1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 14:30

12.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nýdek otočil duel ve Vendryni


Branky


11

Tzv. derby "přes kopec" se odehrálo ve Vendryni kam zavítal Nýdek. Oba celky kromě společného "kopce" pojilo rovněž podobné umístění v tabulce, která předpovídala vyrovnanou bitvu. Málokdo by si před tímto utkáním vsadil, že by duel mohl skončit podobně, jako na jaře, kdy vyhrála Vendryně rozdílem 11ti branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na Pliskův gól přišla nýdecká odpověď

Derby přes kopec, nebo prostě jen derby, říkat tomuhle zápasu můžeme různě - jisté ovšem je, že se vždy jedná o vypjaté utkání plné emocí. Domácí kouč Martynek musel při skládání sestavy řešit absenci středního záložníka Raimunda Sikory, Mitrengy a samozřejmě dlouhodobě zraněných Teofila a Walka, jinak měl k dispozici dle jeho slov kvalitní soupisku.

Na náročném terénu, který je poznamenaný dlouhou sezónou a né úplně ideálním počasím, se oba týmy snažili o kombinační hru, prvních par minut byli aktivnější domácí, kteří chtěli potvrdit domácím fanouškům touhu vyhrát. A v 16. minutě bylo veselo, branku vstřelil domácí útočník Robin Pliska a Vendryně šla do vedení. První poločas přinesl dost šancí na obou stranách, většina střel ovšem končila mimo tři tyče. V 26. minutě už se ale síť vlnila, na 1:1 vyrovnával Nýdecký Matěj Hojdysz. V poslední dvacetiminutovce první půle se už nic zásadního nestalo a tak týmy odcházely do kabin za smírného stavu 1:1.

Rozhodl zkušený Mazurek

Druhé dějiství se velmi podobalo tomu prvnímu. Jednou tahali za delší konec domácí, podruhé zase hosté. Nádherným zákrokem zastavil střelu Klusa brankář Paleček, na druhé straně se předvedl i Kolarczyk, který zlikvidoval zakončení Placzka. Zlomový moment nastal v 60. minutě, po konfliktu mezi Szarzecem a Placzkem padly dvě červené karty, oba jmenovaní tak oslabili své týmy a mohli tak jít do sprchy. Čtvrt hodinu na to dostal Pavel Mazurek dlouhý míč za obranu, domácí obrana zvedala ruce a dožadovala se ofsajdu, který se ovšem nepískal a tak mohli hosté slavit důležitý gól. Snaha Vendryně již nepřinesla žádnou branku, skoŕe se nezměnilo a tak Nýdek oplatil Vendryni vyloupení na vlastním hřišti, ikdyž tentokrát po vyrovnaném zápase, kterému by slušela spíše remíza.



Ohlasy k zápasu


TJ Vendryně
Lukáš Martynek - trenér: Zápas s Nýdkem hodnotím po herní stránce tak nějak průměrně, nebylo to špatné. Byli jsme schopní se dostat do šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Každopádně šance byly na obou stranách a řekl bych, že to byl remízový zápas. My ovšem udělali chybu v obranné fázi, která nás stála všechny 3 body. Nám nezbývá, než dál pracovat, hlavně přes zimní přípravu a uvidíme, kam se dokážeme posunout. Teď už je to i trošku boj v hlavách, ale věřím, že se z toho dostanem.

TJ Sokol Nýdek
Viktor Polok - asistent trenéra: Do utkání jsme nevstoupili nejlépe, když po chybě v obraně se do vedení dostali domácí, naštěstí se nám ještě v prvním poločase podařilo vyrovnat po nádherné akci Spratka a přihrávce Szotkowskeho. Druhý poločas ovlivnilo vyloučení po jednom hráči z každého týmu, do té doby jsme byli lepší, poté se osmělili domácí, naštěstí se nám podařilo vsítit vítěznou branku když nadvakrát Mazurek překonal brankáře domácích. Konečně se nám podařilo venku bodovat a to dokonce za tři body, o to víc nás těší, že to bylo v derby s Vendryni, myslím si že výhra je zasloužená



Sestavy


TJ Vendryně
T. Kolarczyk [-] - R. Pliska [-] , J. Pilch [-] , J. Szarzec [-] , J. Pilch [-] - M. Hulboj [-] , J. Wawreczka [-] , F. Lukosz [-] - B. Klus [-] (73. D. Neuman [-] ) , D. Szymczyk [-] , M. Safak [-] -

TJ Sokol Nýdek
L. Paleček [-] - Ľ. Perniš [-] , P. Mazurek [-] (90. T. Lamacz [-] ) , F. Szotkowski [-] , L. Cienciala [-] - M. Hojdysz [-] (86. V. Szmek [-] ) , T. Spratek [-] , M. Kluz [-] (79. T. Gleta [-] ) , P. Placzek [-] , P. Turoň [-] - M. Čelůstka [-] -

ŽK: 70. M. Safak , 81. M. Hulboj - 23. F. Szotkowski , 45. M. Hojdysz , 81. T. Spratek , 90. V. Szmek . ČK: 60. J. Szarzec - 60. P. Placzek .
Místo: Vendryně. Počet diváků: 124. Rozhodčí: Jantoš Pavol  - KOTAS Adam, SEKULA Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 09:33

Tip experta: výhra domácích

Tradiční derby, které často bývá plné emocí. Poslední dobou se nám proti Nýdku daří a já týmu věřím, proto volím naší výhru.

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 10:26

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 10:22

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2022 16:31

Tip: výhra domácích

Očekávám napjaté utkání, po loňském zápase, který skončil 0:11 pro Vendryni na hřišti v Nýdku. Nýdek vyprázdnil klubovou kasu a přivedli spoustu žoldáků, Vendryně zvolila trochu jiný postup a koupila světelnou tabuli pro dvojciferné výsledky.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 14:55

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 09:47

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 07:58

Tip: výhra domácích