S. Josefík 18.
F. Hladiš 53. (p.)
2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.04.2022 15:30

16.kolo, Zlínský | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nivnice si po dlouhé době na domácí půdě poradila se Šumicemi


Branky


18. S. Josefík , 53. F. Hladiš (p.) - 73. J. Žampach
3
Nivnice poprvé od roku 2001 hostily Šumice v mistrovském utkání a pro domácí tento zapas skončil úspěšněji.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Na místy až hodně propískované a zdaleka ne ideální hřiště, domácí naklusali bez potřebné přesnosti ve hře a na něco kloudného se čekalo dlouho.

Pohyb domácím sice nechyběl, ale bez smysluplné kombinace to bylo málo. A tak jako první můžeme zmínit dva po sobě jdoucí rohy hostí, které byly kopané na přední tyč a mnoho vzruchu nevzbudily.

I díky nim však můžeme Šumičany označit za aktivnější a to trvalo asi patnáct minut.

S první šancí od domácích přišel Josefík, ale ani to nestačilo na to, aby byl v hostujícím chrámu u balonu rychleji jak golman Šidlo.

V 17.minutě se na zteč vypravili hostující hráči, ale situaci dva na jednoho pokazil Kelíšek špatnou nahrávkou a hra se obracela na druhou stranu.

Na ní domácí chvíli pobyli a po centru Soukeníka jim hosté svým nedorozuměním nabídli první příležitost. K míči se na velké vápno vydal jeden ze stoperů a brankář, kterého spoluhráč nechtěně přeloboval a dotírající Josefík poslal hlavou balon v 18.minutě do opuštěné branky, přestože byla snaha Šidla enormní - 1:0.

Následné minuty mnoho výživy nepřinesly a jednotlivé výpady obou útoků lze popsat rčením "mnoho psů zajícova smrt", protože obě obranné čtverky měly navrch.

Ta hostující ještě jeden zmatek vyprodukovala, ale Dubský zdálky prázdnou kasu netrefil nebo lépe řečeno po ni nedostřelil.

Šumičané se ke slovu dostávali výhradně ze standardních situací ze všech možných vzdáleností a ač byly velmi dobře kopané, nevedly nikam. A to ani ta ze 34.minuty, kterou do vápna kroutil Kunovský, leč naši ji v posledním okamžiku zpacifikovali.

Zbytek poločasu se dohrál daleko od obou branek a do kronik bude zapsán jako nezáživný a bez gólových šancí.

Druhý poločas

Ve 49.minutě to vypadalo na šlamastiku ve vápně domácích, neboť byl ve vyložené šanci po přesné přihrávce Žampach, ale balon proletěl podél brankové čáry ven ze hřiště.

O pár minut později nabídl aktivní Karlík balón do vápna Straňákovi a tomu štípl gólovku včasným skluzem Pilka.

V 53.minutě váhal před vápnem Kunovský a když se mu na záda pověsil rychlejší Josefík jeho starosti ještě vzrostly. Domácí forvard se dostal i s míčem před stopera hostí a ten poslal neobratným zákrokem domácího fotbalistu na podlahu a kopala se penalta.

O exekuci svedli "souboj" bratři Hladišovi a tím úspěšnějším byl brankář Filip, jehož prudká rána skočila u levé tyče - 2:0. V 70.minutě se vně vápna dostal po přímáku k balonu hostující Žampach, ale nebyla z toho ani ryba natož rak, protože houšina bránících Nivničanů byla spletitá a balon dál nepustila.

V 73.minutě si už domácí situaci zkomplikovali a to výrazně. Aktivní Žampach byl sice zády k domácí brance, ale provedl na vápně bleskový obrat a poskakující kopačák poslal přesně ke vzdálenější tyčce - 2:1.

Jaký dostalo utkání náboj netřeba dvakrát popisovat. Šumičané ožili a domácí už začali pokukovat po ukazateli času.

Toho zbývalo pořád dost a hosté převzali opratě zápasu se vším všudy. T

ak v té 76.minutě to po dobře zahraném K ničemu jinému než k odkopávání balonů za plot nebo k vápnu soupeře domácí sílu nenašli a v obou těchto lokalitách také mnohý balon skončil.

Ve 86. minutě došlo ke zranění hostujícího Červenky a  po dlouhé operaci se domácím přitížilo, protože se k nejednomu balonu v jejich vápně dostali hosté.



Ohlasy k zápasu


TJ Nivnice
Ohlasy - Nivnice - Milan Bršlica: Naše vítězství musíme označit za štastné a říct, že nám oba góly soupeř nabídl. K naší cti slouží, že jsme oba kopance hostí bezezbytku využili a v závěru ustáli tlak soupeře. V nekompletní sestavě jsme tři body doslova vydřeli, přestože jsme přítomným mnoho fotbalu nenabídli. Dva jarní duely nám stačily k polepšení si v tabulce o dvě místa a když to tak půjde dál tak skočíme první, ne-li líp




Sestavy


TJ Nivnice
F. Hladiš [-] - J. Karlík [-] , V. Straňák [-] (73. P. Valenta [-] ) , K. Dubský [-] , O. Kolaja [-] (61. Z. Kostelník [-] ) , V. Velecký [-] , V. Soukeník [-] , S. Josefík [-] (90. R. Zálešák [-] ) , P. Hladiš [-] , P. Stojaspal [-] , R. Otrusiník [-]

TJ Šumice
M. Šidlo [-] - S. Pilka [-] , J. Pančocha [-] , P. Havlík [-] , D. Červenka [-] (88. T. Ondřej [-] ) , V. Ondřej [-] , J. Žampach [-] , L. Žáček [-] (68. O. Koktavý [-] ) , M. Kelíšek [-] , R. Kunovský [-] , M. Mach [-]

ŽK: 93. F. Hladiš - 6. M. Kelíšek , 80. R. Kunovský .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: ČÍŽ Roman - JÍLKOVÁ Karolína, ZELENÝ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích