3:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2022 18:00

2.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žákava si poradila s oslabenými Rokycany


Branky


17

Oba týmy nezažily povedené první kolo. Žákava dostala v Kaznějově 4 góly, dala jen 2 a odjela bez bodu. Stejný výsledek se zrodil i v Rokycanech, kam přijela Sušice. V tomto zápase tedy chtěly oba týmy brát první body. Jelikož hrál v dobu zápasu A tým Rokycan divizní utkání v Horní Bříze, chyběli hostům někteří důležití hráči.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Většina prvního poločasu se odehrávala na půlce rokycanského B týmu. Rokycanští ale srdnatě bránili a domácí Žákavou do žádných vyložených šancí nepustili. Až ve 35. minutě se kopala standardní situace ze strany. Centr točený do brány od Matěje Boukala tečoval Jan Smazal a poslal domácí deset minut před pauzou do vedení. V závěru první půle si ještě hosté dokázali vytvořit dvě šance. V těžkých chvílích ale podržel spoluhráče gólman Vykoupil.

Na gól ve druhé půli čekali diváci deset minut. Poté, co Rokycany otevřely hru, se začaly tvořit v jejich obraně okénka. Toho využili hráči Žákavy. Po brejkové situaci dorážel za záda gólmana domácí kapitán Ondřej Soukup. O pár minut později už vedli domácí o tři góly. Rokycanský brankář Hubert špatně rozehrál do středu, kde byl Ondřej Soukup, který gólmana přehodil a dal svůj druhý gól v zápase. Na konci ještě korigoval skóre hostující Michal Radašovský, kterému na gól nahrál po individuální akci kapitán Rokycan Tomáš Pliml.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava
Václav Maněna, trenér: Rokycany přijely s hodně mladým týmem, protože áčko hrálo současně s nimi. Ale myslím si, že jsme podali takový zodpovědný výkon, drželi jsme balón, oni byli zalezlí a bránili. Pak se nám povedlo dát gól, 2-3krát nás podržel gólman, ale potom jsme dali na 3:0 a myslím si celkově, že to byl pohodový zápas. Nakonec bych chtěl soupeři poděkovat, že hráli v klidu, bez žádných nebezpečných zákroků ať už z naší nebo jejich strany. Oba týmy chtěly hrát fotbal, po zápase si hráči i trenéři podali ruku… přesně jak by to mělo být.

FC Rokycany B
Zbyněk Drozda, trenér: Z minulé sezóny jsme věděli, že Žákava má dobrý fotbalový tým a má dobré individuality, takže na to jsme se připravovali. Prvních zhruba 35 minut byla Žákava aktivnějším týmem, kdy nás zamkla na půlce. Dařilo se nám to ale dobře bránit v bloku před vápnem, takže si soupeř za těch 35 minut vypracoval minimum šancí. Hrozil teda hlavně ze standardních situací – z rohů a přímých kopů, kdy teda z jednoho dali na 1:0, když se nám ta situace nepodařili ubránit. Pak jsme si v závěru první půle dokázali vytvořit dvě šance, které jsme ale neproměnili, ale dostali jsme se do hry, takže jsme tu hru v posledních 10 minutách srovnali. Ve druhé půli jsme za účelem oživení hry udělali nějaká střídání. Z mého pohledu se nám prvních 10 minut druhé půle povedlo, vytvořili jsme si dvě, tři šance, bohužel jsme je nedali a díky naší otevřené hře soupeř využil jeden z brejků, který dobře vyřešil a dal na 2:0. Dalo by se říct, že potom byla ta hra vyrovnaná. My jsme se snažili hrát otevřenější fotbal. Bohužel potom přišla individuální chyba našeho brankáře, který špatně do středu rozehrál a soupeř mu to tam hned z prvního dotyku vrátil pod břevno. Po tom třetím gólem už bylo jasné, že to utkání je rozhodnuté. V závěru jsme teda ještě po individuální akci Tomáše Plimla, který to ze stopera všechno rozehrál a dotáhl až do finále, vytěžili ten jediný zasloužený gól, který dával Radušovský. Z mého pohledu musím říct, že Žákava podala lepší a zkušenější výkon a asi zaslouženě zůstaly 3 body doma.



Sestavy


FK Žákava
M. Vykoupil [-] - M. Štětina [-] (76. M. Soubusta [-] ) , M. Skala [-] , V. Mencl [-] , J. Smazal [-] , L. Drugda [-] , T. Nekola [-] (84. V. Bouda [-] ) , O. Soukup [-] , M. Soukup [-] (60. A. Huňáček [-] ) , M. Boukal [-] (76. I. Kašpar [-] ) , J. Aubrecht [-] (84. T. Froněk [-] )

FC Rokycany B
D. Hubert [-] - J. Lev [-] (46. M. Radošovský [-] ) , D. Kulle [-] (46. J. Bouda [-] ) , M. Kužma [-] (87. D. Klik [-] ) , R. Ryba [-] (87. Š. Kozler [-] ) , R. Pražský [-] , D. Holek [-] , J. Drábek [-] , T. Pliml [-] , M. Drábek [-] , M. Chmelíř [-] (71. J. Pliml [-] )

Hráči zápasu: M. Vykoupil , M. Boukal , O. Soukup .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: SMOLA Lukáš - ŠNAJDR David, FENCL Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Jiří Švamberg
Tip experta: výhra domácích

I přesto, že jsme dokázali minulý týden Žákavu porazit, stále věřím, že jsou žhavými kandidáty minimálně na baráž a tento zápas zvládnou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích