Šlágr kola zvládla lépe Police


Branky


7. F. Awuku , 36. J. Klapkovský , 69. J. Klapkovský (p.) , 90. T. Mucha - 14. J. Řezáč , 60. D. Krotil (p.) , 86. J. Pečenka
11

Souboj čtvrté Police s druhou Slavií byl tahákem 22. kola. Zápas se spoustou branek se rozhodoval až v nastaveném čase.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli vedli domácí

Již v 7. minutě utkání se málem měnilo skóre zápasu. Po dlouhém vhazování domácích jeden z hostujících obráncům nešťastně tečoval prodloužený míč a brankář Mašek musel vytáhnout míč na břevno branky. Z následného rohu se k odraženému míči dostal Felix Awuku a nekompromisně zakončil. 1:0.

 

Na druhé straně mohl vyrovnat Štipák, ale jeho tvrdá střela těsně minula branku. Ve 14. minutě rozhrál přímý kop hostující Kosař a na jeho centr si na přední tyči naskočil Jiří Řezáč a srovnal skóre. 1:1.

 

Hrálo se vyrovnané utkání a šance se objevovaly na obu stranách. V 18. minutě hlavičkoval na zadní tyči hostující Krotil, ale prudký centr nedokázal nasměřovat do Kunešovy branky. Podobnou příležitost měl za domácí Matějka, ale i on po centru přestřelil branku z dobré pozice.

 

Ve 36. minutě o míč ve vápně zabojoval domácí Matějka a předložil ho Josefu Klapkovskému, který zblízka prostřeil Maška. 2:1.

 

Do poločasu se pak nic vážnějšího nestalo, a tak první půli vyhráli domácí.

Zápas rozhodl v nastavení střídající Mucha

Hsoté mohli po změně stran  brzy srovnat. Po centru z pravé strany se ocitl ve vápně osamocen Málek, ale v zajímavé pozici mířil nad branku. Další velkou šanci hostů měl Řezáč, ale v samostatném úniku i on minul Kunešovu branku. Poté šel sám na Kuneše Kosař, ale jeho lob skončil nad brankou.

 

Slavia byla po vstupu do druhé půle aktivnější a nebezpečnější. Po faulu na hostujícího Daniela Kortila v 60. minutě se navíc pískala penalta proti domácím. Sám faulovaný si vzal míč a prudkou ranou k tyči srovnal. 2:2.

 

Chvilku na to zahrozila Police ze standartní situace, ale zakončení chyběla přesnost. V 69. minutě se po zásahu rukou pískala penalta i na druhé straně. Josef Klapkovský zachoval klidnou hlavu a poslal Polici opět do vedení.

 

Police pak měl zajímavou příležitost, když šla do přečíslení dva na jednoho, ale nakonec z toho nebyla ani střela na branku. Slavia se tlačila vpřed, ale Police podnikala nebezpečné protiútoky. Jeden takový zakončoval Klapkovský, ale jeho pokus v nadějné pozici zblokoval obránce. Z následného rohu se Slavia dostal pod tlak a Mašek několikrát podržel hosty.

 

V 86. minutě napřáhl zpoza vápna střídající Jiří Pečenka a parádní trefou srovnal na 3:3.

 

V 90. minutě pálil nebezpečně Krotil, ale jeho střela brankou neskončila. Po následném rohu podnikli domácí rychlý protiútok, po kterém se sám na brankáře řítil střídající Tomáš Mucha a svoje sólo od půlky hřiště zakončil na jedničku a rozhodl o výhře Police v nastaveném čase.

 



Ohlasy k zápasu


Spartak Police nad Metují
Karel Klimeš (předseda): "V dnešním utkání si odbyl premiéru v polické brance mladý brankář Jirka Kuneš a rozhodně svým výkonem nezklamal. Trenér Vacho si tak odkoučoval utkání z lavičky. Viděli jsme dnes atraktivní fotbal a obě mužstva oprávněně ukázala , že patří právem ke špičce Krajského přeboru.Divák si opravdu musel toto utkání užít. Vše již směřovalo k penaltovému rozstřelu , ovšem v nastavení se na nás štěstěna usmála a mohla propuknout neskutečná radost. Díky všem. "

FC Slavia Hradec Králové
Josef Bouček (trenér): "S ohledem na předvedený výkon a atraktivitu soupeře náš nejlepší výkon na jaře. Po vyrovnávací brance jsme nechtěli jít do penalt a chtěli jsme to ještě zlomit na naší stranu. Bohužel tentokrát byla štěstěna blíže domácím. My jsme mohli rozhodnout na začátku druhé půle, kdy jsme měli několik šancí, ale na počet šancí ještě nikdo nevyhrál. Utkání sneslo ty nejpřísnější parametry a domácím gratulujeme k výhře."



Sestavy


Spartak Police nad Metují
J. Kuneš [-] - F. Awuku [-] (76. T. Mucha [-] ) , M. Mbah [-] (74. M. Ansuma [-] ) , F. Kalaš [-] , T. Gregar [-] (46. L. Kudláček [-] ) , J. Klapkovský [-] , M. Moravec [-] , M. Jandík [-] (81. J. Nessoumou [-] ) , P. Franc [-] , J. Matějka [-] , J. Hauschke [-]

FC Slavia Hradec Králové
J. Mašek [-] - J. Řezáč [-] , J. Kabeláč [-] (67. J. Pečenka [-] ) , J. Štipák [-] (74. R. Dědeček [-] ) , O. Mates [-] , D. Krotil [-] , M. Málek [-] (67. M. Zbořil [-] ) , M. Šejvl [-] , M. Kosař [-] , L. Kundrt [-] , M. Šolc [-]

ŽK: 43. M. Jandík - 29. J. Kabeláč , 62. J. Štipák , 79. R. Dědeček .
Hráči zápasu: J. Klapkovský .
Počet diváků: 304. Rozhodčí: Šiling Karel - ŽEROVNICKÝ David, DOROTÍK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 4. 2022 08:46
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

David Drozd

Expert: Jakub Matějka
Tip experta: výhra domácích

Šlágr kola vyhrají domácí, bude krásné počasí, spousta lidí a pro zdramatizováni bojů o přední příčky by to bylo jenom dobře.

Tip: výhra domácích

F.Kalaš gól (jeden z nejlepších obránců celé soutěže)

13. 4. 2022 08:14
Pavle ty seš nejlepší útočník B. Třídy
14. 4. 2022 11:20
Za tyto slova ti děkuji, ale jsem SOZ - tzv Nabil Fekir.

Tip: remíza