J. Henzl 7.
J. Henzl 16.
D. Jiřík 38. (vl.)
M. Šerý 78.
4:1
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 14:30

12.kolo, Divize D, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár si pohrál s Jihlavou


Branky


7. J. Henzl , 16. J. Henzl , 38. D. Jiřík (vl.) , 78. M. Šerý - 51. D. Jiřík
11

Výborný vstup do zápasu zajistil domácím tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Do krajského derby jsme měli výborný nástup a v 7. minutě našel z pravé strany přetažený centr ve vápně Sodomku, který vrátil míč na malé vápno, kde ho v tísni Henzl dopravil do sítě - 1:0. Ve 14. minutě byl po dlouhém výkopu Jíchy opět sám před brankářem hostí Henzl, ale jeho hlavičku Leška chytil. V 16. minutě už ale Henzl mířil krásně do šibenice, když z hranice vápna trefil odskočený míč - 2:0. V 36. minutě se domácí mohli radovat potřetí, když si Severův centr srazil Jiřík nešťastně do vlastní branky - 3:0. Domácí hráči tak korunovali výborný výkon v prvním poločase a zaslouženě odcházeli do šaten s pohodlným tříbrankovým náskokem.

Domácí si vedení pohlídali

Druhý poločas chtěli hosté zápas zdramatizovat, což se jim povedlo v 51. minutě. Po rohovém kopu mířila hlavička do břevna a odražený míč doklepl do branky Jiřík - 3:1. Hosté se sice snažili o snížení na rozdíl jedné branky, ale jejich snahu utnul v 78. minutě domácí kanonýr Šerý. Ten využil nedorozumění v obraně hostí a placírkou prostřelil Lešku - 4:1. Domácí se tak dostali po tomto vítězství na druhou příčku tabulky. 

 



Ohlasy k zápasu


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
Václav Pohanka (trenér): Doma se nám daří a věřili jsme si i na Jihlavu. Výsledek odpovídá průběhu hry, protože jsme měli více šancí. První poločas byl jasně v naší režii. Po přestávce se hra přelévala ze strany na stranu.

FC Vysočina Jihlava B
Kamil Průša (trenér): S mladým týmem jsme se dnes postavili zkušenému týmu. V první půli byl vidět obrovský rozdíl v agresivitě a celkově v herní kvalitě. Domácí byli přesnější a rychlejší v kombinacích a dostávali nás pod tlak. My se po zisku míče jen stěží dostávali za půlící čáru. Hrnul se tak na nás jeden protiútok za druhým a do našeho pokutového území létalo spousty míčů. U prvního gólu jsme nezvládli dlouhý míč na naši zadní tyč, odkud se nám vrátil před bránu a pro Henzla už nebyl problém skórovat. Před druhým gólem jsme dvakrát během chvilky zbytečně ztratili míč a nabídli tak domácím navýšit skóre o dvě branky. Naši největší možnost na snížení nevyužil Miška, který ve 32. minutě mířil jen těsně vedle. Kalich hořkosti první půle jsme si vypili v 38. minutě, kdy si Jiřík srazil do vlastní brány střílený centr, který by snad v našem pokutovém území nenašel žádného adresáta. Do druhé půle jsme změnili rozestavení a šli do ní s tím, že uděláme vše pro to, abychom ji vyhráli. Hned v 48. minutě jsme přežili obrovskou šanci Žďáru. Chvíli na to jsme si vytvořili rohový kop, po kterém snížil Jiřík na 3:1. Myslím, že se nám podařilo oživit hru mladičkým Maňáskem, který se dostal do dvou šancí a byl kousek od snížení na rozdíl jediného gólu. To se nám bohužel nepodařilo. Naopak Žďár ještě jednu branku přidal a zpečetil tak svoji zaslouženou výhru. My si odvážíme cenné zkušenosti. Jasně jsme viděli, že musíme hru v určitých situacích zjednodušit, být přímočařejší, vytvářet více sprintových náběhů za obranu soupeře a hlavně být agresivnější v osobních soubojích. Nyní se musíme zkonsolidovat a co nejlépe se připravit na poslední zápas podzimní části. Uděláme vše pro to, abychom ho výsledkově zvládli a skončili tak co nejvýše v tabulce. Čelo tabulky si nesmíme nechat utéct o další body!



Sestavy


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
T. Jícha [-] - J. Nedvěd [-] , P. Severa [-] (84. A. Homolka [-] ) , R. Sodomka [-] , J. Henzl [-] (73. M. Pelikán [-] ) , O. Starý [-] (73. R. Kunstmüller [-] ) , M. Šerý [-] (84. M. Srnský [-] ) , T. Vokoun [-] , Č. Vitásek [-] , P. Fiala [-] (88. M. Bureš [-] ) , T. Trojánek [-]

FC Vysočina Jihlava B
D. Leška [-] - J. Jiroušek [-] , D. Jiřík [-] , J. Puzrla [-] - T. Trojan [-] (72. D. Raitmajer [-] ) , M. Miška [-] , M. Fila [-] , D. Procházka [-] (79. T. Bulička [-] ) , M. Lokvenc [-] (79. O. Šerý [-] ) , A. Savi [-] - J. Pekárek [-] (60. M. Maňásek [-] )

ŽK: 56. J. Nedvěd , 62. T. Vokoun , 73. Č. Vitásek , 75. P. Fiala - 20. J. Pekárek , 48. J. Jiroušek .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Mach Karel - PAULÍK Martin, BREZÁNI Dárius.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 14:35

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 14:11
Fanoušek, Administrátor klubu, Fotograf, Sponzor, Vedení klubu, Předseda klubu, Funkcionář - SK Slavice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 20:48

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 12:49

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 07:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 06:43
Martin Mužátko

Expert: Vojtěch Švarc
Tip experta: výhra domácích

3:1 - Jihlava má velmi mladý tým, což bude proti zkušeným hráčům ze Žďáru nevýhoda.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:21

Tip: výhra hostů