Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2022 17:00

5.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přelouč opět prohrála


Branky


6

Přeloučský tým ani v pátém kole krajského přeboru nedokázal získat žádné body a po prohře 3:0 s Holicemi se nadále utápí na samém dně průběžné tabulky. Domácí Holice rozhodly o svém vítězství již v průběhu první půle a získaly tak teprve první domácí vítězství v letošním soutěžním ročníku. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

1. poločas

V sobotu 3.9.2022 se na fotbalovém hřišti v Holicích konalo utkání pátého kola krajského přeboru, ve kterém domácí Holice přivítaly trápící se tým z Přelouče. Holice v předchozím utkání utrpěly vysokou porážku se suverénními Libišanami a měly tak pádný důvod k tomu, aby v následujícím zápase udělaly vše pro to, aby zvítězily a naklonily si tak své fanoušky zpátky na svoji stranu. Na druhé straně hosté z Přelouče okusili hořkost porážky v letošním ročníku ve všech čtyřech kolech a věřili tak, že by se právě v tomto utkání mohla tato nehezká bilance konečně zlomit a mohly by  se tak získat premiérové body v krajském přeboru. 

 

Na úvodní branku stačily pouhé tři minuty. 

Domácí Holice určitě dostaly od trenéra instrukce, že by vývoji utkání velmi pomohl rychlý gól v úvodních minutách zápasu, který by domácí hráče uklidnil a hosty naopak výrazným způsobem nalomil již od úvodních minut. Od samého začátku bylo jasně vidět, že domácí tým se bude v tomto utkání snažit tvořit, zatímco hosté budou začínat bránit až z velké hloubky pole a budou spoléhat na rychlé protiútoky do otevřené holické obrany. Málokdo však asi čekal, že uplynou pouhé tři minuty od zahájení utkání a domácí tým už se bude radovat z bleskového vedení. Holice se velmi povedenou kombinační hrou dokázaly dostat z poloviny hřiště až k pravému křídlu. To se v souboji jeden na jednoho dokázalo prosadit přes obránce hostů a poslalo do pokutového území nebezpečný centr. Zde mohli balón odehrát hned dva obránci Přelouče, ani jeden však nevystoupil dobře, oba trestuhodně promáchli a míč se tak dostal až k Jakubovi Jedličkovi, který si míč pohotově zpracoval a druhým dotykem akci zakončil. Brankář neměl šanci na tuto střelu nijak zareagovat a Jedlička tak poslal svůj tým do velmi brzkého vedení 1:0. Následně se hra už trochu více vyrovnala a Přelouč musela vystoupit se svým obranným blokem výše a snažila se o napadání domácí rozehrávky hned od rozehrávajícího gólmana. Hráči domácích Holic se ale nadále snažili pokračovat v tlaku a po čtvrthodině utkání za to byli již podruhé odměněni. Domácím se povedla další povedená kombinace, následný bochánek za obranu si našel levý záložník, který perfektně zatáhnul balón k brankové čáře a poslal vynikající zpětnou přihrávku do prostoru mezi penaltou a velkým vápnem. Tam se zjevil výborně nabíhající Tomáš Jedlička a nekompromisní ranou, která se ještě otřela o břevno nádherně překonal brankáře hostů - 2:0 pro Holice. Ani dvougólové vedení během prvního poločasu ale domácím nestačilo. Holičtí hráči si nadále vytvářeli gólové příležitosti a ve 35. minutě mohli oslavit již třetí branku tohoto duelu. Přeloučský tým se nechal ve velkém počtu vytáhnout na útočnou polovinu hřiště a po ztrátě hostujícího útočníka a následném dlouhém balónu na půlku hřiště se útočník domácího týmu ocitl v situaci jeden na jednoho s přeloučským obráncem. Holický Jindřich Václavek si s touto nabídkou poradil mistrně, obhodil si obránce a téměř z poloviny hřiště pokračoval v samostatném úniku na gólmana hostů. Toho bez problémů přízemní střelou překonal a zařídil tak svému týmu krásné třígólové vedení. S tím už mohla hostující Přelouč opravdu jenom těžko něco dělat. 

2. poločas

 

Druhá půle již žádné branky nepřinesla.

Vzhledem k tomu, že tři góly v průběhu prvního dějství zápas prakticky rohodly, tak se ve druhé půli již nejdenalo o tak atraktivní podívanou, jako tomu bylo v první pětačtyřicetiminutovce. Domácí tým se stále snažil kontrolovat průběh hry a držet balón na svých kopačkách. Na druhé straně hráči Přelouče i přestože se snažili, tak nebylo v jejich silách vývoj zápasu již jakkoliv zdramatizovat a bohužel pro ně nedokázali ani vstřelit čestný gól a snížit tak průběžné skóre. Domácí tým si tak především díky velmi povedené a efektivní první půli dokráčel pro poměrně pohodlné vítězství 3:0 a připsal si tak teprve první domácí výhru v letošním ročníku soutěže. Za to Přelouč nedokázala ani na popáté bodovat a nadále se tak bez zisku jediného bodu trápí na posledním místě průběžné tabulky. 

 

Pozvánka na příští kolo

O týden později se holický tým střetne s nevyzpytatelným celkem z Chocně a bude se tak určitě snažit po poslední výhře s Přeloučí opět získat tři body a dostat se tak na vítěznou vlnu. Na druhé straně Přelouč bude na svém domácím hřišti hostit silný litomyšlský výběr, který v posledním kole jako první tým dokázal obrat o body doposud velmi suverénní Libišany. Zde tedy Přelouč nečeká vůbec nic snadného a budeme velmi zvědaví, zda si v šestém soutěžním utkání již připíše první body.    



Sestavy


SK Holice
D. Javorski [-] - Š. Černý [-] , R. Řezníček [-] (57. J. Tlučhoř [-] ) , J. Václavek [-] , L. Mocanu [-] (46. L. Hanč [-] ) , J. Jedlička [-] , T. Jedlička [-] (57. M. Hruška [-] ) , L. Prokop [-] (88. M. Roček [-] ) , D. Fotul [-] , P. Prokopec [-] , T. Pitter [-] (82. M. Habas [-] )

FK Přelouč
O. Skalický [-] - T. Husák [-] , J. Novák [-] , M. Pištora [-] (67. V. Vančura [-] ) , M. Březina [-] , M. Hejcman [-] , D. Oliva [-] , D. Čada [-] , V. Voženílek [-] , L. Voženílek [-] (81. V. Rokyta [-] ) , T. Lipavský [-] (46. R. Forman [-] )

ŽK: 37. T. Jedlička , 39. L. Mocanu - 12. M. Hejcman , 37. T. Lipavský , 72. D. Oliva .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Rázek Stanislav - MORÁVEK David, KOLBABA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Radek Stýblo
Tip experta: výhra domácích

Holice doma nedopustí překvapení s nepříjemným soupeřem a zvítězí minimálně o dvě branky.

Tip: výhra domácích