Petřvald porazil Bašku, ale o vítězství se strachoval


Branky


21. R. Novotný , 22. V. Matějek , 32. O. Kostka , 51. M. Gorovič - 62. A. Klus , 78. A. Klus , 83. R. Kocúr
22

Fotbalisté Petřvaldu zahájili soutěžní ročník domácím utkáním proti Sokolu Baška. V minulé sezóně Bašce trvalo, než si vyloženě zvykla na tempo 1.B třídy a pokud jí mohlo něco těšit, byly to zlepšené výkony na konci sezóny, na které by jistě ráda navázala. To petřvaldským se loňský ročník relativně povedl, skončili uprostřed tabulky a proti Bašce dokázali uhrát všech 6 bodů, a tudíž do zápasu vstupovali jako favorit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý vstup do sezóny v podání Petřvaldu

Prvním soupeřem Bašky v nové sezóně bylo mužstvo Petřvaldu, který v minulém ročníku nad Baškou dvakrát zvítězil. To chtěli hráči Bašky změnit a vstoupit do nové sezóny vítězně. A to i přesto, že k utkání bylo k dispozici pouze 13 hráčů.

Trenér Ručka nemohl samozřejmě počítat s vykartovaným Dobiášem, který v minulém ročníku obdržel mimořádně tvrdý trest na 10 utkání za likvidační faul na kapitána Staříče Petra Jukla. Radost mu ovšem dělal návrat loňského kapitána Jiřího Školy, který si přivedl z Hnojníku posilu v podobě zkušeného Aleše Kluse. 

Domácí celek před sezónou ohledně posil mlžil, ale nyní už víme, že do týmu se po čase vrátil špílmachr Gorovič, který se měl starat o ofenzivní činnost před soupeřovou bránou. 

 

Utkání začalo pozvolna, domácí kombinovali na své půlce a Baška bránila od půlky. Soupeři se tak prvních deset minut oťukávali a čekali s čím soupeř vyrukuje. Baška zhruba od desáté minuty, převzala iniciativu a během následující desetiminutovky si vytvořila dvě velké příležitosti. Nejprve se dostal za domácí obranu Sloboda a směřoval sám na domácího gólmana Janču. Svou šanci však zahazuje střelou do vybíhajícího brankáře.  Následovaly rohové kopy, ale Baška je zahrávala dosti nepřesně. Další šanci hostů zlikvidoval bravurním zákrokem domácí gólman Janča, když jen konečny prstů vytlačil nad břevno pěknou střelu Kocúra, který se protáhl z pravé strany až na šestnáctku, odkud vystřelil. Velká škoda pro další průběh utkání. Neboť po těchto šancích Bašky patřila další pětiminutovka hlavnímu rozhodčímu Čecháčkovi. Ten nejprve průnik Křenka, jehož zastavili  domácí hráči před vlastní šestnáctkou, potenciální faul neodpískal a domácí poté přešli do rychlého brejku, který nakonec zakončili do odkryté branky. Minutu na to, se domácí dostávají opět po levé straně k brance Bašky, míč se dostává k domácímu hráči, který byl v ofsajdu, což avizoval zvednutým praporkem pomezní Kolarský, hlavní rozhodčí na to nereaguje a nechá domácí pokračovat ve hře a vstřelit gól. Baška je vývojem otřesena a domácí tak mají třetí desetiminutovku ve své režii. Aby toho nebylo málo, tak Baška dostane třetí branku, které pomohl hostující brankář Kimla. Nepřesným odkopem po vyběhnutí za šestnáctku, se podaří domácímu Kostkovi nakopnout míč do opuštěné branky. Přesto se hráči Bašky nechtěli vzdát, a tak ještě před přestávkou mají možnost skóre ještě zkorigovat, když po dalším průniku Kocúra do šestnáctky domácích, mají možnost pokutového kopu. K penaltě se moc nikdo neměl, míč dostává Sloboda, aby oslavil gólem narození syna Tobiáše. Jeho penaltu ovšem domácí brankář Janča chytá. Zabránil tak 3x Bašce ke vstřelení gólu v prvním poločase, který skončil vítězstvím domácích 3:0.

 

Baška se nadechovala, ale marně

Do druhé půle, už Janča nenastoupil, musel si zřejmě při těch výborných zákrocích přivést zranění. Domácím se povedl nástup do druhé půle, kdy dorazili míč do branky po vyrážení centru Kimlou. Následně začalo pršet, a déšť jakoby oživil bašťanské hráče, kteří tak začali stíhací jízdu k srovnání skóre. Jako první na zteč zavelel nově příchozí hráč do Bašky Aleš Klus, který se trefil stejně jako v Palkovicích střelou zpoza šestnáctky, to běžela 62. minuta. Baška získala převahu a snažila se dál ke vstřelení branku, tu druhou přidal opět Klus svou pohotovou střelou k tyči. Za další 5 minut se prosazuje i Kocúr, který po svém zastřelování konečně trefil domácí branku a střelou na přední tyč snižuje na 3:4 v neprospěch Bašky. Čas se krátí, domácí samozřejmě nikam nespěchají, tak až po několikátém zdržení je napomenut domácí gólman žlutou kartou. Hlavní rozhodčí utkání končí za stavu 4:3 pro domácí Petřvald.



Ohlasy k zápasu


TJ Petřvald
Martin Sobek: První poločas jsme byli lepší a dokázali jsme vstřelit 3 góly po pěkných individuálních akcích. Na začátku druhého poločasu jsme přidali čtvrtý gól, ale naše dominance opadla a soupeř začal dávat góly a my jsme přestali hrát, naštěstí už nedokázali srovnat a my jsme se mohli radovat z výhry.




Místo: Petřvald. Počet diváků: 140. Rozhodčí: Čecháček Petr  - KOLARSKÝ Michal, HOŠEK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 8. 2022 15:00
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Hradil

Expert: Martin Sobek
Tip experta: výhra domácích

První zápas budeme chtít na domácím hřišti určitě vyhrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích