5:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2022 17:30

16.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Emotivní duel rozhodla Vendryně ve druhé půli


Branky


34. M. Hulboj , 48. B. Klus , 62. D. Mitrenga , 65. J. Szarzec (p.) , 77. M. Hulboj - 37. V. Zábelka
14

První z dohrávaných duelů, původně druhé rundy jarních zápasů byl souboj mezi Vendryní a nevyzpytatelným Hnojníkem. Zápas dohrávaný v rámci 16.kola byl od prvopočátku velmi emotivní, což dokumentovalo následné dění na hřišti. Osobně musím říci, že počet žlutých karet byl, vzhledem k okolnostem, hodně mírný. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná bitva skončila poločasovou plichtou

Na tradičně "skvěle" připraveném trávníku ve Vendryni přijížděl tým trenéra Mikundy - Sokol Hnojník. Hnojník patří mezi nevyzpytatelné celky 1.B třídy. Je schopen porazit Raškovice, ale také prohrát skutečným debaklem doma s Nýdkem. I proto se očekávalo co souboj dvou týmů, které od sebe dělilo 12 bodů, přinese. 

Domácí pro duel hraný v pracovní den postrádali jen beka Walka. To hosté z Hnojníku nepřivezli opory Ruska, Pieszku či Jantoše. Lachowicz zůstal jen v civilu. Ale naopak se do brány vrátila neotřesitelná jednička Martin Lamoš, a to i přesto, že Benjamin Kreželok předvedl proti Mostům skvělé vystoupení. Na lavičku náhradníků už usedl i uzdravený Matýsek a přejme mu, touto cestou, aby se mu už vleklá zranění nejrůznějšího charakteru vyhýbala. Trenérský štáb Hnojníku vytasil ještě jeden trumf - Tomáše Ganczarczyka, velezkušeného útočníka, se skvělým krytím míče.

 

Do utkání vstoupili lépe hosté. První velkou šanci utkání měl Brzuchanski, kterého vychytal Kolarczyk. Brzuchanski byl v úvodu utkání hodně aktivní. Jeho úniky po pravé straně Vendryňským celkem zatápěly, ale situaci z pohledu domácích vždy vyřešila obrana na roh, nebo zakročil Kolarczyk. Hosté v úvodu utkání zahrávali rohové kopy poměrně často, avšak nic z toho se neujalo. 

Později se osmělili i hosté, kteří několikrát zahrozili. Za zmínku stojí například rána Plisky, která jen těsně minula svůj cíl.

 

V průběhu první půle se hrálo dost na hraně pravidel a důkazem toho byly časté fauly. Důkazem toho byl střet hlav, po rohovém kopu Vendryně, kde se po střetu Brzuchanskiho a Szymczyka hrálo dlouhé minuty v 10 lidech na každé straně. Oba hráči museli být ošetřeni po tržné rány na hlavě. Brzuchanski se do hry vrátil, Szymczyk nikoli a odjel na šití - odnesl si tři stehy. Vyhecovaný duel pokačoval a řeznické zákroky se objevovaly nadále oboustranně. Ve 28.minutě musel ze hry odstoupit Aleš Kluz, který se zranil a nedobrovolně, tak oslabil celek z Hnojníka. 

Po půlhodině hry jsme se dočkali, také brankové situace. Mateusz Hulboj napřáhl zpoza šestnáctky, v momentě, kdy Vendryně měla obrovský tlak do míče, a trefil nechytatelně 1:0. Kotel v čele s místním bubeníkem, ale jásali předčasně. O tři minuty později, využil zmatku v šestnáctce domácích Zábelka a vystřelil Hnojníku poločasovou remízu.

Vendryně využila početní převahu

Druhý poločas začala Vendryně o mnoho lépe, než první a důkazem toho, byl bleskový úder Bena Kluse. Ten využil zmatek ve vápně hostujícího celku a zvýšil na 2:1 už ve 48.minutě. Od té doby, jakoby se hra Hnojníku rozsypala a bylo to víceméně o jednom mužstvu.

Vendryně obstřelovala bránu Lamoše ze všech stran a centry zejména Hulboje byly dost nebezpečné. Po jednom z útoků se kopal v 62.minutě rohový kop. Domácí jej zahráli na malé vápno, kde došlo k lehké teči a míč propadl až do souboje Mitrenga - Klus Aleš, kde byl úspěšnější domácí Mitrenga a uklidil na zadní tyči míč co brány. Neuběhly ani tři minuty a ve vápně hostí byl stažen domácí bombarďák Pliska. Sudí Picmaus zkušeně posoudil celou situaci a rozhodl o pokutovém kopu. Ten s přehledem uklidil k levé tyči Jan Szarzec a Vendryně na koni vedla už 4:1. 

Do toho se v průběhu druhé půle nepříjemně zranil Brzuchanski, který si dá od fotbalu pauzu, a ačkoliv utkání se sebezapřením dohrál (hosté neměli kým už vystřídat), tak trenér Mikunda na delší čas přišel o jeden ze základních stavebních kamenů sestavy.

Poslední tečku za povedenou Vendryňskou druhou půlí udělal svým druhým golem v utkání Mateusz Hulboj a uzavřel skóre na konečných 5:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Vendryně
Lukáš Martynek - trenér: Hnojník je tým plný zkušených borců a věděli jsme, že se budou snažit být co nejvíce na míči. Po řekněme vyrovnaném prvním poločase, který byl zbytečně vyhecovaný, se stalo to, co jsme očekávali, začali jsme být fyzicky lepší a soupeř se v druhé půli pomalu nedostal za polovinu. Až na pár chybek a nedůsledností jsme předvedli zodpovědný výkon.




Sestavy


TJ Vendryně
T. Kolarczyk [-] - R. Pliska [-] (71. [-] ) , J. Wawreczka [-] , J. Szarzec [-] (71. D. Sikora [-] ) , J. Pilch [-] - B. Hulboj [-] (71. D. Neuman [-] ) , F. Lukosz [-] , D. Szymczyk [-] (22. D. Mitrenga [-] ) , M. Hulboj [-] - M. Safak [-] , B. Klus [-] -

TJ Sokol Hnojník
M. Lamoš [-] (68. B. Kreželok [-] ) - L. Brzuchanski [-] , M. Bauman [-] , J. Kozel [-] , A. Klus [-] - D. Bolek [-] , A. Kluz [-] (27. J. Hradil [-] ) , V. Zábelka [-] , M. Walica [-] (56. A. Matýsek [-] ) - T. Gańczarczyk [-] , E. Oborný [-] -

ŽK: 28. R. Pliska , 30. J. Pilch , 66. J. Szarzec .
Místo: Vendryně. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Picmaus Jiří  - STARÝ Matyáš, HANUSEK Radim.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Hradil

Expert: Martin Blahuta
Tip experta: remíza

Nevím proč, ale tady čekám překvapení v podobě remízy. A tím pádem navýšení náskoku Raškovic před třetí Vendryní.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza