Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 14:00

14.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Druhá prohra v řadě pro Libišany


Branky


5

Domácí rezerva Vysokého Mýta si vyšlápla na obrovského favorita a donedávna ještě vedoucí celek krajského přeboru. Libišany porazila po obrovsky atraktivním a napínavém utkání vysoko 6:5. Pro hosty z Libišan se tak jedná už o druhou prohru v řadě a vedoucí Ředice se jim tak začínají pomalu, ale jistě vzdalovat. Za domácí se blýsknul hattrickem Dmytro Haladei.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 5.11.2022 přivítal B – tým Vysokého Mýta na svém hřišti jednoho z největších favoritů soutěže, tedy Libišany. Libišany se ještě před týdnem nacházely na vedoucí pozici krajského přeboru, ale po zaváhání s Pardubičkami se propadly až na druhé místo za Horní Ředice. Potřebovaly tak nutně opět zvítězit a dostat se tak v ideálním případě zpět před rivala z Ředic. Na druhé straně Vysoké Mýto nezažívá úplně šťastné období. Z posledních šesti utkání hned pětkrát prohrálo a s hosty z Libišan je čekalo další extrémně složité utkání. Ve fotbale se však může stát opravdu cokoliv a každé utkání začíná za stavu 0:0.

 

Ohromující první poločas pro domácí

První poločas utkání musel přítomné fanoušky, a zvláště fanoušky domácího celku opravdu náramně bavit. Během první půle totiž padlo sedm branek a hned pět z toho do brány libišanského Šimona. Do vedení se však dostali podle papírových předpokladů hosté. Ve 14. minutě se po rychle rozehrané standartní situaci dostal do zajímavé příležitosti Jan Fidra a dokázal otevřít skóre tohoto utkání. Libišany se tak dostaly brzy do vedení a vypadalo to, že se tentokrát nebude odehrávat žádné větší překvapení. Domácí hráči byli ale proti. Už v 18. minutě totiž přišla vyrovnávací branka. Dmytro Haladei se z úctyhodné vzdálenosti náramně opřel do balónu, se kterým špatně postavený hostující gólman neměl šanci vůbec nic udělat. Stav utkání tak byl opěr srovnaný. Trvalo to ale pouhé čtyři minuty a hosté si vzali své vedení zpět. Ve 22. minutě utekl domácím obráncům Ondřej Kraják a krásným lobem si pohrál s vybíhajícím gólmanem – 1:2. Vysokomýtští ale opět neskládali zbraně a vzápětí přišla další gólová odpověď. O další čtyři minuty později obdržel Haladei ideální přihrávku za obranu a se samostatným nájezdem na libišanského brankáře si poradil naprosto chladnokrevně – 2:2. No a v následujících minutách začaly branky padat již jen do jedné sítě. K překvapení většiny přítomných diváků to byla síť favorita z Libišan. Ve 29. minutě se střelou z ostrého úhlu trefil Marek Chadima a poslal tak svůj celek do senzačního vedení. Ve 40. minutě se rázem domácí mohli radovat už z dvougólového náskoku. Na 4:2 zvýšil po krásném hlavičkovém zakončení vysokomýtský Tomáš Vopršálek a s hosty to tak začínalo vypadat bledě. Dvougólové vedení navíc nebylo v první půli vše. Čtyři minuty před koncem totiž domácí svůj náskok ještě zvýšili. Téměř okamžitě z rozehrávky se do dobré střelecké příležitosti dostal opět Dmytro Haladei a svojí krásnou střelou dokázal zkompletovat hattrick. Domácí mužstvo si tak z prvního poločasu odneslo komfortní třígólové vedení a vypadalo to, že o osudu tohoto zápasu je již rozhodnuto.

 

Napínavý druhý poločas   

Druhá polovina tohoto utkání nám nabídla opravdu nervy drásající průběh. Hostům se nejprve podařilo díky dvěma rychlým brankám dostat zpět do utkání. V 63. minutě se nejdříve díky tvrdé ráně po odraženém balónu prosadil libišanský Dominik Šibal. O pět minut později se po naprosto ideálně zahraném rohovém kopu na zadní tyči trefil Radek Horyna a Libišany tak byly rázem na dostřel jediné branky. Následně se však domácí obrana opět lépe zformovala a začala libišanským útokům dobře vzdorovat. V 86. minutě navíc udeřilo na druhé straně. Hráči Vysokého Mýta se prokombinovali až do prázdné brány a dobře postavený Kryštof Kabrhel tak již pouze zasunul míč do úplně odkryté části hostující svatyně. Hosté se ale ani tak nevzdali a v samotném závěru ještě dokázali zápas zdramatizovat. V 92. minutě se možná s lehkým úmyslem centrovat trefil senzačně na zadní tyč hostující Dominik Jelínek. Vzhledem k tomu, že na žádný další gól už nezbyl čas, tak si domácí hráči odnesli senzační vítězství, a především obrovsky cenné tři body. Klobouk dolů!    



Sestavy


SK Vysoké Mýto B
P. Spálenka [-] - D. Haladei [-] , V. Škrabal [-] (70. V. Vařečka [-] ) , V. Hájek [-] , A. Velinský [-] , T. Vopršálek [-] , M. Chadima [-] (46. K. Kabrhel [-] ) , J. Hájek [-] , P. Jeníček [-] , M. Fišer [-] , D. Fišer [-]

FC Libišany
D. Šimon [-] - R. Ottmar [-] (63. D. Balog [-] ) , R. Záruba [-] , J. Fidra [-] (53. D. Jelínek [-] ) , R. Horyna [-] , L. Kraják [-] , O. Kraják [-] , Z. Chmelík [-] , P. Motyčka [-] , Z. Semelka [-] (46. D. Šibal [-] ) , T. Kirchner [-] (88. J. Říha [-] )

ŽK: 60. P. Jeníček - 80. D. Šibal .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Linhart Lukáš - FRANK Vojtěch, VYKOPAL Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza