2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.11.2022 14:00

14.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svitavy vyzrály na hosty z České Třebové


Branky


5

Domácí Svitavy i s červenou kartou na svém kontě dokázaly zabojovat a po výsledku 2:0 si tak dokráčely pro další domácí vítězství. Za domácí se trefil již tradičně nestárnoucí Ivo Svoboda a pár minut před koncem na něj navázal také středopolař Filip Čížek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 6.11.2022 se proti sobě v rámci posledního kola podzimní části krajského přeboru postavily dva nedaleké celky. Domácí Svitavy přivítaly hosty z České Třebové. Svitavští zažívají v této sezóně poměrně dobré období a mají slušnou formu. Ve svém posledním utkání dokázali porazit silného soupeře z Lázní Bohdaneč a na tuto výhru tak chtěli bezesporu navázat. Na druhé straně celek České Třebové se potýká s velmi nevyrovnanými výsledky. V minulém kole ale suverénním způsobem přejel soupeře z Třemošnice a jejich herní pohoda a psychické rozpoložení tak bylo jistě také velmi dobré.

 

První půle vyzněla lépe pro domácí.

V prvním poločase se o něco více dařilo domácímu celku. Svitavští hráči měli častěji míč na svých kopačkách, a i díky vysokému nasazení svého soupeře přehrávali. Důkazem toho se stala 16. minuta utkání, kdy se domácí hráči krásně prokombinovali až do ideálního křídelního prostoru, odkud následně přilétl perfektní střílený centr na zadní tyč hostující branky. Tam se již pohyboval obrovsky zkušený Ivo Svoboda, který si míč ještě stihl zpracovat a následně ho již pouze zasunul do odkryté branky českotřebovského gólmana. Domácí se tak dostali do jednogólového vedení, což je určitě výrazně uklidnilo. Následující minuty první půle se odehrávaly podle velmi podobného scénáře. Svitavy byly o něco aktivnější, k dalším vstřeleným brankám už však tato snaha nevedla a první dějství tak skončilo výsledkem 1:0 pro domácí.

 

Napínavá druhá půle

Krátce po startu druhého poločasu přišel okamžik, který mohl velmi zásadně ovlivnit celý průběh utkání. V 60. minutě se totiž nechal po naprosto zbytečném surovém zákroku na polovině hřiště vyloučit svitavský Jakub Chlup a domácí tak museli dohrát zbylou půlhodinu v početní nevýhodě. To byla voda na mlýn pro hosty, kteří následně přebrali iniciativu a dostali Svitavy pod tlak. Během dalších minut si hráči České Třebové vytvořili několik velmi slušných gólových šancí, koncovka se jim však nedařila, a navíc jim nepřálo ani pověstné fotbalové štěstíčko. Hosté totiž hned dvakrát za sebou nastřelili brankovou konstrukci a k vyrovnávacímu gólu tedy nedošlo. Ba naopak. Pár minut před koncem udeřili podruhé v utkání domácí fotbalisti. V 84. minutě se Ivo Svoboda po autovém vhazování krásně uvolnil uvnitř pokutového území a přichystal naprosto dokonalou střeleckou pozici pro nabíhajícího Filipa Čížka. Ten touto šancí nepohrdnul a míč s přehledem poslal za záda bezmocného českotřebovského gólmana. Domácí si tedy krátce před koncem utkání pojistili velmi cennou a vydřenou výhru a získali tak na své konto další důležité tři body. Pro hosty se sice jedná o velmi krutou porážku, ale i takový fotbal občas bohužel je.  



Ohlasy k zápasu


TJ Svitavy
Vedoucí mužstva Oldřich Palla: Zápas měl docela dobrou úroveň, soupeř se prezentoval jako rychlý a technický zdatný celek. My jsme měli od začátku malinko navrch, což se na skóre projevilo po čtvrthodině hry, kdy Filip Čížek sehrál pěknou kombinaci s Brázdou a po jeho ostrém centru od brankové čáry se na zadní tyči prosadil Svoboda. Nadějně rozehrané utkání se z našeho pohledu zkomplikovalo v 60. minutě, kdy viděl za nesmyslný faul na půlce hřiště oprávněně červenou kartu Chlup. Hosté zákonitě vycítili naději, v jejich největší šanci nás dvakrát po sobě zachránilo břevno, jak při prvním střeleckém pokusu, tak při opakovaném, kdy ho na konstrukci srazil Czehowský. Pojistku na výhru jsme přidali v závěru po akci Svobody, který prošel do vápna a našel Filipa Čížka, jehož křížná střela utkání definitivně rozhodla. Takže to nakonec dopadlo dobře, fotbal se divákům myslím mohl líbit, pro nás je to cenná výhra a jsme rádi, že jsme dva domácí duely zvládli vítězně.

FK Česká Třebová
Trenér Petr Pražák: V prvním poločase jsme byli horším týmem, domácí nás přehrávali rychlostí a agresivitou. Po změně stran jsme hru vyrovnali a po vyloučení svitavského hráče byli aktivnější, bohužel však ne produktivní. V zakončení nám scházela přesnost. Dvakrát nastřelená branková konstrukce k dobrému výsledku nestačí…



Sestavy


TJ Svitavy
T. Cabal [-] - J. Chlup [-] , J. Novák [-] , I. Svoboda [-] , M. Czehowský [-] , K. Dürr [-] (79. K. Pikovský [-] ) , F. Čížek [-] , M. Čížek [-] , M. Brázda [-] (87. P. Juřík [-] ) , M. Horák [-] , V. Ehrenberger [-]

FK Česká Třebová
J. Truhlář [-] - F. Herclík [-] (82. M. Krása [-] ) , M. Deml [-] , L. Hýbl [-] , O. Bohunek [-] (46. J. Vašata [-] ) , Z. Vaňous [-] , K. Klumpar [-] , P. Müller [-] , F. Grepl [-] , V. Novotný [-] , J. Deml [-]

ŽK: 36. F. Čížek , 77. M. Brázda - 30. F. Grepl , 54. M. Deml . ČK: 60. J. Chlup .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: STÁREK Jiří - HOŘÍNEK Lukáš, VYKOPAL Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích