [-] ) -

FK Baník Orlová 1927
M. Mikesch [-] - J. Andl [-] , D. Kolář [-] (65. I. Stuš [-] ) , M. Karkoška [-] , L. Havlásek [-] - J. Valový [-] (46. D. Jurček [-] ) , M. Mravec [-] (74. R. Sobocik [-] ) , P. Stachel [-] , T. Hrčkulák [-] - J. Kopel [-] (89. J. Mravec [-] ) , J. Kopel [-] (74. D. Novák [-] )

ŽK: 39. T. Strouhal , 72. P. Vokoun , 76. F. Hlavatík , 90. D. Vojvodík - 76. I. Stuš , 90. D. Jurček .
Místo: Lískovec. Počet diváků: 73. Rozhodčí: Jantoš Pavol  - PLONKA Karel, MARTÍNEK Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jakub Hradil

Expert: Martin Sobek
Tip experta: výhra hostů

Myslím si, že hosté navážou na výhry z přátelských utkání a vyhrají i tentokrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích