Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 17:00

3.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Libišany přestřílely Českou Třebovou!


Branky


3

Desetigólová přestřelka nakonec vyzněla lépe pro hosty z Libišan. Česká Třebová však nedala svoji kůži zadarmo a čtyřmi góly dokázala velmi kvalitní libišanský celek výrazně potrápit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

1. poločas

Sobota 20.8.2022 se v České Třebové nesla v duchu jednoho z největších šlágrů třetího kola krajského přeboru Pardubického kraje. Česká Třebová si po cenné výhře v Litomyšli na zatím stoprocentní celek z Libišan věřila a všechno tak nasvědčovalo velmi kvalitní a napínavé podívané. Přesně tak tomu také bylo. 

 

Běhěm úvodní půlhodiny utkání se fanoušci dočkali hned čtyř gólů.

O trochu lépe vstoupila do utkání domácí Česká Třebová, když se hned v desáté minutě dokázal prosadit tradiční střelec a kapitán, Zdeněk Vaňous. Ten využil kvalitního přízemního centru z pravé strany, naprosto nehlídaný se opřel do balónu a prvním gólem zápasu rozvlnil síť za hostujícím brankářem - 1:0 pro Českou Třebovou. Odpověď Libišan na sebe však nenechala dlouho čekat a již po třech minutách bylo skóre vyrovnané. Ve 13. minutě se po velmi dobře zahraném rohovém kopu gólově prosadil Petr Motyčka a skóre bylo rázem 1:1. Všem přítomným bylo jasné, že se gólový účet v tomto utkání ještě určitě několikrát navýší. Ve 25. minutě se domácí celek dostal podruhé v utkání do vedení. Střelcem se stal tentokrát Patrik Müller, který si na hranici vápna našel odražený míč a umístěnou střelou k bližší tyči překvapil libišanského brankáře - 2:1. Hráči Libišan však opět dokázali na inkasovanou branku velmi rychle zareagovat a ve 32. minutě se tak opět stav utkání vyrovnal. Radim Záruba se skvěle zorientoval v pokutovém území, vyhnul se bránícím hráčům a milimetrově přesnou střelou uklidil míč k pravé tyči českotřebovské svatyně - 2:2. 

 

I přes velmi těžký a stále se zhoršující terén se pořád hrálo ve vysokém tempu a s celou řadou šancí. Přesto se však do poločasu již ani jednomu týmu skórovat nepodařilo a do kabin se tak o poločasové přestávce odcházelo za smírného stavu. Fanoušci se však těšili a věřili, že jim druhé dějství nabídne alespoň stejně zajímavou podívanou, jako tomu bylo v prvním poločase. To také hráči nejenže splnili, ale ještě výrazným způsobem předčili a nabídli nám dalších šest branek. 

2. poločas

Druhý poločas pokračoval ve stejném tempu.

Netrvalo to dlouho a pár minut po začátku druhé půle se opět měnil stav utkání. Do vedení se již potřetí dostal domácí tým. Domácí sehráli ukázkový protiútok, kdy stačili pouhé dvě přihrávky a českotřebovský kapitán se najednou řítil sám na brankáře hostí. Dokázal se perfektně natlačit před křižujícího obránce a zakončení vyřešil naprosto mistrně, když chladnokrevně přehodil vybíhajícího brankáře. Krásná branka - 3:2 pro domácí. Jako tradičně přišlo okamžité srovnání. O tři minuty později se za hosty prosadil podruhé v zápase Petr Motyčka, když využil perfetkně zahrané standartní situace na první tyč a zkušeně protečoval míč za záda českotřebovského gólmana. 

 

 

Třígólová libišanská smršť

Následovala drtivá dvacetiminutovka hostů z Libišan, během které dokázali strhnout vývoj utkání na svoji stranu. Nejdříve se do zápisu střelecky zapsal v 67. minutě Jan Fidra, který využil skvělé křídelní akce a výborně umístěnou hlavičkou poslal hosty poprvé v zápase do vedení - 3:4. Následně v 74. minutě navýšil vedení po krásné trefě pod břevno Dominik Šibal a šestým libišanským gólem definitivně rozhodl o venkovním vítězství v 85. minutě Radim Záruba, který po chybné rozehrávce domácích využil mezery v obraně a krásným lobem překonal domácího gólmana. 

 

 

Česká Třebová již pouze upravila konečné skóre.  

I přes velkou snahu již domácí hráči na tyto tři góly nedokázali adekvátně zareagovat a alespoň srovnat skóre. V 86. minutě se však ještě Šimonu Fricovi podařilo snížit na konečných 4:6 z pohledu České Třebové a alespoň tak upravit finální skóre zápasu. Libišany si tedy po velmi náročném utkání odvezli z České Třebové plný bodový zisk a navázaly na dvě výhry z prvních dvou kol krajského přeboru. 



Sestavy


FK Česká Třebová
J. Truhlář [-] - J. Vašata [-] , M. Krása [-] (68. Š. Fric [-] ) , M. Deml [-] , J. Flídr [-] (83. K. Klumpar [-] ) , V. Langer [-] , O. Bohunek [-] , Z. Vaňous [-] (87. M. Polášek [-] ) , P. Müller [-] , F. Grepl [-] (87. A. Rybka [-] ) , J. Deml [-]

FC Libišany
D. Šimon [-] - J. Fidra [-] (83. D. Macel [-] ) , D. Jelínek [-] (76. S. Kovaliv [-] ) , R. Záruba [-] , L. Kraják [-] , R. Horyna [-] , D. Šibal [-] , R. Ottmar [-] , P. Šmeral [-] (46. D. Balog [-] ) , Z. Semelka [-] , P. Motyčka [-]

ŽK: 24. F. Grepl - 79. D. Šibal .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: VYKOPAL Filip - HOŘÍNEK Lukáš, KOVÁŘ Matouš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Lukáš Koukola
Tip experta: výhra hostů

Libišany si udrží výbornou formu a opět zvítězí.

Tip: výhra hostů