Sedliště porazily Nýdek nejtěsnějším rozdílem


Branky


17

Fotbalisté Nýdku přivítali na svém hřišti Sedliště. Domácí celek naposledy doma vyhořel s Oldřichovicemi, a tak chtěl v souboji s tabulkovým soupeřem bodovat. Jenže Sedliště po nepovedeném podzimu přivedly Dominika Krejčoka z Brušpěrku a tomu jaro zatím sedí náramně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přes půlhodiny se čekalo na první branku

Kouč Sedliští M.Onufer před utkáním počítal ztráty. V porovnání s duelem s Petřvaldem chyběl například Hammer, Krischke, Šebesta nebo Papřok. Někteří hráči nastoupí přes lehká zranění. I proto byli do akce povoláni někteří hráči, kteří se již nějakou dobu na soupisku pro mistrovské utkání nepodívali. 

Zásadním posunem v sestavě hostů bylo stažení ofenzivního dua Kovács - Krejčok D. do středu zálohy a zesílení tedy středu formace. Na hrot se místo nich postavili hráči, většinou naskakující do hry z lavičky.

Duel začal převahou nýdeckých, kteří svého soupeře od začátku tlačili a většinu akcí tahali přes špílmachra Příborského. Do první vážnější situace se ve 20.minutě dostali domácí, kteří dostali pozvánku na výlet ve 3 na 1 po chybě stopera Sedliští Tomáše Majera, který jim svou ztrátou míče nabídl tento "luxusní" postup. Nýdečtí mohli zpytovat svědomí, protože jejich postup nakonec skončil jen rohovým kopem. 

Dvě minuty na to se poprvé přihlásili o slovo hosté. Jejich první střelu na bránu, ale Kantor v pohodě pokryl. Poté se hra opět odehrávala před Šokalou. Před bránou Sedliští bylo v ten moment opravdu rušno a domácí Puczok měl na hlavě vedoucí branku. Jeho hlavičku z malého vápna bravurně vychytal Šokala.

 

Ve 35.minutě měli první opravdu vážnější situaci na svědomí i hosté. Akci, kterou táhla dvojice Tesařík s Krištofem si k zakončení převzal sedlišťský Dominik Krejčok a střelou z velkého čtverce ukázal, že mu možná bude 1.B třída opět malá, poslal svůj tým do vedení střelou k tyči 0:1.

Druhá půle spíše o kartách než o fotbale

Druhý poločas začal, tak jak mu velilo poločasové skóre. Hosté, notně oslabení absencemi přijeli vyloženě bodovat a domácí po poločase ztráceli jednu branku. Duel přes urputnost a někdy i křeč ve finální fázi obou celků moc krásy nenabídl. Spíše naopak. Z druhé půle se stala soubojová bitva, kde sudí Čuba musel hned 6x sahat do kapsičky pro kartonek. 5x pro žlutou a v 79.minutě poslal předčasně do sprch i "tradičního sběratele" Radka Tlacháče, pro kterého to byla letos už 5.červená karta v sezoně (žlutých ma aktuálně celkem 14). Tímto mu k tomuto "jubileu" gratulujeme. 

Sudí Čuba musel poprvé napomenout v 56.minutě Mariana Kluze, který svou zbytečnou agresí při zákroku nevědomky rozjel karetní mariáš. Místo branek jsme tedy viděli série diskuzí, faulů a celkově hra nebyla příliš pohledná. Za zmínku stojí možná únik Kovácse, který ale nájezd v druhou branku Sedliští neproměnil. Kovács byl v hlavní roli i o chvíli později jako nahravač. Jenže Gwozdz na jeho křížný míč na malém vápně už nedosáhl. 

V 74.minutě jsme zde měli další žlutou kartu. Obdržel ji sedlišťský Tesařík. V 79.minutě musel sudí rozdat dokonce karty 3. Červenou si odnesl za strčení soupeře v přerušené hře Tlacháč a byl, tak prvním, kdo vyzkoušel, zda v Nýdku ten den tekla teplá voda. Po žluté kartě poté, za řeči obdrželo duo Kovács - Krejčok.

V samotném závěru se domácí snažili získat územní prostor dlouhými míči. Ústředními postavami v předbrankovém prostoru hostí byl, ale nepřekonatelný brankář Šokala a jeho dvorní zametač stoper Kusak, který míče odpaloval do bezpečí.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nýdek
Viktor Polok - asistent trenéra: Po prvním poločase jsme měli vyhrávat minimálně 3:0, neproměnili jsme množství šancí, za to soupeř dal svůj gól z ojedinělé šance, v druhém poločase jsme si vypracovali jen dvě šance a bohužel ani jedna neskončila brankou, velice smolná prohra.

FK Sedliště
Tomáš Majer: Potěšující je, že jsme dokázali vyhrát i bez tolika hráčů a především první utkání bez obdrženého gólu v sezoně.



Sestavy


TJ Sokol Nýdek
J. Kantor [-] - T. Lamacz [-] (55. T. Gleta [-] ) , M. Hojdysz [-] , P. Turoň [-] , P. Příborský [-] - V. Szmek [-] , R. Tlacháč [-] , A. Puczok [-] , M. Kluz [-] , T. Spratek [-] - T. Hadrava [-] (58. L. Mitrega [-] ) -

FK Sedliště
O. Šokala [-] - T. Kusak [-] , R. Krištof [-] (68. R. Vlček [-] ) , R. Krpel [-] , K. Jiříček [-] - J. Tesařík [-] , M. Krejčok [-] (89. J. Dorda [-] ) , J. Kovács [-] , T. Majer [-] - S. Gwozdz [-] (85. R. Košt´ál [-] ) , D. Krejčok [-] -

ŽK: 56. M. Kluz , 90. V. Szmek - 74. J. Tesařík , 79. D. Krejčok , 79. J. Kovács , 90. J. Dorda . ČK: 79. R. Tlacháč .
Místo: Nýdek. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Čuba Daniel  - KLEČACKÝ Marek, ŠIŠTÍK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
1. 5. 2022 19:01
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jakub Hradil

Expert: Petr Jukl
Tip experta: výhra hostů

Sedliště jsou nyní směrem dopředu nabité. V Nýdku už se nehraje tak nepříjemně jako před 18ti lety, kdy trávník nebyl ani zdaleka tak kvalitní jako dnes. Sedliště potvrdí svou kvalitu a přetlačí Nýdek.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Nýdek bude chtít vyhrát poprvé na jaře doma, a taky se mu to podaří. K dispozici bude opět nydecký Rambo, který se vrací nejen po karetním trestu, ale i po návštěvě erotického veletrhu v Praze.

30. 4. 2022 20:46
Po minulém kontrolovaném výkonu proti Oldřichovicím, kde se podařilo u RT3 nezískat ani jednu kartu si myslím, že mu pauza prospěla a předvede skvělý výkon. K výhře už Nýdku opravdu chybí jen pověstné štěstíčko tam vepředu. Když si hráči v předních řadách zvyknou na míč místo puku a tvému oblíbenci Szotymu to tam padne, tak už opravdu Nýdek proti Sedlišti nic nezastaví.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů