1:2
(0:2)
34. D. Janošek
39. L. Hekerle (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2022 16:00

25.kolo, MSFL , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nové Město na Moravě doma padlo s béčkem Ostravy


Branky


49. D. Šteffl - 34. D. Janošek , 39. L. Hekerle (vl.)
7

V sobotním utkání 25. kola se utkaly týmy z opačných póĺů tabulky, kdy třetí béčko Ostravy zavítalo na půdu Nového Města na Moravě, které je naopak třetí od konce a potřebuje každý bod k záchraně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

0:2 do poločasu

Béčko Baníku v minulém kole doma prohrálo s juniorkou Zlína 0:3 a toto vystoupení jistě chtělo na půdě Vrchoviny napravit.

Baník nastoupil v poněkud promíchané sestavě, znovu bez Petra Jaroně a Daniela Smékala, kteří posílili áčko v utkání se Spartou na Letné a se stoperem Blahutou. Na hrotu útoku naopak vypomohly posily z áčka Falta s Janoškem.

Domácí trenér Procházka měl před zápasem dobrou náladu, jelikož se mu postupně vyprázdnila lavice marodů Šteffl, Černý, Duda. 

Domácí, kteří chtěli po dvou porážkách konečně bodovat, začali aktivně a hned v 6. minutě po počátečním oťukávání rozvlnil Matulka síť, ale bohužel pro domácí jen tu boční.

V 10. minutě po dlouhém autu Partla přišel rychlý útok hostí, který byl zakončený střelou těsně vedle.

Po dvaceti minutách se v tutovce vyskytl hostující Zálešák, ale Šmída jeho příležitost zmařil a tým podržel.

Po půl hodině začal úřadoval hostující Janošek, když jeho první nebezpečné zakončení Šmída vyrazil na roh. 

Ve 34. minutě byl domácí gólman na jeho zakončení už krátký - 0:1.

Do poločasu se navíc hosté prosadili ještě jednou, když se po chybném výkopu Šmídy rychle dostali zpět před branku domácích a střela M. Jaroně s přispěním Hekerleho rozvlnila domácí síť podruhé - 0:2. 

Do kabin tak odcházeli oba soupeři za vedení hostí z Ostravy 2:0.

Brzké snížení domácím k bodům nepomohlo

Druhá půle začala velmi dobře pro Vrchovinu, na hřiště přišel po dlouhém zranění David Šteffl, který po třech minutách na hřišti dostal přesný centr od Matulky a vstřelil branku, která dávala domácím naději na bodový zisk - 1:2.

V 51. minutě po nevybíravém zákroku šel předčasně pod sprchy již jednou žlutý hostující Blahuta. Přesilovku však domácí nevyužili.

Nejblíže k vyrovnání byl po centru Svobody opět Matulka, ale Hrubý jeho těžkou střelu kryl.

Přesilovka domácím skončila v 80. minutě, kdy kapitán domácích Lukáš Michal dostal přísnou červenou kartu za faul na půli hřiště.

Utkání, i přes emotivní závěr, nakonec skončilo vítězstvím hostí z Ostravy 2:1.

Nové Město na Moravě tak prohrálo třetí zápas v řadě a nemůže se odpoutat ze spodní části tabulky. Hráči Vrchoviny se pokusí bodovat v dalším zápase na hřišti juniorky Slovácka. Ostrava zajíždí do Vratimova.



Ohlasy k zápasu



FC Baník Ostrava B
Milan Chalupa: Zápas moc fotbalové krásy nenabídnul. Zkoušeli jsme se prosazovat kombinační hrou, bohužel kromě houževnatého soupeře nám v tom bránil především terén, pro MSFL nedůstojný. Přesto se nám několik opravdu oku lahodících akcí podařilo zrealizovat a do poločasu jsme si vytvořili dvoubrankový náskok. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně, ale hned zkraje jsme nebyli důslední při bránění a soupeř snížil. A abychom si to zkomplikovali pořádně, udělal náš hráč stupidní zákrok a po zásluze šel po červené kartě do sprch. Paradoxně jsme v desíti hráčích byli důslednější v dodržování principů hry a pečlivou organizací hry, kdy jsme nehráli jen defenzivu, ale byli jsme i nebezpeční směrem dopředu. Musím říct, že nám velmi pomohli oba hráči áčka především klidem na míči.”



Sestavy


SFK Nové Město na Moravě
P. Šmída [-] - L. Hekerle [-] (57. T. Trojánek [-] ) , Z. Černý [-] , O. Vícha [-] , J. Novotný [-] - P. Duda [-] , P. Partl [-] (46. D. Šteffl [-] ) , M. Svoboda [-] , L. Michal [-] - T. Duba [-] , R. Matulka [-]

FC Baník Ostrava B
M. Hrubý [-] - Š. Falta [-] , M. Kostka [-] , D. Stoklásek [-] , J. Fulnek [-] (90. R. Chylek [-] ) , M. Jaroň [-] (88. J. Drozd [-] ) , D. Holaň [-] (71. F. Sotorník [-] ) , D. Janošek [-] , S. Boháč [-] , J. Blahuta [-] , R. Zálešák [-]

ŽK: 72. M. Svoboda , 82. R. Matulka - 35. J. Blahuta , 69. M. Jaroň , 82. S. Boháč , 91. R. Zálešák , 94. M. Hrubý . ČK: 80. L. Michal - 52. J. Blahuta .
Počet diváků: 320. Rozhodčí: BĚLÁK Marek - MAREK Daniel, KOLÁŘ Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Václav Horyna

Expert: Štěpán Přikryl
Tip experta: výhra hostů

Nové Město jsme v minulém kole porazili, vycházeli ze zabezpečené obrany. Ostrava by měla potvrdit roli favorita a v Novém Městě vyhrát, i když to bude mít možná složité s ohledem na těžší terén. Tipuji ale dvojku, výhru Ostravy.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů