J. Urban 20.
1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.05.2022 16:30

20.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Baška přetrhla černou sérii a opustila předposlední pozici


Branky


15

Fotbalisté Bašky zajížděli k záchranářskému duelu na hřiště petrovické Lokomotivy. Zde se utkali s místním "B" týmem, od kterého jí dělily v tabulce 3 body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vynikající vstup Bašky

Baška nastoupila do utkání se dvěma útočníky vepředu v rozestavení 4 – 4 – 2. Od začátku utkání měla víc míč na svých kopačkách. Na krásném pažitu a širokém hřišti měli dost prostoru pro kombinaci. Postupným útokem se dostávali k domácí brance. Úvod vyšel Bašce tentokrát skvěle. V 5 minutě nevzdal Podžorný sprint za nakopnutým míčem, který ještě doběhl před brankovou čárou na pravé straně za šestnáctkou, zpětnou přihrávkou přes Horňáka se dostal míč na do šestnáctky vbíhajícího Petra Mroviece, který přímo z voleje posílám míč za záda domácího brankáře Siudy. Baška se tak dostává do vedení 1:0. Nadále má víc ze hry, domácí jakoby spoléhali na rychlé protiútoky, které hráli přes domácího útočníka Molnáriho, který si sbíhal pro míč a následně hledal na křídlech své hráče. Začátek utkání provázel déšť, takže terén byl kluzký.

Toho dokázali domácí hráči využít, když ve 20. minutě při jedné kolmici dopředu, bašťanský stoper podklouzl a míč putoval dopředu, kde petrovický Urban vyhrál běžecký souboj s obráncem Bašky a následně střelou k tyči překonává Kimlu v brance a vyrovnává na 1:1. Pro Bašku opět smolné, neboť do té doby se Petrovice nedostali k její brance a hned první střela končí v síti. Baška je nadále aktivní, nepřipouští si další změnu stavu v její neprospěch. Naskytnou se i příležitosti ke skórování ovšem šance Pavlíka je zmařena a při své další možnosti dlouho váhal se střelou.

Střelecky byl při chuti také Mroviec, ovšem první střela míří nad bránu a druhá neměla patřičnou razanci, tak ji domácí brankář chytá.

 

Žilavý hrdinou Bašky

Druhá půle byla opět v režii Bašky, která útočila po obou stranách. Na pravé straně fungovala spolupráce Slobody s Horňákem a na levé se dostával více do hry Kocúr, kterému vyhovovala spolupráce s Mroviecem. Za druhou půli se prodral přes domácí hráče 3 až do šestnáctky a jeho střelám na vzdálenější tyč chybělo málo, aby skončily v síti. Bašce vyšlo střídání, když po dvou minutách na hřišti se podařilo po rohovém kopu dostat k míči střídajícímu Žilavému a doklepl míč do domácí branky. Baška tak upravuje stav utkání na 2:1. Zápas má pod kontrolou a snaží se dát další gól. Ten však už nepřišel. I když v 85. minutě byl faulován při zakončení v šestnáctce Ručka, ale rozhodčí penaltu nepíská. Domácí měli v závěru ještě 2 rohové kopy, které zůstaly nevyužity.

Baška se tedy dočkala 3.vítězství v sezoně a přerušila dlouhou sérii 12ti porážek v řadě. Navrch se díky lepšímu vzájemnému duelu posunula před svého soupeře.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Baška
Tomáš Bugna - předseda: V pozměněné sestavě díky zraněním, šla Baška od začátku utkání za svým cílem, u tohoto soupeře vyhrát a dotáhnout se bodově na něj. Potvrdila to hned v úvodu utkání, když konečně proměnila hned svou první šanci. Domácí využili jediné větší chyby Bašky a srovnali. Baška měla většinu utkání převahu a míč více na kopačkách, což dokázala zužitkovat ve druhý vítězný gól v druhé půli. Myslím že body byly rozděleny spravedlivé dle vývoje utkání.



Sestavy


TJ Lokomotiva Petrovice B
M. Siuda [-] - P. Pavlát [-] (46. P. Chwastek [-] ) , G. Molnári [-] , D. Hruška [-] (66. P. Václavík [-] ) , J. Giňa [-] (60. [-] ) - M. Kumpán [-] (25. J. Kuljovský [-] ) , P. Žyla [-] , J. Urban [-] - J. Kostura [-] , P. Láznička [-] (66. R. Kučera [-] ) , M. Škuláň [-] -

TJ Sokol Baška
F. Kimla [-] - P. Mroviec [-] , J. Škola [-] , M. Křenek [-] , T. Horňák [-] - T. Podžorný [-] (80. J. Ručka [-] ) , J. Pavlik [-] (60. F. Žilavý [-] ) , M. Lys [-] , R. Kocúr [-] , L. Sloboda [-] (73. D. Fišer [-] ) - D. Baran [-] -

ŽK: 24. J. Kostura - 84. J. Ručka .
Místo: Petrovice u Karviné. Počet diváků: 55. Rozhodčí: Bartoš Ivan  - SMETANA Patrik, RAŽNÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Jakub Hradil

Expert: Petr Jukl
Tip experta: remíza

Tady může být vše. Záleží jak v Petrovicích doplní rezervu. Oba týmy už jsou hladové po výhře. Bude to bitva. Pokud Loko opět nastoupí na vedlejším hřišti, bude to mít Baška s výbornými techniky Loka složité!

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích