4:3
(2:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2022 15:00

19.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobruška otočila zápas z 0:3 na 4:3 v deseti lidech.


Branky


10. Z. Pago (p.) , 42. J. Dvořák , 44. J. Dvořák , 83. M. Brožek - 6. A. Hašek , 18. A. Hašek (p.) , 22. M. Vídeňský
7

Šest žlutých karet, jedna červená, dvě penalty a hned sedm branek přineslo velmi zajímavé utkání mezi Dobruškou a Kostelcem. Diváci se na tomto utkání rozhodně nenudili. Domácí předvedli impozantní obrat. Kam se na to hrabe "Csaplárova past". 

 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Stíhací jízdu započali domácí v závěru první půle.

Vstup do utkání domácím nevyšel. Už v 6. minutě prohrávali, když se dostal k dlouhému míči za obranu Aleš Hašek a přehodil domácího brankáře Pěničku. 0:1.

 

Hra byl pak nadále vyrovnaná.  V 17. minutě však byl po samostatné akci faulován ve vápně hostující Pups a Aleš Hašek z následné penalty zvýšil na rozdíl dvou branek.

 

Ve 22. minutě se dostal do brejku jeden z hostujících hráčů, kterého zastavil skluzem domácí Moník. Rozhodčí odpískal faul a udělil Moníkovi červenou kartu. Z následného přímého kopu cílil hostující Hašek na hattrick, ale brankář Pěnička jeho střelu vytáhl na roh. Z něj ovšem obdrželi domácí třetí branku. Nepokrytý Martin Vídeňský hlavičkoval přesně k pravé tyči Pěničkovy branky. 0:3. 

 

Nutno dodat, že se jinak hrál vyrovnaný fotbal a výsledek úplně neodpovídal tříbrankovému rozdílu. Domácí ani v deseti nesložili zbraně a snažili se zápasem ještě něco udělat. Ve 25. minutě nastřelil tyč kostelecké branky domácí Majer a ve 29. minutě sražená střela Bílka orazítkovala břevno Matouškovy branky. 

 

Hosté jako by se uspokojili s vedením a nechávali aktivitu na domácích. To se jim vymstilo ve 42. minutě, kdy Majerův centr podběhl Matoušek a Josef Dvořák uplatnil svůj důraz a hlavou snížil na 1:3. O dvě minuty později se prosadil opět Josef Dvořák. Když se po standartní situaci zjevil sám na zadní tyči a uklidil míč hlavou do odkryté branky. Závěr první půle vyšel hostům na jedničku.

 

 

Fantastický obrat dokonal Matouš Brožek.

Druhý poločas pokračoval mírnou převahou domácích. I v deseti hráčích měli častěji míč na kopačkách a tlačili se za vyrovnáním. Dobruška měla ve druhé půli několik závarů, ale nepodařilo se jí dostat míč za Matouškova záda. Kostelec se dostal do velké příležitosti v 56. minutě. To se sám na Pěničku řítil Dostálek, ale minul branku. Hosté pak ještě zahrozili přízemní střelou z hranice vápna, kterou musel Pěnička vyrážet.

 

V 74. minutě srazil Kaplan ve vápně Bílka a nařízený pokutový kop zkušeně proměnil Zdeněk Pago, který si troufl na "Vršovický dloubák" a bylo srovnáno na 3:3. 

 

Po vyrovnávacím gólu jsme mohli vidět zvýšenou aktivitu Kostelce, který se nechtěl s remízovým výsledkem smířit. V 83. minutě však byl obrat dokonán. Po rychlém přechodu dopředu se na levé straně prodral až do vápna Bílek a přihrávkou pod sebe našel na zadní tyči nabíhajícího Matouše Brožka a ten se štěstím propálil obránce i brankaře Matouška a poslal domácí poprvé v zápase do vedení. 4:3. 

 

V 87. minutě mohl Kostelec srovnat. Z přímého kopu Idrissov pěkně trefil míč přes zeď, ale domácí Pěnička předvedl skvělý zákrok a vyrazil povedenou střelu na roh. Pak to zkoušel Kostelec dlouhými míči do vápna, ale už se nedokázal prosadit. Domácí tak udrželi výsledek po fantastickém obratu a získali velmi důležité tři body.

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Dobruška
Petr Jánský (trenér): "Ve dvacáté minutě za stavu 0:3 a vyloučení Jardy Moníka, by se na stadionu asi těžko našel nějaký optimista. Kluci odstartovali stíhací jízdu a do poločasu se podařilo vstřelit dvě kontaktní branky. Ve druhém poločase jsme vystupňovali tlak a odměnou byla těžko uvěřitelná otočka. Pro nás naprostá bomba a odměna v podobě třech důležitých bodů."

FK Kostelec nad Orlicí
Kamil Kaplan (trenér):: "Do utkání jsme vstoupili dobře a postupně si vybudovali tříbrankové vedení. V závěru poločasu jsme naším laxním přístupem umožnili soupeři vrátit se do utkání dvěma slepenými góly. Po změně stran se lépe hrajícím domácím i přes početní nevýhodu podařilo obrat skóre dokončit. Naše další šance zůstaly nevyužity, proto si z utkání místo bodového zisku odvážíme jen další zraněné hráče."



Sestavy


SK Dobruška
M. Pěnička [-] - V. Bílek [-] , J. Dvořák [-] , P. Krahulec [-] , Z. Pago [-] , M. Majer [-] (66. P. Feichtinger [-] ) , T. Štětina [-] (66. J. Komůrka [-] ) , M. Brožek [-] , E. Týfa [-] (88. B. Bohuňovský [-] ) , J. Moník [-] , V. Karal [-]

FK Kostelec nad Orlicí
T. Matoušek [-] - J. Kvasnička [-] (46. M. Plocek [-] ) , A. Hašek [-] (46. L. Plocek [-] ) , K. Kaplan [-] , D. Idrissov [-] , O. Kotyza [-] (85. O. Bečka [-] ) , M. Vídeňský [-] , J. Sameljak [-] (66. J. Ježek [-] ) , R. Dostálek [-] , M. Pups [-] , P. Klapal [-]

ŽK: 28. M. Majer , 59. P. Krahulec , 90. J. Dvořák - 26. K. Kaplan , 63. O. Kotyza , 66. P. Klapal . ČK: 22. J. Moník .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Žerovnický David - NÝVLT Roman, ŠILING Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
David Drozd

Expert: Kamil Kaplan
Tip experta: remíza

Dobruška přivezla tři body z venkovního utkání a doma je bude chtít potvrdit. Hostům se také v minulém kole dařilo, utkání bude vyrovnané a skončí nerozhodným výsledkem.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza