4:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2022 17:00

3.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Meteor doma opět nezaváhal


Branky


28. V. Sedláček , 57. L. Neruda , 70. D. Fiala , 90. L. Neruda - 45. J. Vacek , 64. J. Vacek
21

Fotbalisté táborského Meteoru se ve 3. kole 1.A třídy utkali na domácím hřišti proti tradičnímu soupeři, kterým jsou Dačice. Ty v dosavadních dvou zápasech nepoznaly hořkost porážky, když nejprve vyhrály v Kovářově 1:3 a poté v domácím prostředí porazily nováčka z Mladé Vožice 3:0. Meteor si však udržel domácí neporazitelnost a po zaváhání v Bernarticích dokázal zvítězit 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

První větší šanci zápasu ovšem měli hosté, když se po přihrávce od navrátilce Distela opřel do balónu kanonýr Štolba, který však přestřelil bránu. O chvíli později se po standardní situaci dostal k zakončení opět Štolba, ale jeho hlavička šla mimo tři tyče. Ve 20. minutě dobře zavíral zadní tyč Moučka, ale zakončil velice slabě. Hned záhy založil brankář Šedivý protiútok, který se přes Sedláčka dostal až ke Kollárikovi, ale jeho střelu z úhlu brankář vyrazil na roh. Branka padla až ve 28. minutě, když po autovém vhazování Pecky propíchl míč ve středu pole Pípal, jenž našel nabíhajícího Sedláčka a ten tváří v tvář proti brankáři uspěl - 1:0. Poté se hrál dost neurovnaný fotbal se spoustou ztrát na obou stranách. V nastavení první půle se však hosté dočkali vyrovnání, když volný přímý kop ze středu hrací plochy prodloužil na vápně Štolba a k míči se posléze dostal Vacek, který krásnou střelou vyrovnal. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Po vyrovnaném zápase zůstaly nakonec tři body v Táboře

V úvodu druhého poločasu byl Meteor aktivnějším týmem a v 57. minutě se dočkal také branky. Po odrazu si míč na hraně pokutového území našel Neruda, který ho z první poslal za bezmocného brankáře. V 60. minutě to ze střední vzdálenosti zkusil Lachout, který však našel pouze prostor, ve kterém se pohyboval brankář Marek. V 64. minutě měly Dačice možnost zahrávat v krátkém časovém sledu dva volné přímé kopy z hranice vápna. Při prvním trefil Štolba zeď a dorážku chytl Šedivý. Druhý si vzal na starosti Distel, který překopl zeď, ale výborným zákrokem se blýskl opět Šedivý, jenomže vyražený míč se dostal na neobsazeného Chyšku, který ho poslal opět do prostoru branky, kde byl nachystán se svoji dorážkou znovu Vacek - 2:2. Vyrovnaný stav vydržel pouze 6 minut. Pak se totiž Meteor dostal opět do vedení, když po rohovém kopu vrátil míč před branku Pípal a Fiala ho uklidil pod břevno. Domácí už si tentokrát nenechali náskok sebrat. Naopak v poslední minutě se po nedorozumění mezi Leitkepem a Markem ocitl před prázdnou brankou, pro kterého už nebyl problém vstřelit svůj druhý gól zápasu.  Meteor tedy dokázal s nepříjemným soupeřem zvítězit 4:2 a příští kolo se může těšit na okresní derby proti Veselí nad Lužnicí. Dačice na svém hřišti vyzvou zatím suverénní Lokomotivu České Budějovice.   Vojta Kollárik


Ohlasy k zápasu



FK Dačice
Jakub Chyška: Na Meteoru jsme čekali těžký zápas, což se i potvrdilo. Nicméně v první půli jsme byli o něco aktivnější my, ovšem dlouho bez vyložených gólových příležitostí. Meteor měl za celý poločas jednu vyloženou šanci, kterou dokázal využít po naší chybě u autového vhazování Sedláček. My jsme dali gól do šatny, když se trefil Vacek po přiklepnutí Štolby. Druhý poločas jsme chtěli hrát opět aktivně, ale byli to znovu domácí, kteří šli do vedení střelou zpoza vápna, na které jsme ale zanedlouho opět reagovali Vackem. Poté jsme se zbytečně dostávali pod tlak kvůli zbytečným faulům kolem vápna. Domácí nám opět gólově odskočili v 70. minutě, kdy se po mé chybě při rohovém kopu prosadil zkušený Fiala. Zbytek zápasu jsme se snažili o vyrovnání, ovšem nedařilo se nám vytvořit si vážnější šance. Meteor ještě poupravil skóre v samotném závěru po naší nedohodě v obraně. Zápas rozhodly individuální chyby, kterých jsme bohužel v rozhodujících momentech udělali více.



Sestavy


FK METEOR Tábor
J. Šedivý [-] - D. Velek [-] , V. Kollárik [-] (64. P. Janošík [-] ) , L. Neruda [-] (92. M. Sokol [-] ) , F. Široký [-] (90. A. Gura [-] ) , P. Lachout [-] , J. Pípal [-] , V. Sedláček [-] (88. L. Klestil [-] ) , M. Pecka [-] (79. J. Mrázek [-] ) , D. Fiala [-] , F. Štrincl [-]

FK Dačice
J. Marek [-] - M. Moučka [-] , T. Zejda [-] , J. Brtník [-] (79. R. Máša [-] ) , R. Štolba [-] , J. Vacek [-] , M. Distel [-] , R. Přikryl [-] (74. M. Šimánek [-] ) , P. Slabý [-] , V. Leitkep [-] , J. Chyška [-]

ŽK: 16. P. Lachout , 62. D. Velek - 67. R. Přikryl , 69. J. Brtník , 77. T. Zejda , 79. J. Chyška .
Počet diváků: 45. Rozhodčí: ŠVEC Hynek - BARTŮNĚK Pavel, ONDRA Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Meteor vyhraje

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Dana Bendová

Expert: Pavel Hořčička
Tip experta: remíza

Toto utkání bude vyrovnané a budou rozhodovat maličkosti. Meteor nebude chtít připustit ztrátu dalších bodů, ale myslím si, že tento zápas skončí remízou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů