0:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.04.2022 17:00

16.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Petrovické derby opět ovládl Internacionál


Branky


14

V rámci dohrávky 16.kola se v týdnu utkaly dva celky z Petrovic u Karviné. Inter zajížděl do Závady na půdu petrovického B-týmu místní Lokomotivy. Tabulka a vlastně i podzimní vzájemné střetnutí napovídaly, že favoritem, by měli být hosté z Interu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněnou penaltu hosté doklepli

Trenér Hanus musel řešit oproti poslednímu duelu s Hnojníkem pár nepříjemností při skladbě základní jedenáctky. Z pracovních důvodu chyběli Kačinský, Lukosz a Szkuta a nemoc zase do hry nepustila brankářského fantoma Madeckého. Toho v bráně zastoupil protřelý Patrik Chmelař, který tedy v základní sestavě doplnil svého bratra Denise. Na utkání nebyl kvůli zaměstnání přítomen ani trenér Wodecki. 

Kouč Hanus, tedy byl na skládání sestavy sám a jeho kosmetické úpravy vypadaly asi takto. Na stoperu si zahrál vedle Daniela Šťastného tentokrát Marek Brzóska. Kapitán Czyž byl vyslán na levý kraj zálohy.

Tento netradiční post mu od úvodních minut nedělal problémy a sám byl prvním, kdo se ocit ve velké příležitosti, kterou ale nevyužil, když bránu domácího Valčíka přestřelil. Branková síť v klidu ovšem dlouho nepobyla. Už v 6.minutě se třásla po centru Sznapky se za obranu dostal rozběhnutý Fic, jehož nedovoleně zastavil gólman Valčík. Nařízena tedy byla penalta. Tu si vzal na starost Patrik Mrózek. Ten nabídnutou šancí k otevření skóre trestuhodně pohrdl, když trefil brankovou konstrukci. Od ní šel míč ale k dobíhajícímu Jaroslavu Martikánovi (ofic. zápis chybný) a ten míč doklepl do sítě. 

Hostující celek byl nadále lepším týmem, ale branková konstrukce i s Valčíkem v bráně byli dlouho proti další změně skóre. O tu se postaral, až ve 39.minutě po "Tiki-Taka" kombinace v podání tria Czyž, Martikán a Mrózek putoval míč na petrovické pendolino Denise Chmelaře, který, jak mná natrénováno z plácků s bráchou Patrikem za barákem, poslal Valčíka na druhou stranu a zakončil s přehledem - 0:2.

Domácí Lokomotiva, která měla v základní sestavě Ostáše, jako posilu z A-týmu, hrajícího Krajský přebor si první příležitost nechala na závěr poločasu. Po faulu kopala Lokomotiva přímý kop z hranice vápna, kde si míč seřídil právě Ostáš. Ten přehodil zeď na přední tyč a celou situaci pro Internacionál musel hasit až samostaně na brankové čáře stojící Brzóska.

Inter pálil v posledních čtvrthodince

Po pauze se nic zásadního na obrazu hry nezměnilo a Inter stále platil za lepší celek. Domácí postupně vystřídali, kdy nejprve odešel Zetek, jehož místo zaujal velezkušený Mazurek a čtyři minuty po něm odešel ze hřiště i kapitán Šuster, který pustil do hry hráče širšího A-týmu Molnáriho.

Hru, i přes střídání ovládal hlavně Internacionál, který si postupně vypracovával šance navrátilcem Horákem, Czyžem, Martikánem, Mrózkem a Denisem Chmelařem. Ani jeden z nich ve svých příležitostech neuspěl. 

V 62.minutě jim mohl ukázat, jak se zakončuje domácí střídající Molnári, kterého zákrokem dne vychytal parádně Patrik Chmelař. Okolo 70.minuty si Fic ve spolupráci s Czyžem a D.Chmelařem vyťukali domácí obranu z levé strany a vyslali do šance Petra Horáka. Ten ale ještě nevysušil podzimní střelný prach a Valčíkovu hradbu neprostřelil. 

O šest minut později, už bylo vše jinak. Slalomová dráha, kterou hráči Lokomotivy připravili pro Denise Chmelaře nepředstavovala žádný problém a když už D.Chmelař prošel přes všechny tři kužely (hráče) a následně posunul míč na Horáka - mohl se jít radovat. Horák přesnou střelou zvýšil na 0:3.

Utkání v závěru přineslo ještě jeden gólový moment, když centr Klabana dostal míč do sítě Lokomotivy Dvořák a kosmeticky upravil vítězství svého celku na 0:4



Ohlasy k zápasu



TJ Internacionál Petrovice
Patrik Chmelař: Tohle derby je pro nás vždycky vyjimečné. je na něm spousta fanoušků, podpora rodin a přítelkyň či manželek hráčů. Je super, že jsme vyhráli další derby a pro nás to jsou důležité 3 body do tabulky, i když už máme velkou bodovou propast. stále věříme, že se to na špici tabulky zlomí a někdo z první trojky klopýtne, určitě nebudu lhát, když řeknu, že prozatím, je to naše nejlepší umístění s tolika body, za ty 3 roky, co tady působím. Já osobně jsem rád, že je tady taková parta kluků, co drží při sobě i ve špatných chvílích. Ovšem teď nás čeká hodně těžký zápas v Raškovicích, kterým máme co vracet a kde bychom chtěli i bodovat uvidíme, jak na nás bude tam nahoře hodný.



Sestavy


TJ Lokomotiva Petrovice B
L. Valčík [-] - L. Zetek [-] (55. P. Mazurek [-] ) , J. Kostura [-] (85. T. Lincer [-] ) , A. Ostáš [-] (85. P. Láznička [-] ) , D. Krul [-] - P. Žyla [-] , R. Klein [-] , J. Urban [-] , M. Škuláň [-] , F. Filipek [-] - P. Šuster [-] (59. G. Molnári [-] ) -

TJ Internacionál Petrovice
P. Chmelař [-] - D. Štastný [-] , P. Fic [-] (83. D. Herman [-] ) , J. Sznapka [-] , M. Konderla [-] (61. R. Dvořák [-] ) - P. Czyž [-] , P. Mrózek [-] , J. Martikán [-] , D. Chmelař [-] , M. Brzóska [-] - P. Horák [-] (83. O. Klaban [-] ) -

ŽK: 36. R. Klein , 49. J. Kostura , 71. D. Krul - 48. M. Konderla , 75. R. Dvořák .
Místo: Petrovice u Karviné. Počet diváků: 138. Rozhodčí: Chýlek Martin  - KRPEL Lukáš, STANKOV Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Hradil

Expert: Martin Blahuta
Tip experta: výhra hostů

Lokotka je jen tři body od Staříče, a tak doufám, že další body nepřidá a derby prohraje.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů